piotr_mielonka 09.01.2013 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Tak to zalezy od oczyszczalni a przede wszystkim od typu ekologiczna a biologiczna. Polecam ta druga gdyz caly proces oczyszczania odbywa sie w zbiorniku i na wyjsciu jest woda 2 klasy czystosci. Jesli chodzi o firme mialem Ekopola ale tez sa dobre Sotralentz. W drugim domu tez planuje oczyszczalnie. Ponawiam prośbę o namiary na fachowca od oczyszczalni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 10.01.2013 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 cześć Witam grupę po ponad półrocznej nieobecności. Odświeżyłem sobie posty od 2011 roku i widzę że faktycznie już "lista wykonawców" odeszła śmiercią naturalną Tak jak wielu z Was radziło dużo kontaktów można otrzymać na bieżąco od forumowiczów. Na wiosne zaczynamy wykończeniówkę i muszę przyznać że lektura grupy bardzo mi pomogła. Mam sporą listę do castingu na tynkarzy, elektryków, posadzkarzy. Obecnie wybieramy okna i prawdopodobnie zdecydujemy się na MS. I pytanko,u którego przedstawiciela (a jest w Szczecinie trzech) warto zamówić? (kwestia rabatów i dobrego montażu) Dobre opinie słyszałem o oddziale z Gdańskiej. Użytkowników również proszę o opinie jak sprawują się okna z MS. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 11.01.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 cześć Witam grupę po ponad półrocznej nieobecności. Odświeżyłem sobie posty od 2011 roku i widzę że faktycznie już "lista wykonawców" odeszła śmiercią naturalną Tak jak wielu z Was radziło dużo kontaktów można otrzymać na bieżąco od forumowiczów. Na wiosne zaczynamy wykończeniówkę i muszę przyznać że lektura grupy bardzo mi pomogła. Mam sporą listę do castingu na tynkarzy, elektryków, posadzkarzy. Obecnie wybieramy okna i prawdopodobnie zdecydujemy się na MS. I pytanko,u którego przedstawiciela (a jest w Szczecinie trzech) warto zamówić? (kwestia rabatów i dobrego montażu) Dobre opinie słyszałem o oddziale z Gdańskiej. Użytkowników również proszę o opinie jak sprawują się okna z MS. pozdro Witam.My jestesmy po montazu okien z firmy M&S i poki co nie wiele moge powiedziec o jakosci i uzytkowaniu gdyz na chwile obecna mam dopiero stan SSZ.Okna zamawialismy w punkcie na Gdanskiej wlasnie.Pan Pawel byl bardzo pomocny bardzo fachowo odpowiadal na wszystkie moje pytania(niektore niedorzeczne)Okna mialy byc na 15.12 i...byly dokladnie montowane w tym dniu.Takze terminowosc na 5.Cos wiecej bedde mogla powiedziec kiedy zaczne uzytkowac(mieszkac)a mam nadzieje ze to nastapi juz w tym roku.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 11.01.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Odnośnie oczyszczalni, nie widzialam jeszcze, a widziałam sporo, takiej której by nie było czuć. Musisz pojechac i sprawdzić namacalnie;-) sam. OGólnie jest tak, ze jak ktos zadowolony to chwali, a jak niezadowolony, to milczy albo nie widzi problemu;-) Odnosnie pośredników, być może znowu ja zle trafilam, ale dzieki pośrednikowi który zawalił terminy ( bardzo polecany zreszta) zostałam bez kredytu. Tak ze sama zabieram się w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 11.01.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 jezeli chodzi o polecanie moge polecic z czystym sumieniem tylko dekarza gdyby ktos chciał na chwile obecną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 11.01.2013 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Witam.My jestesmy po montazu okien z firmy M&S i poki co nie wiele moge powiedziec o jakosci i uzytkowaniu gdyz na chwile obecna mam dopiero stan SSZ.Okna zamawialismy w punkcie na Gdanskiej wlasnie.Pan Pawel byl bardzo pomocny bardzo fachowo odpowiadal na wszystkie moje pytania(niektore niedorzeczne)Okna mialy byc na 15.12 i...byly dokladnie montowane w tym dniu.Takze terminowosc na 5.Cos wiecej bedde mogla powiedziec kiedy zaczne uzytkowac(mieszkac)a mam nadzieje ze to nastapi juz w tym roku.Pozdrawiam. cześć dzięki za odpowiedź. A jaki macie model? Jeśli chodzi o MS to u nas wchodzą w grę tylko MSline ze względu na kanciaste ramy, bo tylko takie pasują do architektury naszego domu. Reszta modeli niestety ma profile zaokrąglone. A jak z jakościa montażu? Montowali Wam na piankę czy taśmach rozprężnych i czy uszczelniali folią? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 11.01.2013 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 jezeli chodzi o polecanie moge polecic z czystym sumieniem tylko dekarza gdyby ktos chciał na chwile obecną gosia@, możesz wysłać mi na priv namiary na tego dekarza, mam do zamontowania za jakiś czas jeszcze kilka okien połaciowych. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 13.01.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Witajcie, Czy ktoś z was miał do czynienia z firmą od ogrzewania/ hydrauliki - Szymański Marek?. Ewentualne uwagi prosiłabym na priv. Ewentualnie możecie polecić jakieś sprawdzone wasze ekipy od podłogówek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRIAPOS 13.01.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Witajcie, Czy ktoś z was miał do czynienia z firmą od ogrzewania/ hydrauliki - Szymański Marek?. Ewentualne uwagi prosiłabym na priv. Ewentualnie możecie polecić jakieś sprawdzone wasze ekipy od podłogówek? Poruszam się w branży instalacyjnej, stąd jeśli chcesz to mogę podesłać kilku godnych polecenia. Powyższego nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRIAPOS 13.01.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 A tak w temacie oczyszczalni...Mam w pozwoleniu na budowę ( i w warunkach zabudowy) zbiornik bezodpływowy, który no nie uśmiecha mi sie wcale. Czy macie w tym zakresie wiedzę co do możliwości zmiany na tym etapie? Kroki, procedury, działanie jakie powinienem wykonać aby to zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRIAPOS 13.01.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Ponawiam prośbę o namiary na fachowca od oczyszczalni... Witaj Znajomy korzystał z firmy ASEKO, był zadowolony. Namiary znajdziesz na ich stronie internetowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 14.01.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Poruszam się w branży instalacyjnej, stąd jeśli chcesz to mogę podesłać kilku godnych polecenia. Powyższego nie znam. Poprosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRIAPOS 14.01.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Poprosze Poszło na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 15.01.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 gosia@, możesz wysłać mi na priv namiary na tego dekarza, mam do zamontowania za jakiś czas jeszcze kilka okien połaciowych. dzięki nie zapomnij o rynience i fartuchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jahhoo2 16.01.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Witam. Czy słyszal ktoś o firmie Przedsiebiorstwo Budowlane "Dom" z Polic? Bede wdzięczny za kazde opinie na ich temat... te pozytywne jak i negatywne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 16.01.2013 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Witam. Czy słyszal ktoś o firmie Przedsiebiorstwo Budowlane "Dom" z Polic? Bede wdzięczny za kazde opinie na ich temat... te pozytywne jak i negatywne... Nie znam tej firmy ale to jest http://www.twojapompa.pl/. Wiem bo budują dom bliźniak przy Szosie Polskiej i codziennie obok przejeżdżam. Na siatce jest ich ogłoszenie/reklama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 17.01.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Szczukot - przypadkiem wpadłem na Twój post z 2010 dot. deszczówki: No ja tez to licze na wszelkie sposoby, i wychodzi mi, ze pod katen ekonomicznym to sie po prostu nie oplaca. U nas woda kosztuje 2,7 za m3 a scieki niecale 5 zl m3. Fantom Ciągle się nie opłaca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 17.01.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Ciagle sie nie oplaca Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 17.01.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Szczukot - przypadkiem wpadłem na Twój post z 2010 dot. deszczówki:No ja tez to licze na wszelkie sposoby, i wychodzi mi, ze pod katen ekonomicznym to sie po prostu nie oplaca. U nas woda kosztuje 2,7 za m3 a scieki niecale 5 zl m3. Fantom Ciągle się nie opłaca ? Sorki że się wtrącam, ale czy od zużytej wody nie mieli zacząć obliczać kosztu wywozu śmieci? Czy to nie zmienia kalkulacji Radni gminy Dobra postanowili, że stawka opłaty za gospodarowanie odpadami komunalnymi w przypadku nieruchomości zamieszkałych wynosić będzie 5,30 zł za 1m³ zużytej wody. Stawkę będziemy mogli obniżyć w przypadku, gdy zobowiążemy się do zbierania odpadów w sposób selektywny. Wtedy opłata wynosić będzie 4,30 zł za 1m³ zużytej wody. Tylko pamiętam że był jakiś szum w temacie, że mają zmieniać w ustawie, czy rozporządzeniu, więc w końcu nie wiem czy to co przytoczyłem się w końcu nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekba 21.01.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Witam po długiej przerwie. Jaki jest aktualnie koszt opinii kominiarskiej do odbioru budynku (dwa kominy, w jednym: piec gazowy -wkład koncentryczny i dwa piony wentylacyjne, w drugim kominek - wkład ceramiczny plus dwa piony wentylacyjne). Może ktoś ma namiary na rozsądnego, również cenowo kominiarza, lub może wskazać gdzie takie namiary z jakąś rekomendacją uzyskać. PozdrawiamArek Szczecin Osów/Warszewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts