Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

ja polecam żabickiego robił u mnie sso ogarnia tez duzo budów w rejonie dobrej dołuj sa zadowoleni mozesz popytac

tel do niego 601951978 robi wycene mozesz sie potargowac troche

inny dobry co go polecali tez mi na osiedlu to siergiej z dołuj ale nr tel nie mam

pozdrawiam

dzięki, Siergieja już namierzyłam...zobaczymy.Kolejne pytanko ( no taki los zaczynającego....) Z jakiej hurtowni korzystaliście przy zakupach...gdzie warto kupować materiały...?

W zwiazku z tym ze juz nie raz byliscie pomocni w sprawach technicznych pozwole sobie kolejny raz prosic o porade.Dzisiaj byl u mnie facet od alarmow(Solid)i stwierdzil ze albo koty albo alarm!Nie ma podobno opcji montazu alarmu kiedy jest sie posiadaczem siersciuchow?Tzn montaz jest ale uzytkowanie juz gorzej bo koty beda falszywie wlaczac alarm.Wiecie cos na ten temat,a moze ktos juz ten system jakos obszedl?Bede wdzieczna za kazda porade.

mogę Ci polecić bardzo dobrego instalatora od alarmów. Ja kota też miałam i nie ma tu nic do rzeczy. nie polecam firm ochroniarskich jako wykonawców systemu różni ludzie tam pracują,jest duża rotacja pracowników itp...

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

Teska:) jak zwykle na posterunku:)

Co do podatku śmieciowego to mnie już głowa boli za jakie grzechy się pytam? Do tej pory płaciłam nie całe 500zł a teraz będę płaciła 860zł:( koszmar. U mnie w gminie liczą od głowy. Ja (mieszkamy 8 lat) a nadal nie jesteśmy zameldowani - my nadal szczecinianie:)

no widzisz a ja płaciłam 240 zł....kubeł u mnie był wywożony 1 raz na dwa tygodnie...i to czasami w połowie zapełniony...a teraz nie wiem ,od wody mają liczyć zamiast logiczniej od ilości wywożonych kubłów...dowiedziałam się,że można będzie w deklaracjo podać ilość wody zużytej do celów bieżących ( odliczasz zużycie z drugiego licznika) w sumie nie ma co przesadzać ja podlewam ogród , porządnie i mam zużycie z zeszłego roku 13m3 to da sie przeżyc - takie mam wrażenie że znowu nie chodzi o odpady a o nabijanie kasy gminom.

dostałam już z wodociągów stan ile wodu zużyłam w zeszłym roku i tak mam 63m3 z tego 13m3 to ogród.

No to szczesciara jestes. JA nie wiem jak mozna tak malo wody uzyc. Chyba ze w dwie osoby i z ogrodem 50m2.

U nas w 4 osoby to jak nic bedzie ze 150 m3. Czyli z 50% wiecej zaplace.

Dzisiaj mam kubel 120L co tydzien i kosztuje mnie to rowno 400 zl rocznie. Od wody bedzie 650 zl (z segregacja odpadow)

Co do rozliczania w Szczecinie to tez jest od wody.

A co do wody ogrodowej, to jak na razie ma byc liczona TAK SAMO jak domowa. Wiec zadnego rabatu nie ma. Ale moze cos zmienia.

Fantom

Podłączam sie do prośby o namiar na parapety marmurowe.U nas ceny mocno wygórowane.Pare dni temu ktoś mi wspominał o konkurencyjnych cenach gdzieś koło Polic w Jasienicy chyba ale nie byłam nie sprawdzilam jeszcze więc nie wiem.Ja potrzebuje tego trochę bo i blaty w kuchni i parapety więc tym bardziej zależy mi na dobrej cenie

To ja się podłączam pod te namiary. Please.

No to szczesciara jestes. JA nie wiem jak mozna tak malo wody uzyc. Chyba ze w dwie osoby i z ogrodem 50m2.

Dzisiaj mam kubel 120L co tydzien i kosztuje mnie to rowno 400 zl rocznie. Od wody bedzie 650 zl (z segregacja odpadow)

A co do wody ogrodowej, to jak na razie ma byc liczona TAK SAMO jak domowa. Wiec zadnego rabatu nie ma. Ale moze cos zmienia.

Fantom

Szczukot...no większość miesiecy w roku jest 1 osoba...no to sam rozumiesz..pralka,zmywarka i mycie zabiera wtedy mało wody.Ogród do podlania - 450m2

jak policzysz ile Ty zużywasz na osobę i ile ja - wychodzi że ja zużywam więcej

Dziś w gminie sie dowiedziałam,zeby wstrzymać się z deklaracjami - ba na posiedzeniu mają zmienić uchwałę woda z liczników będzie odpisywana.

co do Szczecina...czytałam że miasto zmienia decyzję i od m2 naliczać będzie

Podłączam sie do prośby o namiar na parapety marmurowe.U nas ceny mocno wygórowane.Pare dni temu ktoś mi wspominał o konkurencyjnych cenach gdzieś koło Polic w Jasienicy chyba ale nie byłam nie sprawdzilam jeszcze więc nie wiem.Ja potrzebuje tego trochę bo i blaty w kuchni i parapety więc tym bardziej zależy mi na dobrej cenie

Widzę, że kilka osób ma w planach parapety. Można by połączyć zamówienie, a wtedy i transport mniej wyjdzie i większe rabaty można uzyskać.

...

ps. Tak z wujka googla to na 90% byl ten: http://www.galikgranit.pl/index.html

dzięki. Jutro zadzwonię o ceny i możliwość transportu i wrzucę na forum

Fantom

U mnie podobnie. 5 osób zużycie 158m3 za 2012.

Teraz płacę za 120l - 33zł/m-c, a po zmianie wyjdzie 56zł/m-c... jak składałem deklarację w UG to powiedzieli, że jest wiele osób, których dotknie większa podwyższka...

mam mieszane uczucia do do tej ustawy itd, ale jeśli śmieci znikną z lasów i zostanie cały problem śmieciowy ucywilizowany to niech będzie, przeżyję...

dzięki, Siergieja już namierzyłam...zobaczymy.Kolejne pytanko ( no taki los zaczynającego....) Z jakiej hurtowni korzystaliście przy zakupach...gdzie warto kupować materiały...?

koło ciebie masz 2 hurtownie w dobrej mozna sie z nimi dogadac szczegulnie w wodkanie (tam mieli dobra cene na silke przynajmniej ja z tego budowalem)

oczywiscie extra dach na gumiencach - maja dosyc dobre ceny ale nie maja wszystkiego

ale jak bedziesz sie dogadywał z wykonawcami to bierz 2 opcje jezeli chodzi o wycene z materiałem i bez

wykonawcy moze i troszke przycinaja na materiale ale tez ty takich cen jak ktos kto prowadzi 6-10 budów na raz nie dostaniesz w zadnej hurtowni

a spisz spokojnie i nie masz jazdy co chwila ze czegos brakuje niedowiezli i tak dalej

takze kwestia sensownego porównania tych dwóch opcji

pozdrawiam

Witam serdecznie,

Jako, że wiosenny powiew wiatru powoli zwiastuje nadejście tej pięknej pory roku, pora pomyśleć o ogrodzeniu.

Czy ktoś orientuje się gdzie w Sz-nie można znaleźć murki,słupki betonowe typu JONIEC,GORC,ewentualnie podobne-ładniejsze/ciekawsze???

W LM i Castoramie na Wiosennej już sprawdzałem,ale straszna posucha...

Wszelkie rekomendacje firm związanych z produkcją ogrodzeń-sprawdzonych przez szanownych Forumowiczów mile widziane:)

Za wszystkie informacje z góry dziękuje i pozdrawiam!