szczukot 07.03.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Robilem tu :http://www.uslugibrukarskie.szczecin.pl/ Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 08.03.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Pochwale się właśnie odebrałem pozwolenie na budowę 4,5 miesiąca zajęła mi cała biurokracja. Jutro finalizuję rozmowy z wykonawcą SSZ i kwiecień/maj ruszam z budową. 8 miesięcy po wyprowadzce z 1-wszego domu ruszam na drugą przygodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 08.03.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Pochwale się właśnie odebrałem pozwolenie na budowę 4,5 miesiąca zajęła mi cała biurokracja. Jutro finalizuję rozmowy z wykonawcą SSZ i kwiecień/maj ruszam z budową. 8 miesięcy po wyprowadzce z 1-wszego domu ruszam na drugą przygodę No gratuluje!!!super ze zaczynasz na wiosnę do jesieni będziesz miał domek postawiony.Extra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 08.03.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Pochwale się właśnie odebrałem pozwolenie na budowę 4,5 miesiąca zajęła mi cała biurokracja. Jutro finalizuję rozmowy z wykonawcą SSZ i kwiecień/maj ruszam z budową. 8 miesięcy po wyprowadzce z 1-wszego domu ruszam na drugą przygodę Powodzenia. Z jakim zespołem budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 08.03.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Pochwale się właśnie odebrałem pozwolenie na budowę 4,5 miesiąca zajęła mi cała biurokracja. Jutro finalizuję rozmowy z wykonawcą SSZ i kwiecień/maj ruszam z budową. 8 miesięcy po wyprowadzce z 1-wszego domu ruszam na drugą przygodę Ja również gratuluję i trzymam kciuki, sam przeżyłem dwie budowy i podczas drugiej człek jest zdecydowanie bardziej świadomy, aczkolwiek na trzecią budowę już chyba bym się nie porwał. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 08.03.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Powodzenia. Z jakim zespołem budujesz? ArKaMa dlaczego Ty jeszcze nie mieszkasz ? przyczepa poszła dalej w forumowiczowe ręce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 08.03.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Szczukot...no większość miesiecy w roku jest 1 osoba...no to sam rozumiesz..pralka,zmywarka i mycie zabiera wtedy mało wody.Ogród do podlania - 450m2 jak policzysz ile Ty zużywasz na osobę i ile ja - wychodzi że ja zużywam więcej Dziś w gminie sie dowiedziałam,zeby wstrzymać się z deklaracjami - ba na posiedzeniu mają zmienić uchwałę woda z liczników będzie odpisywana. co do Szczecina...czytałam że miasto zmienia decyzję i od m2 naliczać będzie Nie zmienią z tego co wiem ustawa z uwagi na błąd prawny nie pozwala na odliczanie wody do podlewania, nie można różnocwać metody, jadeklarację złożyłem i nikt nie prtestował, ale w sumie Polska to dziwny kraj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 09.03.2013 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Powodzenia. Z jakim zespołem budujesz? Nie z Sergiejem okazał się najdroższy jeśli o to pytasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 09.03.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Kiedy my robilismy casting na ekipe budowlana njdrozszy byl Bialowolski(cena MASAKRA!)pozniej Zabicki.Wybralismy ekipe Siergieja poniewaz staralismy sie wyposrodkowac pomiedzy tymi najdrozszymi i podejrzanie najtanszymi ofertami.Poza drobnymi usterkami jestesmy zadowoleni.Nobody is perfect. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuska 09.03.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Gratuluję PnB. i zazdroszczę też hehe moje papiery złożyły się dopiero w piątek. Ale mogę się pochwalić, że Enea postawiła mi skrzyneczkę na działce oraz przysłala fakturkę do zapłaty. I teraz mam pytanie ile wkopywaliscie kabla? Ponieważ jeden elektryk mówi, że jak ilość do domu to podczas robót mogą uszkodzić i szkoda kabla. Ktoś inny mi mówił, żeby zakopać ilość potrzebną do "skrzynki" w domu. U mnie byłoby tego kabla sporo, bo z 25m. RB oczywiście z Alleg...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuska 09.03.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Acha ktoś wspominał, na temat przyłacza wody. Dostaliśmy także podpisane porozumienie z gminą o współfinansowaniu wodociagu. Jako, że budujemy na tej ulicy jako jedyni "narazie" musimy wszystko zapłacić sami. No i teraz pytanie o firmy budujące wodociagi. Bo muszę mieć oferte conajmniej 3 firm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 09.03.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 ArKaMa dlaczego Ty jeszcze nie mieszkasz ? przyczepa poszła dalej w forumowiczowe ręce ? No własnie sam się dziwię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 09.03.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Nie z Sergiejem okazał się najdroższy jeśli o to pytasz Lekkie zaskoczenie cenowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataXX 10.03.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Witam.Pozwolenie na budowe otrzymalismy 23 stycznia bieżącego roku.Poszukujemy solidnej ekipy do SSO - Projekt domu w tamaryszkach 2N, okolice Dobrej Szcz.Pozdrawiam Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hm.projekt 11.03.2013 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Witam. Pozwolenie na budowe otrzymalismy 23 stycznia bieżącego roku. Poszukujemy solidnej ekipy do SSO - Projekt domu w tamaryszkach 2N, okolice Dobrej Szcz. Pozdrawiam Agata Jestem po kilku castingach...Siergieja też brałam pod uwagę...Robociznę stanu sur. mam w rozstrzale miedzy 53 a 70 tyś. Z materiałem od trzech firm na moje 145 m2 od 170 000 do 180 000. Wychodzi około 1200 zł/m2 stanu surowego. Mam wrażenie ,że firmy trzymają podobne ceny...Siergiej minimalnie droższy...rozważam górali...mam jeszcze wycenę od JaVbud...i ze Stargardu SZubert...ktoś może słyszał ...zna? POleca...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 12.03.2013 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Gratuluję PnB. i zazdroszczę też hehe moje papiery złożyły się dopiero w piątek. Ale mogę się pochwalić, że Enea postawiła mi skrzyneczkę na działce oraz przysłala fakturkę do zapłaty. I teraz mam pytanie ile wkopywaliscie kabla? Ponieważ jeden elektryk mówi, że jak ilość do domu to podczas robót mogą uszkodzić i szkoda kabla. Ktoś inny mi mówił, żeby zakopać ilość potrzebną do "skrzynki" w domu. U mnie byłoby tego kabla sporo, bo z 25m. RB oczywiście z Alleg...? Zakopałem cały kabel od ZK do rozdzielni z dodatkowym naddatkiem w postaci 2m. Przydało się bo przeniosłem rozdzielnię na przeciwległą ścianę i raptem ubytku kabla było kilkanaście cm. Do czasu stanu 0 był zakopany w ziemi i wystawało tylko do RB. Już po wprowadzeniu przez fundament kabel przez całą budowę był przy ścianie więc fakt był wytarmoszony ale nigdzie nie uszkodzony. Nie wyobrażam sobie by gdzieś go łączyć "po drodze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubi2000 12.03.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Jestem po kilku castingach...Siergieja też brałam pod uwagę...Robociznę stanu sur. mam w rozstrzale miedzy 53 a 70 tyś. Z materiałem od trzech firm na moje 145 m2 od 170 000 do 180 000. Wychodzi około 1200 zł/m2 stanu surowego. Mam wrażenie ,że firmy trzymają podobne ceny...Siergiej minimalnie droższy...rozważam górali...mam jeszcze wycenę od JaVbud...i ze Stargardu SZubert...ktoś może słyszał ...zna? POleca...? 1200 to chyba standart mie tez tyle sso wyniosło rok temu ciekawe czy komus udało sie cos zakombinowac taniej ?? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 12.03.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 U mnie 90 tys. 180 metrow dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuska 12.03.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 U mnie 90 tys. 180 metrow dom. za robociznę? ps. Tomek dzięki za info... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hm.projekt 13.03.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Witam...kwestia kierownika budowy...czy możecie mi kogoś polecić..? Wjakiej formie się najlepiej umawiać na płatność? za wizytę za etap za całość? i na koniec...ile taka całościowa usługa Was kosztowała?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts