Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Tak to zalezy od oczyszczalni a przede wszystkim od typu ekologiczna a biologiczna. Polecam ta druga gdyz caly proces oczyszczania odbywa sie w zbiorniku i na wyjsciu jest woda 2 klasy czystosci. Jesli chodzi o firme mialem Ekopola ale tez sa dobre Sotralentz. W drugim domu tez planuje oczyszczalnie.

Ponawiam prośbę o namiary na fachowca od oczyszczalni...

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

cześć

Witam grupę po ponad półrocznej nieobecności. Odświeżyłem sobie posty od 2011 roku i widzę że faktycznie już "lista wykonawców" odeszła śmiercią naturalną :) Tak jak wielu z Was radziło dużo kontaktów można otrzymać na bieżąco od forumowiczów. Na wiosne zaczynamy wykończeniówkę i muszę przyznać że lektura grupy bardzo mi pomogła. Mam sporą listę do castingu na tynkarzy, elektryków, posadzkarzy. Obecnie wybieramy okna i prawdopodobnie zdecydujemy się na MS. I pytanko,u którego przedstawiciela (a jest w Szczecinie trzech) warto zamówić? (kwestia rabatów i dobrego montażu) Dobre opinie słyszałem o oddziale z Gdańskiej. Użytkowników również proszę o opinie jak sprawują się okna z MS.

pozdro

cześć

Witam grupę po ponad półrocznej nieobecności. Odświeżyłem sobie posty od 2011 roku i widzę że faktycznie już "lista wykonawców" odeszła śmiercią naturalną :) Tak jak wielu z Was radziło dużo kontaktów można otrzymać na bieżąco od forumowiczów. Na wiosne zaczynamy wykończeniówkę i muszę przyznać że lektura grupy bardzo mi pomogła. Mam sporą listę do castingu na tynkarzy, elektryków, posadzkarzy. Obecnie wybieramy okna i prawdopodobnie zdecydujemy się na MS. I pytanko,u którego przedstawiciela (a jest w Szczecinie trzech) warto zamówić? (kwestia rabatów i dobrego montażu) Dobre opinie słyszałem o oddziale z Gdańskiej. Użytkowników również proszę o opinie jak sprawują się okna z MS.

pozdro

Witam.My jestesmy po montazu okien z firmy M&S i poki co nie wiele moge powiedziec o jakosci i uzytkowaniu gdyz na chwile obecna mam dopiero stan SSZ.Okna zamawialismy w punkcie na Gdanskiej wlasnie.Pan Pawel byl bardzo pomocny bardzo fachowo odpowiadal na wszystkie moje pytania(niektore niedorzeczne)Okna mialy byc na 15.12 i...byly dokladnie montowane w tym dniu.Takze terminowosc na 5.Cos wiecej bedde mogla powiedziec kiedy zaczne uzytkowac(mieszkac)a mam nadzieje ze to nastapi juz w tym roku.Pozdrawiam.

Odnośnie oczyszczalni, nie widzialam jeszcze, a widziałam sporo, takiej której by nie było czuć. Musisz pojechac i sprawdzić namacalnie;-) sam. OGólnie jest tak, ze jak ktos zadowolony to chwali, a jak niezadowolony, to milczy albo nie widzi problemu;-)

Odnosnie pośredników, być może znowu ja zle trafilam, ale dzieki pośrednikowi który zawalił terminy ( bardzo polecany zreszta) zostałam bez kredytu. Tak ze sama zabieram się w przyszłym roku

Witam.My jestesmy po montazu okien z firmy M&S i poki co nie wiele moge powiedziec o jakosci i uzytkowaniu gdyz na chwile obecna mam dopiero stan SSZ.Okna zamawialismy w punkcie na Gdanskiej wlasnie.Pan Pawel byl bardzo pomocny bardzo fachowo odpowiadal na wszystkie moje pytania(niektore niedorzeczne)Okna mialy byc na 15.12 i...byly dokladnie montowane w tym dniu.Takze terminowosc na 5.Cos wiecej bedde mogla powiedziec kiedy zaczne uzytkowac(mieszkac)a mam nadzieje ze to nastapi juz w tym roku.Pozdrawiam.

cześć

dzięki za odpowiedź. A jaki macie model? Jeśli chodzi o MS to u nas wchodzą w grę tylko MSline ze względu na kanciaste ramy, bo tylko takie pasują do architektury naszego domu. Reszta modeli niestety ma profile zaokrąglone. A jak z jakościa montażu? Montowali Wam na piankę czy taśmach rozprężnych i czy uszczelniali folią?

pozdrawiam

Witajcie,

Czy ktoś z was miał do czynienia z firmą od ogrzewania/ hydrauliki - Szymański Marek?. Ewentualne uwagi prosiłabym na priv.

Ewentualnie możecie polecić jakieś sprawdzone wasze ekipy od podłogówek?

Poruszam się w branży instalacyjnej, stąd jeśli chcesz to mogę podesłać kilku godnych polecenia.

Powyższego nie znam.

Witam. Czy słyszal ktoś o firmie Przedsiebiorstwo Budowlane "Dom" z Polic? Bede wdzięczny za kazde opinie na ich temat... te pozytywne jak i negatywne...

Nie znam tej firmy ale to jest http://www.twojapompa.pl/. Wiem bo budują dom bliźniak przy Szosie Polskiej i codziennie obok przejeżdżam. Na siatce jest ich ogłoszenie/reklama.

Szczukot - przypadkiem wpadłem na Twój post z 2010 dot. deszczówki:

No ja tez to licze na wszelkie sposoby, i wychodzi mi, ze pod katen ekonomicznym to sie po prostu nie oplaca.

U nas woda kosztuje 2,7 za m3 a scieki niecale 5 zl m3.

Fantom

Ciągle się nie opłaca ?

;)

Sorki że się wtrącam, ale czy od zużytej wody nie mieli zacząć obliczać kosztu wywozu śmieci? Czy to nie zmienia kalkulacji

Radni gminy Dobra postanowili, że stawka opłaty za gospodarowanie odpadami komunalnymi w przypadku nieruchomości zamieszkałych wynosić będzie 5,30 zł za 1m³ zużytej wody. Stawkę będziemy mogli obniżyć w przypadku, gdy zobowiążemy się do zbierania odpadów w sposób selektywny. Wtedy opłata wynosić będzie 4,30 zł za 1m³ zużytej wody.

Tylko pamiętam że był jakiś szum w temacie, że mają zmieniać w ustawie, czy rozporządzeniu, więc w końcu nie wiem czy to co przytoczyłem się w końcu nie zmieni.

Witam po długiej przerwie. Jaki jest aktualnie koszt opinii kominiarskiej do odbioru budynku (dwa kominy, w jednym: piec gazowy -wkład koncentryczny i dwa piony wentylacyjne, w drugim kominek - wkład ceramiczny plus dwa piony wentylacyjne). Może ktoś ma namiary na rozsądnego, również cenowo kominiarza, lub może wskazać gdzie takie namiary z jakąś rekomendacją uzyskać.

Pozdrawiam

Arek

Szczecin Osów/Warszewo