Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

U mnie pompa ciepła, to inwestycja bezzwrotna. Mam gaz ziemny na działce. Pampa by mnie kosztowało ok 90.000 zł, przeliczyłam kiedy ten wydatek by sie zwrocił plus koszty pradu. Nie za mojego zycia;-) Dlatego nie widzę uzasadnieia zadnego by ją posiadać;-)

Szczukot a dlaczego bez rekuperacji? a z GWC?

Kurcze mam problemjest watek, ale zapytam tutaj. Robi ktoś elewacje jeszcze przed zimą??? Z pewnych wzgledów ( sprzedaz dzialki obok) zalezy mi zeby budynek dobrze wygladał i sciany nie marzły w zimie ( to tekst wykonawcy) Ale skoro do ocieplenia jest potrzebna temp dodatnia i nie moze spasc ponizej 0 w ciagu 24h, to jak ja mam to zrobić:( Najgorsze ze elewacje mam rozpisana w harmonogramie kredytu

Sprawdzaj prognozy i rób ;-)

Wszystko zalezy jak sprawna ekipa

I na jakim etapie masz tą elewację.

U nas zaczeli tynkowanie rano o 7 koło 14 zdejmowali juz rusztowania. Kilka dni później przyszło ochłodzenie.

Bo GWC to grosze, a mozna nim latwo zrobic WM do domu. Lepiej niz 'grawitacyjna' i duzo taniej niz rekuperator.

Fantom

No tak, ale Ty sam sobie zrobisz..a u mnie nie ma takiej opcji, maz ma 2 lewe ręce jezeli chodzi o kwestie techniczne:-( ZA GWC chcieli ode mnie chyba 10.000 za samo

Sprawdzaj prognozy i rób ;-)

Wszystko zalezy jak sprawna ekipa

I na jakim etapie masz tą elewację.

U nas zaczeli tynkowanie rano o 7 koło 14 zdejmowali juz rusztowania. Kilka dni później przyszło ochłodzenie.

A powiedz mi cos o tymtartaku, dlaczego nie polecasz????? ale samo tynkowanie a ja mam jeszcze styropian, no i ni wiem czy sciany nie powinny wyschnac:(

Szczegóły na priva.

Jeszcze raz powtórzę. Nie polecam zakupów w Elgeronie.

Wybór nalezy do Was - każdy wydaje swoja kasę ;-)

hm, uważam ze po to jest forum zeby dzielic sie dobrymi i złymi informacjami. Jezeli masz rację, to nie ma co robic z tego tajemnicy:-)byc może pomoże innym uniknać błędu.

Ja również bardzo bardzo nie polecam tego tartaku.

Szczegółów nie wyślę na priv, poprostu NIE i tyle.

Fergson, NIE I NIE, to nie jest argument. Tak jak bym ja odpowiedziała, TAK, BO TAK. Ja do tej pory jestem bardzo zadowolona z obsługi, zobaczymy co dalej. Doradzili mi bezpłatnie, skonsultowali się z cieslą i dekarzem. Zapropoowali lepsze rozwiązanie. Facet jest ewidentnie pasjonatem w swoim zawodzie. Polecił go tez moj wykonawca. Zobaczymy, ale naprawdę takie komentarze, nie, bo nie, sa zwyczajnie niepowazne i psuja opinię inwestorom. Oczywiscie to moje zdanie.

hm, uważam ze po to jest forum zeby dzielic sie dobrymi i złymi informacjami. Jezeli masz rację, to nie ma co robic z tego tajemnicy:-)byc może pomoże innym uniknać błędu.

Robert opisał mi na privie historię, zaznaczył ze jest na forum, można ja odszukać:-) Ma swoje argumenty

No nie straszcie tym Elgeronem bo dzisiaj zamowilam u nich wiezbe.Mam nadzieje ze bedzie wszystko w porzadku?Rozmawialam jeszcze wczoraj z jednym znajomym i tez polecal Elgeron.Wprawdzie bral od nich drzewo w zeszlym roku ale czyzby az tak radykalnie cos sie pozmienialo?O co chodzi z tym Elgeronem powiedzcie bo moze sie wycofam jeszcze?!

No nie straszcie tym Elgeronem bo dzisiaj zamowilam u nich wiezbe.Mam nadzieje ze bedzie wszystko w porzadku?Rozmawialam jeszcze wczoraj z jednym znajomym i tez polecal Elgeron.Wprawdzie bral od nich drzewo w zeszlym roku ale czyzby az tak radykalnie cos sie pozmienialo?O co chodzi z tym Elgeronem powiedzcie bo moze sie wycofam jeszcze?!
ja tez zamowilam:-):D spokojnie

Jak dojedzie materiał to metrówka i kalkulator w dłoń. Jak masz problem z przeliczaniem na m3 to wołaj kierbuda niech zarobi na siebie.

Sprawdź czy dostałaś to za co zapłaciłaś w sensie ilościowym i jakościowym.

Tyle mojej rady.

Ja mam niemiłe wspomnienia i to na tyle niemiłe że mimo upływu 3 lat nerwowo reaguję na tę nazwę.

Fergson, NIE I NIE, to nie jest argument. Tak jak bym ja odpowiedziała, TAK, BO TAK. Ja do tej pory jestem bardzo zadowolona z obsługi, zobaczymy co dalej. Doradzili mi bezpłatnie, skonsultowali się z cieslą i dekarzem. Zapropoowali lepsze rozwiązanie. Facet jest ewidentnie pasjonatem w swoim zawodzie. Polecił go tez moj wykonawca. Zobaczymy, ale naprawdę takie komentarze, nie, bo nie, sa zwyczajnie niepowazne i psuja opinię inwestorom. Oczywiscie to moje zdanie.

Nie lubię takich sytuacji a'la Kaczyński wiem ale nie powiem, rzucę podejrzenie bo więcej nie mogę...czytajcie między wierszami...

Może i ten tartak kogoś przewalił - to napiszcie !

Jeśli opisuje się prawdę to w sądzie nie przegracie [wątpię aby ktoś Was podał]

Liczy się motywacja - czy robisz to aby opisać swoje perypetie i aby ktoś to wziął pod rozwagę, czy obrabiasz komuś dupę bo masz w tym interes... w końcu to forum SPOŁECZNOŚCIOWE.

Ja brałem drewno w Elgronie na podbitkę - ilość bez zastrzeżen były to foliowane paczki, reszty czyli łaty na konstrukcje - nie liczyłem ale na oko było OK. Jakość - nie brałem 1 klasy więc jak dla mnie OK, można by było się przyczepić do paru sęków ... . Wyszło taniej niż u Kudry, podbitkę położyłem -jest OK.

Witajcie,

W Mierzynie jest taki czarny kundel bezpański, widuję go przejeżdżając tam niemal codziennie, zbliża się zima chcę więc wybudować mu budę, a że u mnie już dawno budowa zakończona więc brak jest materiału, może ktoś z Was ma na zbyciu jakieś resztki płyt OSB i styropianu ewentualnie jakiś desek.

pzdr Bartek

Kojarzę pieska. On miał juz kiedyś budę, ale nie wiem co się z nią stało. Daj znać na priv, jeśli dalej potrzebowałbyś np. kawałków styropianu: z posadzki zostało mi trochę ścinek, niektóre spore. Jakieś deski: może nie pierwszego sortu i urody, też może by się znalazły.

Witajcie,

W Mierzynie jest taki czarny kundel bezpański, widuję go przejeżdżając tam niemal codziennie, zbliża się zima chcę więc wybudować mu budę, a że u mnie już dawno budowa zakończona więc brak jest materiału, może ktoś z Was ma na zbyciu jakieś resztki płyt OSB i styropianu ewentualnie jakiś desek.

pzdr Bartek

Nie lubię takich sytuacji a'la Kaczyński wiem ale nie powiem, rzucę podejrzenie bo więcej nie mogę...czytajcie między wierszami...

Może i ten tartak kogoś przewalił - to napiszcie !

Jeśli opisuje się prawdę to w sądzie nie przegracie [wątpię aby ktoś Was podał]

Liczy się motywacja - czy robisz to aby opisać swoje perypetie i aby ktoś to wziął pod rozwagę, czy obrabiasz komuś dupę bo masz w tym interes... w końcu to forum SPOŁECZNOŚCIOWE.

Ja brałem drewno w Elgronie na podbitkę - ilość bez zastrzeżen były to foliowane paczki, reszty czyli łaty na konstrukcje - nie liczyłem ale na oko było OK. Jakość - nie brałem 1 klasy więc jak dla mnie OK, można by było się przyczepić do paru sęków ... . Wyszło taniej niż u Kudry, podbitkę położyłem -jest OK.

opisywałem obszernie całą sytuację w 2008 roku

mogę opisać raz jeszcze każdemu zainteresowanemu

wszystkich zanudzać nie zamierzam

i nie mam w tym żadnego interesu

mnie zwyczajnie próbowali walnąć na ilości, z jakością też nie było do końca ok

moje doświadczenia, moja opinia

każdy ma prawo do swojej

Kojarzę pieska. On miał juz kiedyś budę, ale nie wiem co się z nią stało. Daj znać na priv, jeśli dalej potrzebowałbyś np. kawałków styropianu: z posadzki zostało mi trochę ścinek, niektóre spore. Jakieś deski: może nie pierwszego sortu i urody, też może by się znalazły.

tak miał kiedyś budę na tym mini rondzie, ale jacyś badziewiacy mu ją zniszczyli, styropian chętnie wezmę., a może ktoś ma resztki podbitki mogą być różne długości i kolory :-)