Tomek_Police 16.10.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Tomek jak twoja elewacja? ja tez zamawiam grafitowy. Dziekuje pięknie za namiary na pana Bednarka:-) powiedz jak transport? rabat? Pewnie też tam zamówię Chłopaki zaczęli w poniedziałek. Na razie dokładają 5cm na cokół bo na fundamencie było 10 cm, a przy styro 20 cm na elewacji to by brzydko wyglądało więc muszą zmniejszyć różnicę. Na razie schludnie i czysto w miare równo. Podpytują co i jak chcemy, doradzają. Na posadzki na bank ich polecam, odnośnie elewacji jeszcze chwilę się wstrzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 16.10.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Czyli nie dy rydy spać? Wali mocno, jak pada?Ale tak jak pisze Gosia - przy jednym wielkości balkonowego oknie od północy - będzie chyba ciemno. Czy ma ktoś z Was pokój na poddaszu (wielkość 10-12m2) z 1 tylko oknem np. 100x200 (czyli długie wąskie)w ścianie szczytowej? Z doświadczenia nigdy więcej połaciówek w sypialni a szczególnie nad łóżkiem. Podstawowe minusy to głośno kiedy pada deszcz i nagrzewają pomieszczenie. Niby Velux daje jakiś pakiet wyciszający ale i tak pewnie jest głośno jedyne co się sprawdza to markizy zew. tak więc radzę się zastanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 16.10.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 30 zł różnicy na metrze3, czyli wyjdzie ok. 2 tys. różnicy na całości domku (porównanie do Golda Termoorganiki). Praktycznie tak samo jak u mnie różnica ok 2k PLN. Golda wyceniali za niecałe 35 PLN za m2, a za Swispora zapłaciłem 40 PLN za m2 ale daleko w Polsce bo lokalnie wołali ponad 41 za Arbeta czy Termorganikę. Czy to duża różnica? hmmm zakładając, że styropian będzie u mnie na domu przynajmniej 20 lat to myślę, że nie i inwestycja na pewno się zwróci w kosztach ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.10.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Z tymi oknami połaciowymi i deszcze to bez przesady. Ja osobiście nie lubie, ale malzonka i wiele osob ktore znam to uwielbiaja. A ten deszcz nie jest wcale glosny. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 16.10.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Czyli nie dy rydy spać? Wali mocno, jak pada?Ale tak jak pisze Gosia - przy jednym wielkości balkonowego oknie od północy - będzie chyba ciemno. Czy ma ktoś z Was pokój na poddaszu (wielkość 10-12m2) z 1 tylko oknem np. 100x200 (czyli długie wąskie)w ścianie szczytowej? Da radę, przyzwyczaisz się choc na początku będzie Ci pewnie preszadzać. Za młodziana miałem pokój na poddaszu jak mieszkałem jeszcze z rodzicami i teraz zastanawiam się jak głupi przekonywałem do tego rodziców by był to mój pokój , teraz pewnie za nic bym się nie zdecydował. Dwie połaciówki Veluxa z roletami. Dodam jeszcze, że przy silnych wiatrach było to słychać znacznie mocniej/głośniej niz w "normalnych pokojach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 16.10.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Może specjalnie nie lubię odgłosów przyrody typu. deszcz, wiatr nocą nad głową,ale chyba dalej będę męza namawiała na to okno. Wkońcu człowiek, gdy ma za mało światła, źle funkcjonuje:) Da radę, przyzwyczaisz się choc na początku będzie Ci pewnie preszadzać. Za młodziana miałem pokój na poddaszu jak mieszkałem jeszcze z rodzicami i teraz zastanawiam się jak głupi przekonywałem do tego rodziców by był to mój pokój , teraz pewnie za nic bym się nie zdecydował. Dwie połaciówki Veluxa z roletami. Dodam jeszcze, że przy silnych wiatrach było to słychać znacznie mocniej/głośniej niz w "normalnych pokojach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 16.10.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 To jak wysoka jest ta scianka ?? Fantomzerkne jutro i Ci podam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 17.10.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Z tymi oknami połaciowymi i deszcze to bez przesady. Ja osobiście nie lubie, ale malzonka i wiele osob ktore znam to uwielbiaja. A ten deszcz nie jest wcale glosny. Fantom Z małżonką mamy sypialnię bez połaciówek, ale czasami przy dużej ilości gości, albo z innych przyczyn zdarza mi się spać w pokojach dzieciaków (zresztą uważam, że trzeba się przespać w każdym pokoju w domu ) to bardzo sobię chwalę kiedy pada deszcz. Nic tak nie usypia...błogo i bezpiecznie... I taka uwaga, jeśli okna dachowe byłyby dla mnie takim dyskomfortem to przy wyborze projektu wybrałbym budynek bez nich - pełne dwa piętra, bez poddasza albo z poddaszem ale z lukarnami albo np. tylko parterowy. Co do odkurzaczy to Beam'em zajmuje się także p. Józef Król - 601 793 987. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 17.10.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Z małżonką mamy sypialnię bez połaciówek, ale czasami przy dużej ilości gości, albo z innych przyczyn zdarza mi się spać w pokojach dzieciaków (zresztą uważam, że trzeba się przespać w każdym pokoju w domu ) to bardzo sobię chwalę kiedy pada deszcz. Nic tak nie usypia...błogo i bezpiecznie... I taka uwaga, jeśli okna dachowe byłyby dla mnie takim dyskomfortem to przy wyborze projektu wybrałbym budynek bez nich - pełne dwa piętra, bez poddasza albo z poddaszem ale z lukarnami albo np. tylko parterowy. Co do odkurzaczy to Beam'em zajmuje się także p. Józef Król - 601 793 987. Zgadzam się z deszczem, jeden to lubi drugi nie:-) A odnośnie decyzji to chyba trzeba własnie pomieszkać w domu z dachowymi zeby wyrobic sobie zdanie:-) Ja teraz walczyłam jak lew żeby nie było dachowych. Architekci maja do nich sentyment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 17.10.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Też mam taką ofertę, ale z tego co słyszę to trochę dużo... A kto jest kierownikiem, jeśli można wiedzieć? Witam.Kierownikiem jest Jaroslaw Majszyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 17.10.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Ja mam " chyba genialnego dekarza, ale opinie i namiary za 2 tygodnie. Kierownika się pytam, czy moge podac dane:-) Na razie z ręka na sercu mogę polecić tartak jezeli chodzi o wiezbę. Zaskoczona jestem jakością, pomocą, zyczliwoscia. Pan nam doradzał sam z siebie współpracował z architektem i ma do tego dobrą cenę Jestem wlasnie na etapie wiezby wiec jesli mozna prosze o namiar na polecany tartak.Ekipa ktora u mnie buduje proponuje Bimar z Dobrej Szczecinskiej.Mam chec jeszcze sprawdzic u Kudry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 17.10.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Jestem wlasnie na etapie wiezby wiec jesli mozna prosze o namiar na polecany tartak.Ekipa ktora u mnie buduje proponuje Bimar z Dobrej Szczecinskiej.Mam chec jeszcze sprawdzic u Kudry. [h=3]"Elgeron" Tartak, Mierzyn w bazie firm MSP.Money.pl[/h]msp.money.pl/baza-firm/elgeron-tartak-mierzyn-a466150.html "Elgeron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 17.10.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 [h=3]"Elgeron" Tartak, Mierzyn w bazie firm MSP.Money.pl[/h]msp.money.pl/baza-firm/elgeron-tartak-mierzyn-a466150.html "Elgeron Serdeczne dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 17.10.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 A napiszcie proszę jaki klej braliście do styropianu grafitowego Platinium Termoorganiki? Czy systemowy Termoorganiki: Platinium SP-KU czy jakiś inny? Polecacie jakiś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 17.10.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 [h=3]"elgeron" tartak, mierzyn w bazie firm msp.money.pl[/h]msp.money.pl/baza-firm/elgeron-tartak-mierzyn-a466150.html "elgeron tylko nie elgeron !!!! Zdecydowanie odradzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniamha 18.10.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Jest z Goleniowa bo my tam budujemy, ale to jest przykład kierbuda od prowadzenia dziennika budowy (inny nie jest mi potrzebny a on prowadzi mi od adaptacji projektu przez PnB do końca i mi pasuje) Czy chodzi Ci o takiego? Dzięki bardzo, ale rzeczywiście nie takiego kierownika szukam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodis 18.10.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Hm, z drugim nie jest wcale tak łatwo:-) Wiem, ze nie chcę pompy ciepła np, solarów i GWC. Odrzuciłam je świadomie. Nie chcę tez drewnianych okien ( miałam drewniane) Mam teraz prosty, dwuspadowy dach tylko z 2 okanmi dachowymi:-) Nie chce styroduru tylko normlany styropian i folia kubełkowa. Mam 20 cm na ścianie i 35 na dachu ( pewnie wełna drzewna) ale za cholerę nie wiem jaka jest różnica miedzy złotym, a grafitowym:bash: to kwestia policzenia, niestety. Wiem, ze nie chcę pompy ciepła np, solarów i GWC. gosia@ a dlaczego nie pompa ciepła?, miałaś ją i jakieś złe doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 18.10.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 A ja mam solary , rekuperacje i szykuje sie do GWC. Z perspektywy patrzac, zrobilbym solary i GWC (bez rekuperacji). Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 18.10.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Wiem, ze nie chcę pompy ciepła np, solarów i GWC. gosia@ a dlaczego nie pompa ciepła?, miałaś ją i jakieś złe doświadczeniaU mnie pompa ciepła, to inwestycja bezzwrotna. Mam gaz ziemny na działce. Pampa by mnie kosztowało ok 90.000 zł, przeliczyłam kiedy ten wydatek by sie zwrocił plus koszty pradu. Nie za mojego zycia;-) Dlatego nie widzę uzasadnieia zadnego by ją posiadać Szczukot a dlaczego bez rekuperacji? a z GWC? Kurcze mam problemjest watek, ale zapytam tutaj. Robi ktoś elewacje jeszcze przed zimą??? Z pewnych wzgledów ( sprzedaz dzialki obok) zalezy mi zeby budynek dobrze wygladał i sciany nie marzły w zimie ( to tekst wykonawcy) Ale skoro do ocieplenia jest potrzebna temp dodatnia i nie moze spasc ponizej 0 w ciagu 24h, to jak ja mam to zrobić Najgorsze ze elewacje mam rozpisana w harmonogramie kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 18.10.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 tylko nie elgeron !!!! Zdecydowanie odradzam Powiedz więcej co sie stało????az w szoku jestem, bo bylam zaskoczona pozytywnie, ale moze wszystko przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts