szczukot 03.03.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Nie ma problemu. Mam jakiegos Televesa HD + multiswitcha - zadnych zaklocen. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hm.projekt 03.03.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 ja polecam żabickiego robił u mnie sso ogarnia tez duzo budów w rejonie dobrej dołuj sa zadowoleni mozesz popytac tel do niego 601951978 robi wycene mozesz sie potargowac troche inny dobry co go polecali tez mi na osiedlu to siergiej z dołuj ale nr tel nie mam pozdrawiam dzięki, Siergieja już namierzyłam...zobaczymy.Kolejne pytanko ( no taki los zaczynającego....) Z jakiej hurtowni korzystaliście przy zakupach...gdzie warto kupować materiały...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 03.03.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Witam wszystkich budujących JA już wybudowany ,ale jak zawsze ,znajdzie się ciągle cos co trzeba dobudowac ,poprawic itp .Więc wszystkim nowobudujacym ,budującym ,i tym którzy juz wybudowali ŻYCZĘ WSPANIAŁEGO ZAMIESZKANIA I MIESZKANIA W DOMKACH MARZEN pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.03.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Witam. Zaczynam budować. Kościno. Szukam ekipy do stanu surowego zamkniętego.Byłabym wdzięczna za poleconą, sprawdzoną ekipę. Pozdrawiam budujących i tych już po. To witam sąsiadkę mieszkam w Kościnie ( tym nowym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.03.2013 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 W zwiazku z tym ze juz nie raz byliscie pomocni w sprawach technicznych pozwole sobie kolejny raz prosic o porade.Dzisiaj byl u mnie facet od alarmow(Solid)i stwierdzil ze albo koty albo alarm!Nie ma podobno opcji montazu alarmu kiedy jest sie posiadaczem siersciuchow?Tzn montaz jest ale uzytkowanie juz gorzej bo koty beda falszywie wlaczac alarm.Wiecie cos na ten temat,a moze ktos juz ten system jakos obszedl?Bede wdzieczna za kazda porade. mogę Ci polecić bardzo dobrego instalatora od alarmów. Ja kota też miałam i nie ma tu nic do rzeczy. nie polecam firm ochroniarskich jako wykonawców systemu różni ludzie tam pracują,jest duża rotacja pracowników itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.03.2013 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Teska:) jak zwykle na posterunku:) Co do podatku śmieciowego to mnie już głowa boli za jakie grzechy się pytam? Do tej pory płaciłam nie całe 500zł a teraz będę płaciła 860zł koszmar. U mnie w gminie liczą od głowy. Ja (mieszkamy 8 lat) a nadal nie jesteśmy zameldowani - my nadal szczecinianie:) no widzisz a ja płaciłam 240 zł....kubeł u mnie był wywożony 1 raz na dwa tygodnie...i to czasami w połowie zapełniony...a teraz nie wiem ,od wody mają liczyć zamiast logiczniej od ilości wywożonych kubłów...dowiedziałam się,że można będzie w deklaracjo podać ilość wody zużytej do celów bieżących ( odliczasz zużycie z drugiego licznika) w sumie nie ma co przesadzać ja podlewam ogród , porządnie i mam zużycie z zeszłego roku 13m3 to da sie przeżyc - takie mam wrażenie że znowu nie chodzi o odpady a o nabijanie kasy gminom. dostałam już z wodociągów stan ile wodu zużyłam w zeszłym roku i tak mam 63m3 z tego 13m3 to ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.03.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Jakby to była prawda, to mieszkańcy domków ( 95 % ? ) chyba lincz będą szykować. Co z ogródkami ... Fantom i tak to jest lepsze niż od powierzchni domów jak to zrobiło miasto Szczecin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.03.2013 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 http://www.mierzyn24.pl/news.php?extend.1321.2 to już wiem jak mnie gmina dobra urządziła hmm...czyli będę płaciła mniej niż do tej pory wynika....i co tydzień zabiorą kubeł...to dla mnie dobra wiadomość jest:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 04.03.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 No to szczesciara jestes. JA nie wiem jak mozna tak malo wody uzyc. Chyba ze w dwie osoby i z ogrodem 50m2.U nas w 4 osoby to jak nic bedzie ze 150 m3. Czyli z 50% wiecej zaplace.Dzisiaj mam kubel 120L co tydzien i kosztuje mnie to rowno 400 zl rocznie. Od wody bedzie 650 zl (z segregacja odpadow)Co do rozliczania w Szczecinie to tez jest od wody.A co do wody ogrodowej, to jak na razie ma byc liczona TAK SAMO jak domowa. Wiec zadnego rabatu nie ma. Ale moze cos zmienia. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 04.03.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Podłączam sie do prośby o namiar na parapety marmurowe.U nas ceny mocno wygórowane.Pare dni temu ktoś mi wspominał o konkurencyjnych cenach gdzieś koło Polic w Jasienicy chyba ale nie byłam nie sprawdzilam jeszcze więc nie wiem.Ja potrzebuje tego trochę bo i blaty w kuchni i parapety więc tym bardziej zależy mi na dobrej cenie To ja się podłączam pod te namiary. Please. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 04.03.2013 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 No wstępne moje poszukiwania namiarów nie dały efektów. Ale mam chyba jeszcze gdzieś starą skrzynkę pocztową to tam powinno być. Fantomps. Tak z wujka googla to na 90% byl ten: http://www.galikgranit.pl/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.03.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 No to szczesciara jestes. JA nie wiem jak mozna tak malo wody uzyc. Chyba ze w dwie osoby i z ogrodem 50m2. U nas w 4 osoby to jak nic bedzie ze 150 m3. Czyli z 50% wiecej zaplace. Dzisiaj mam kubel 120L co tydzien i kosztuje mnie to rowno 400 zl rocznie. Od wody bedzie 650 zl (z segregacja odpadow) Co do rozliczania w Szczecinie to tez jest od wody. A co do wody ogrodowej, to jak na razie ma byc liczona TAK SAMO jak domowa. Wiec zadnego rabatu nie ma. Ale moze cos zmienia. Fantom Szczukot...no większość miesiecy w roku jest 1 osoba...no to sam rozumiesz..pralka,zmywarka i mycie zabiera wtedy mało wody.Ogród do podlania - 450m2 jak policzysz ile Ty zużywasz na osobę i ile ja - wychodzi że ja zużywam więcej Dziś w gminie sie dowiedziałam,zeby wstrzymać się z deklaracjami - ba na posiedzeniu mają zmienić uchwałę woda z liczników będzie odpisywana. co do Szczecina...czytałam że miasto zmienia decyzję i od m2 naliczać będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 04.03.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Podłączam sie do prośby o namiar na parapety marmurowe.U nas ceny mocno wygórowane.Pare dni temu ktoś mi wspominał o konkurencyjnych cenach gdzieś koło Polic w Jasienicy chyba ale nie byłam nie sprawdzilam jeszcze więc nie wiem.Ja potrzebuje tego trochę bo i blaty w kuchni i parapety więc tym bardziej zależy mi na dobrej cenie Widzę, że kilka osób ma w planach parapety. Można by połączyć zamówienie, a wtedy i transport mniej wyjdzie i większe rabaty można uzyskać. ... ps. Tak z wujka googla to na 90% byl ten: http://www.galikgranit.pl/index.html dzięki. Jutro zadzwonię o ceny i możliwość transportu i wrzucę na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 05.03.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 No to szczesciara jestes. JA nie wiem jak mozna tak malo wody uzyc. Chyba ze w dwie osoby i z ogrodem 50m2. U nas w 4 osoby to jak nic bedzie ze 150 m3. Czyli z 50% wiecej zaplace. Dzisiaj mam kubel 120L co tydzien i kosztuje mnie to rowno 400 zl rocznie. Od wody bedzie 650 zl (z segregacja odpadow) Co do rozliczania w Szczecinie to tez jest od wody. A co do wody ogrodowej, to jak na razie ma byc liczona TAK SAMO jak domowa. Wiec zadnego rabatu nie ma. Ale moze cos zmienia. Fantom U mnie podobnie. 5 osób zużycie 158m3 za 2012. Teraz płacę za 120l - 33zł/m-c, a po zmianie wyjdzie 56zł/m-c... jak składałem deklarację w UG to powiedzieli, że jest wiele osób, których dotknie większa podwyższka... mam mieszane uczucia do do tej ustawy itd, ale jeśli śmieci znikną z lasów i zostanie cały problem śmieciowy ucywilizowany to niech będzie, przeżyję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubi2000 05.03.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 dzięki, Siergieja już namierzyłam...zobaczymy.Kolejne pytanko ( no taki los zaczynającego....) Z jakiej hurtowni korzystaliście przy zakupach...gdzie warto kupować materiały...? koło ciebie masz 2 hurtownie w dobrej mozna sie z nimi dogadac szczegulnie w wodkanie (tam mieli dobra cene na silke przynajmniej ja z tego budowalem) oczywiscie extra dach na gumiencach - maja dosyc dobre ceny ale nie maja wszystkiego ale jak bedziesz sie dogadywał z wykonawcami to bierz 2 opcje jezeli chodzi o wycene z materiałem i bez wykonawcy moze i troszke przycinaja na materiale ale tez ty takich cen jak ktos kto prowadzi 6-10 budów na raz nie dostaniesz w zadnej hurtowni a spisz spokojnie i nie masz jazdy co chwila ze czegos brakuje niedowiezli i tak dalej takze kwestia sensownego porównania tych dwóch opcji pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 05.03.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Ja budowalam(buduje?)na Gumiencach a najlepsze ceny dostalam na materialy w Dobrej wlasnie w Wodkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 06.03.2013 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Witam serdecznie, Jako, że wiosenny powiew wiatru powoli zwiastuje nadejście tej pięknej pory roku, pora pomyśleć o ogrodzeniu. Czy ktoś orientuje się gdzie w Sz-nie można znaleźć murki,słupki betonowe typu JONIEC,GORC,ewentualnie podobne-ładniejsze/ciekawsze???W LM i Castoramie na Wiosennej już sprawdzałem,ale straszna posucha... Wszelkie rekomendacje firm związanych z produkcją ogrodzeń-sprawdzonych przez szanownych Forumowiczów mile widziane:) Za wszystkie informacje z góry dziękuje i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 07.03.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Witam,kupował ktoś ostatnio drewno kominkowe ?Jak ceny i za co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 07.03.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 No ja na jesien ostatnio - 180 zl / mp - buk + dab Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 07.03.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 witam.poszukuje namiary na sprawdzonego brukarza.mozecie kogos polecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts