fergson 26.04.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Fajna Kobieta, może wynająć jakąś ekipę żeby mu ten nos przemalowali. To znaczy ten płot chciałem napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 26.04.2013 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Miałam na mysli moze zmienic po SWOJEJ stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 27.04.2013 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 No ja to samo miałem na mysli. Ze jak dla mnie to nie MOZE zmienic po swojej stronie.To tak jakby Ci ktos Twoj budynek przemalowal z jednej strony (bo go widac z jego okien). Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 29.04.2013 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Fajna Kobieta, może wynająć jakąś ekipę żeby mu ten nos przemalowali. To znaczy ten płot chciałem napisać. Rozumiem, że to taki żart... ale czy przywoływanie takich rozwiązań nawet jako żartobliwą fantazję, nie cofa nas trochę w tych kwestiach gdzieś na początki naszej transformacji i patologii z tamtego okresu ? Wiem, czepiam się. Ale jakoś mnie to uwiera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 29.04.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Fajna Kobieta, nie malujesz po jego stronie, bo to był twój zamysł tworczy, tak ma być, Twoj płot i twoja wizja, jak mu sie nie podoba moze zmienic, ale Ty dokładnie tak zaplanowałas. Koniec, kropka. Płot jest skończony DOBRE!!!Tej wersji sie będę trzymać gdyby były jakieś zgrzyty jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 29.04.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Witajcie, czy ktoś z Was kupował kostkę brukową LIBET ? Pochwalcie się gdzie, czy na stronie Libeta prezentowana jako oficjalny dystrybutor firma E-PATIO ze Szczawiowej ma najlepsze ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 29.04.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Z tego co sie juz zorientowałem to oni są chyba jedynymi dystrybutorami LIBETU na nasza mieścine.Od kwietnia maja niższe ceny na Libet .To tak dla pocieszenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 29.04.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Czy słyszał ktoś o stolarzu Janie Rafalskim z Polic? Poszukuję opinii na jego temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 30.04.2013 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Rozumiem, że to taki żart... ale czy przywoływanie takich rozwiązań nawet jako żartobliwą fantazję, nie cofa nas trochę w tych kwestiach gdzieś na początki naszej transformacji i patologii z tamtego okresu ? Wiem, czepiam się. Ale jakoś mnie to uwiera... O rany ! To taki przed weekendowy humor. Jedni złapią, inni nie. Jeżeli czujesz się urażony to przepraszam. Przepraszam wszystkich których uczucia obraziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 30.04.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Rozumiem, że to taki żart... ale czy przywoływanie takich rozwiązań nawet jako żartobliwą fantazję, nie cofa nas trochę w tych kwestiach gdzieś na początki naszej transformacji i patologii z tamtego okresu ? Wiem, czepiam się. Ale jakoś mnie to uwiera... normalnego człowieka to uwiera, ale czy nie masz wrażenia, że mimo upływu lat spora grupa ludzi jeszcze jest mentalnie w tamtej epoce? My z żoną zadajemy sobie często takie pytanie, czy jesteśmy "normalnie nienormalni" czy "nienormalnie normalni", że oczekujemy rzetelności, punktualności, uczciwości, przepływu informacji czy właśnie normalnych zasad współżycia sąsiedzkiego, obojętnie czy dotyczy to parkowania aut wszędzie byle nie na swojej posesji, puszczania luzem piesków, palenia śmieci itp. itd. Czasem wydaje mi się, że moje miejsce jest na bezludnej wyspie, albo ze mna jest coś nie tak, bo na pewne kwestie nie potrafię zobojętnieć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 30.04.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Szczukot No ja to samo miałem na mysli. Ze jak dla mnie to nie MOZE zmienic po swojej stronie.To tak jakby Ci ktos Twoj budynek przemalowal z jednej strony (bo go widac z jego okien). Fantom Fajnakobieta wyraza zgode, na to zeby sobie otynkował, jak mu sie nie podoba. Rozumiesz już? Ona płaci, ona robi płot według swojej wizji. Skoro sąsiad ma inną, to Ona ŁASKAWIE wyraża zgodę, na zmiane jej zamysłu artystycznego po JEGO stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 30.04.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Nie no - powinna wyrazić ODPŁATNĄ zgodę. Cena = połowa kosztów budowy ogrodzenia. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 30.04.2013 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Niespodziewalam sie ze jedno ogrodzenie wywoła tyle emocji i taka dyskusje.Poki co sąsiad sie uspokoil(może na majowke gdzieś wyjechał?)Jestem juz silniejsza o argumenty które tutaj poczytalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kogut73 30.04.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Witam. Poszukuję uczciwej ekipy do tynków cementowo-wapiennych maszynowych .Jeżeli znacie kogoś wartego polecenia to proszę o namiary.Z góry dziękuję. Witam. Ponawiam prośbę o namiary na ekipę do tynków cementowo-wapiennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeekk 01.05.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 działka kupiona w Pilchowie Oby do końca roku udało się załatwić PnB, żeby jeszcze na zwrot vat się załapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 02.05.2013 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 działka kupiona w Pilchowie Oby do końca roku udało się załatwić PnB, żeby jeszcze na zwrot vat się załapać Działki budowlanej odliczyć nie możesz, a materiały budowlane możesz odliczać w do pełnej kwoty przysługującej (w zależności od rodzaju budowy i jej wielkości) w ciągu 5 lat od daty rozpoczęcia budowy i otrzymania PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeekk 03.05.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Właśnie chodzi mi o to, że żeby otrzymać zwrot VAT za materiały to trzeba mieć PnB Jako, że to likwidują to myślałem, że jak kupię chociaż jedną cegłę w tym roku to będę mógł przez 5 lat ten VAT odliczać. Niestety zgodnie z tym co piszą tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?213326-Likwidacja-zwrotu-vat-za-materia%C5%82y-budowlane-tylko-do-ko%C5%84ca-2013r to raczej już się nie załapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuska 03.05.2013 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Kochani mam dylemat, o który wczoraj mało co się nie pobiłam z bratem:) Wentylacja mechaniczna z rekuperacją. Kto ma? Kto jest przeciwnikiem? Gosia ty cos kiedyś pisałaś? Zdecydowałaś się czy nie? Mój brat ma WM w bloku i ma jakieś nawiewniki w salonie na oknie zamontowane, twierdzi że piżdziawa z tego niesamowita... Ja twierdze, że musieli coś skopać przy montażu... Powiedźcie co o niej myślicie... Pozdrawiam weekendowo. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.05.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Brzuska, ja mam, tzn bede miała Temat przerabiałam chyba 3 miesiace, po analizie plusow i minusów, wyszło na na TAK. Mam nawet rozsadnego faceta, ktory mi bedzie robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuska 03.05.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Brzuska, ja mam, tzn bede miała Temat przerabiałam chyba 3 miesiace, po analizie plusow i minusów, wyszło na na TAK. Mam nawet rozsadnego faceta, ktory mi bedzie robił. Gosia daj namiar na priv jak możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts