Micmisio 19.09.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 W takim przypadku, kto ma te parapety? Ktoś z forum/grupy o nich wspominał... będę wdzięczny za odzew. Ja mam, ale dopiero pół roku, więc trudno się wypowiedzieć co do jakości. Więcej powiem po zimie. Na razie jest OK. Co do ceny to nie pamiętam, ale można się dogadać na netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia sz-n 20.09.2012 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Szczukot, podaj namiary na granit z okolic Strzegomia, proszę Może być na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 20.09.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Jak bee w domu to zerknę czy mam namairy na tych co od nich kupowałem. Obok Stzregomia to tych kamieniarzy pełno - duża konkurencja więc super ceny. Fakt, że w wiekszosci maja ten nasz polski granit - czyli szary 'nagrobkowy'. Ja szukałem mało spotykanego granitu Tołkowski z Ukrainy. Tam to mieli, zrobili i przywieźli do Szczecina za free ! Kosztowało mnie to razem tyle co za płytki klinkierowe parapetowe. Ale jakby ktoś zastanawiał się nad różnymi elementami z granitu (parapety itp) to radzę szukać właśnie koło Strzegomia lub na jakiejś wiosce obok cmentarza. Niedawno zajechałem specjalnie do kamieniarza obok cmentarza w Świebodzinie (na trasie 3). I powyceniał mi materiał z robocizną jakieś 40 % mniej niż znalazłem najtaniej w Szczecinie. Więc warto nawet po to pojechac. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 20.09.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Ja mam, ale dopiero pół roku, więc trudno się wypowiedzieć co do jakości. Więcej powiem po zimie. Na razie jest OK. Co do ceny to nie pamiętam, ale można się dogadać na netto A jak glazura (równa, nie ma dziurek) i boki (w miarę równe i bez zadziorów)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 20.09.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 A jak glazura (równa, nie ma dziurek) i boki (w miarę równe i bez zadziorów)? Równe i bez dziurków. A jak spytałem o nie w hurtowni ma Świerczewskej, były o 50% droższe niż płaciłem w zakładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 20.09.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 WitamZacząłem wyceniać okna i rolety ale ceny mnie trochę poraziły. Poradźcie gdzie warto wyceniać, interesują mnie wkłady 3 szybowe o wsp 0,5-0,6 , w miarę ciepłe profile i rolety elektryczne radiowe. Może warto poczekać do stycznia, lutego- słyszałem, że wtedy mają martwy sezon i łatwiej o zniżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 21.09.2012 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Witam Zacząłem wyceniać okna i rolety ale ceny mnie trochę poraziły. Poradźcie gdzie warto wyceniać, interesują mnie wkłady 3 szybowe o wsp 0,5-0,6 , w miarę ciepłe profile i rolety elektryczne radiowe. Może warto poczekać do stycznia, lutego- słyszałem, że wtedy mają martwy sezon i łatwiej o zniżki Tez jestesmy na etapie wyceniania okien i rolet.Wczoraj bylismy w Avante na Ku Sloncu a dzisiaj w M&S na Gdanskiej i obie firmy maja nam zrobic symulacje na poniedzialek-wtorek.Nie wiem gdzie jeszcze uderzac do jakich firm?P.S dokladnie o takie same okna nam chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 21.09.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Tez jestesmy na etapie wyceniania okien i rolet.Wczoraj bylismy w Avante na Ku Sloncu a dzisiaj w M&S na Gdanskiej i obie firmy maja nam zrobic symulacje na poniedzialek-wtorek.Nie wiem gdzie jeszcze uderzac do jakich firm?P.S dokladnie o takie same okna nam chodzi. My okna trzyszybowe zamówiliśmy w Eko Domie, Rolety także. nie wiem jaki miały współczynnik.Tobyło ze dwa lata temu, ale są bardzo ciepłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 21.09.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Ja z M&S z Gdańskiej mam najlepszą ofertę przy 100% wpłacie a najgorszą z Agat+ z Dąbia, różnica 10 tysi. Wyceniałem też w Eko-Domu przy Struga, w Patio przy Santockiej, w Marselu w Goleniowie, oraz w Metalplaście w Kaliszu gdzie dostałem niższą ofertę jak w M&S , obawiam się tylko kwestii ewentualnych reklamacji i regulacji z racji odległości. Czekam jeszcze na wycenę z Nowogardu z Oknonowogard. Wszystkie oferty z podobnych parametrami profili i wkładów szybowych a różnice cenowe wynikają z renomy producentów profili i okuć. Teraz w mieszkaniu mam od 10 lat zwykłego Gealana z WinkHausem i jestem zadowolony, jedynie z racji kiedysiejszej technologii w zimie trochę czuję, że jest zima ale wszyskie działają i są nadal proste (nie zwichrowane). Generalnie wszyscy przedstawiciele stwierdzili, że styczeń i luty są dla nich miesiącami zastoju i prawdopodobnie będą skłonni do dalszych negocjacji cenowych. Poczekam do tego czasu i pewnie wybierzemy z Kasieńką okna które najbardziej nam się spodobają. Proszę użytkowników okien o uwagi i spostrzeżenia:) n/t swoich okien i współpracy z ofertodawcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.09.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 My okna trzyszybowe zamówiliśmy w Eko Domie, Rolety także. nie wiem jaki miały współczynnik.Tobyło ze dwa lata temu, ale są bardzo ciepłe. Hekaplast w Zielonej Górze, bardzo odbre okna, cena porownywalna do M&S beda jechali do mnie na mierzenie pewnie za ok 1 miesiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.09.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Tez jestesmy na etapie wyceniania okien i rolet.Wczoraj bylismy w Avante na Ku Sloncu a dzisiaj w M&S na Gdanskiej i obie firmy maja nam zrobic symulacje na poniedzialek-wtorek.Nie wiem gdzie jeszcze uderzac do jakich firm?P.S dokladnie o takie same okna nam chodzi. A jakie rolety? Ma ktos zaluzje fasadowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 21.09.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 A jakie rolety? Ma ktos zaluzje fasadowe? Podgladnelam wlasnie sobie przed chwila w necie te zaluzie fasadowe i powiem Ci ze sa ciekawe.Szczerze mowiac nie widzialam takiego rozwiazania jeszcze na zywo ale jest to tez jakis wariant godny przemyslenia.My wstepnie dalismy do wyceny rolety nadstawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.09.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Podgladnelam wlasnie sobie przed chwila w necie te zaluzie fasadowe i powiem Ci ze sa ciekawe.Szczerze mowiac nie widzialam takiego rozwiazania jeszcze na zywo ale jest to tez jakis wariant godny przemyslenia.My wstepnie dalismy do wyceny rolety nadstawne.Mnie sie duzo bardziej podobaja, plus jest opcja ze zaciemniasz tylko troche sobie pomieszczenie. Niestety w Szczecinie je robi 1 firma i sa barbarzyńsko drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 21.09.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Mnie sie duzo bardziej podobaja, plus jest opcja ze zaciemniasz tylko troche sobie pomieszczenie. Niestety w Szczecinie je robi 1 firma i sa barbarzyńsko drogie. Czyli jak zawsze -gosc nie ma konkurencji to ceny z kosmosu.Nawet nie pytam o wycene juz mam wystarczajaco duzo siwych wlosow przez ta budowe.Fajnie ze mozna zaciemnic nimi pomieszczenie czesciowo a nie jak w przypadku rolet calkowicie.No coz....szkoda nie dla psa kielbasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 22.09.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Czyli jak zawsze -gosc nie ma konkurencji to ceny z kosmosu.Nawet nie pytam o wycene juz mam wystarczajaco duzo siwych wlosow przez ta budowe.Fajnie ze mozna zaciemnic nimi pomieszczenie czesciowo a nie jak w przypadku rolet calkowicie.No coz....szkoda nie dla psa kielbasa.Fajna kobieta, czekaj ja rozmawiam z fima z Poznania o połowe tansza;-) Robia tez w Szczecinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 22.09.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Witam Zacząłem wyceniać okna i rolety ale ceny mnie trochę poraziły. Poradźcie gdzie warto wyceniać, interesują mnie wkłady 3 szybowe o wsp 0,5-0,6 , w miarę ciepłe profile i rolety elektryczne radiowe. Może warto poczekać do stycznia, lutego- słyszałem, że wtedy mają martwy sezon i łatwiej o zniżki witam. odradzam firme okno serwis z ku słoncu.walcze z nimi juz kilka miesiecy.porazka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rufio05 22.09.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Żeby sprawiedliwości stało się zadość informuję, że udało mi się dziś usiąść do rozmów z firmą Hydropan. Sprawa ruszyła z martwego punktu i wydaje się, że rozwiążemy zaistniałą sytuację. Dokonaliśmy pewnych wstępnych uzgodnień, teraz pozostaje ich realizacja. jeśli dobrze pójdzie to rozwiążemy nasz spór polubownie. A to wartość sama w sobie w dzisiejszych czasach, niezależnie od szczegółów. W związku z tym pytanie, czy ktoś użytkuje zasobnik Buderusa lub zasobnik ze stali nierdzewnej firmy ACV??? Szukam opinii, wszystkich za i przeciw. Witam, widzę że mieliście trochę przebojów z Hydropanem a ja osobiście jestem tym trochę zainteresowany bo chcę wymienić ogrzewanie i jakiś czas temu to właśnie z nimi prowadziłem ustalenia. Z rozmowy z panem Hubertem odniosłem wrażenie, że jest rzeczowy i fachowo zorientowany i nie było też żadnych problemów z kontaktem telefonicznym. Ale nie ukrywam że sporo spękałem po waszych wpisach. Dlatego interesuje mnie, czy wyjaśnili wam dlaczego tak trudno było się z nimi skontaktować, oraz czy dalej podtrzymujecie swoje nagatywne zdanie na ich temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuska 22.09.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Witam ponownie. Jesteśmy po wstępnej rozmowie z Panią architekt A. Szczygielską z Polic. Dziękuję ponownie za namiar, bardzo konkretna osoba. Dostałam już od niej oferte i tu mam do was pytanka. Czy architekt dokonywał u was takich zmian:zmiana typu ogrzewania z tradycyjnego na podłogowe, zmiana technologii wykonania posadzek ze względu na zmianę typu ogrzewania, zmiana sposobu wentylacji z G na M? Czy tego nie wykona wykonawca, ktory będzie to robił? Bo oczywiscie projektu od niej nie dostane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuska 22.09.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 No i kolejne pytanie: potrzebuje badania geotechniczne. Grunt jest niby ok, ale dla własnego spokoju no i architekt też je chce. 3 odwierty. Mam od was dwa numery. Pani pod nr 604-952-916 chce 1000 zl + kilometrówke, a z 601-754-642 1100 zl. Nie znacie kogoś taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 22.09.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Witam ponownie. Jesteśmy po wstępnej rozmowie z Panią architekt A. Szczygielską z Polic. Dziękuję ponownie za namiar, bardzo konkretna osoba. Dostałam już od niej oferte i tu mam do was pytanka. Czy architekt dokonywał u was takich zmian: zmiana typu ogrzewania z tradycyjnego na podłogowe, zmiana technologii wykonania posadzek ze względu na zmianę typu ogrzewania, zmiana sposobu wentylacji z G na M? Czy tego nie wykona wykonawca, ktory będzie to robił? Bo oczywiscie projektu od niej nie dostane. Architekt nie musi dokonywac takich zmian jak wspomniałaś. To zrobi wykonawca więc szkoda by płacić więcej za coś co i tak zostanie dokładnie sprawdzone i ewentualne zmienione juz w istniejącym domu, nie na papierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts