Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

A powiedz gdzie moge obejrzec twoje elewacje zrobione???

Wołczkowo - piaskowa róg majowej - bliźniak, wołczkowo ul. pogodna pierwszy dom po prawej, szczecin bieszczadzka róg gorlickiej - hala tapicerki samodowej, szczecin - brama portowa - hotel pomorski( to budynek obok medicusa ze szkoła jezykową no i zapraszam do gryfina na ul. targową 11 - właśnie koncze elewacje 1400 m2 z wełny. Na wszystkie prace 36 miesięcy gwarancji. A ułożoną płaską dachówke (m.in domino) można obejrzec w Dobrej szczecinskiej na ul. granicznej i w szczecinie na ul. milenijnej, róg gwiezdnej

Pozdrawiam

Budszczecin

Qubis bywa jeszcze????

Toemk Police jak tam Twoja elewacja??? Ja nadal szukam, gdyby ktoś miał namiary na sensownych dekarzy i od elewacji to bardzo bym poprosiła

Bywam, ale przed wszystkim czytam:yes:

Po paru latach od budowy to już namiarów prawie nie daję - nieaktualne, albo inni się zawiedli...

Mogę najwyżej opisać wrażenia...

i np. jeśli chodzi o odkurzacz centralny to b. polecam. Szczególnie, jak ktoś potrafi sam zamontować to już koszt mniejszy - ja tak zrobiłem... poza instalacją którą kładł elektryk.

A co do Terrivy to ja sobie chwalę - nic nie pęka. Być może dlatego, że ścianki mam tam gdzie były zaprojektowane i:yes: tam był strop wzmocniony

Bywam, ale przed wszystkim czytam:yes:

Po paru latach od budowy to już namiarów prawie nie daję - nieaktualne, albo inni się zawiedli...

Mogę najwyżej opisać wrażenia...

i np. jeśli chodzi o odkurzacz centralny to b. polecam. Szczególnie, jak ktoś potrafi sam zamontować to już koszt mniejszy - ja tak zrobiłem... poza instalacją którą kładł elektryk.

A co do Terrivy to ja sobie chwalę - nic nie pęka. Być może dlatego, że ścianki mam tam gdzie były zaprojektowane i:yes: tam był strop wzmocniony

Ale ja mam miec Twoich dekarzy;-) polecasz nadal czy juz nieaktualne?

Ale ja mam miec Twoich dekarzy;-) polecasz nadal czy juz nieaktualne?

Janusza ?

Świetny fachowiec, pracuje (pracował) z synem. Pracowali pod nadzorem kierbuda i moim, ale wiadomo nie wszędzie na dach się człowiek dostanie, zwłaszcza taki jak mój.

Z dachu spadły dwie dachówki i był przeciek na kominie - ale miałem gwarancję wykonwcy więc poprawił, (już kto inny). Z tym przeciekiem to do końca nie wiem czy to była wina obróbki czy brak impregnacji komina - przy poprawkach zrobili obydwie rzeczy i komin jest OK.

Czy dwie dachówki to dużo ? Nie wiem, oceń sama, pewnie nie powinna żadna spaść... zwłaszcza, że jedna mało nie trafiła w teściową... :p poza tym mam naprawdę trudny dach....

Janusza ?

Świetny fachowiec, pracuje (pracował) z synem. Pracowali pod nadzorem kierbuda i moim, ale wiadomo nie wszędzie na dach się człowiek dostanie, zwłaszcza taki jak mój.

Z dachu spadły dwie dachówki i był przeciek na kominie - ale miałem gwarancję wykonwcy więc poprawił, (już kto inny). Z tym przeciekiem to do końca nie wiem czy to była wina obróbki czy brak impregnacji komina - przy poprawkach zrobili obydwie rzeczy i komin jest OK.

Czy dwie dachówki to dużo ? Nie wiem, oceń sama, pewnie nie powinna żadna spaść... zwłaszcza, że jedna mało nie trafiła w teściową... :p poza tym mam naprawdę trudny dach....

A nie, jak w teściową, to biorę w ciemno:lol2: Ja mam prosty dach dwuspadowy, żadna filozofia, ale mam lekka schizę bo w wynajmowanym domu własnie komin mi przecieka.:-( no i jednak zdecydowałam, ze moj pierwszy kandydat genialny fachowiec, ktory chce 140 zł netto jednak jest za drogi. TEraz rozglądam się i szukam.

A powiedzicie mi w cenie robocizny mieliscie tez podbitkę?

Miałem kontrakt z wykonawcą SSO. On dobierał sobie ludzi. Ta ekipa dekarzy/cieśli zrobila mi też np. ścianki działowe, II strop pod stryszek, więc tak naprawdę nie wiem ile i za co zapłacił im mój wykonawca.

Ale podbitki nie było w zakresie SSO. Robilem sam w ub roku.

Aha zrobili mi drzwi tymczasowe/budowlane i schody na piętro też tymczasowe... strasznie mnie skroili... (wszystko z nowego materiału...) po rozebraniu stały się częścią drewutni... (też sam robiłem:yes:)

Podbitki nigdy nie ma w cenie sso, ewentualnie jak ktos chce nadbitke to da sie dogadac bo nie wymaga wiele pracy ale podbitka to kompletnie inna działka.

Pozdrawiam

Budszczecin

ja nie mowie o cenie sso, tylko o cenie robocizny za dach i spotkałam sie własnie, ze wykonawca podał wszystko razem

Oooo, to moze ten. Nie pamietam koloru auta, ale z taka stosunkowo duza paka pod katem powierzchni, i niskimi burtami.

Skad ten gosciu jest co dales numer ?

Fantom

Niekłończyca (dwie wioski za Policami-Jasienicą) Burty ma przedłużone z siatki na ramach (coś a'la stare płoty). Ostatnio z nim gdzieś na ulicy rozmawiałem i drewno miał po 170 PLN za chyba mix.