Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Fajna Kobieta, może wynająć jakąś ekipę żeby mu ten nos przemalowali. To znaczy ten płot chciałem napisać.:D

Rozumiem, że to taki żart... ale czy przywoływanie takich rozwiązań nawet jako żartobliwą fantazję, nie cofa nas trochę w tych kwestiach gdzieś na początki naszej transformacji i patologii z tamtego okresu ?

Wiem, czepiam się. Ale jakoś mnie to uwiera...

Fajna Kobieta, nie malujesz po jego stronie, bo to był twój zamysł tworczy, tak ma być, Twoj płot i twoja wizja, jak mu sie nie podoba moze zmienic, ale Ty dokładnie tak zaplanowałas. Koniec, kropka. Płot jest skończony

DOBRE!!!Tej wersji sie będę trzymać gdyby były jakieś zgrzyty jeszcze.

Rozumiem, że to taki żart... ale czy przywoływanie takich rozwiązań nawet jako żartobliwą fantazję, nie cofa nas trochę w tych kwestiach gdzieś na początki naszej transformacji i patologii z tamtego okresu ?

O rany ! To taki przed weekendowy humor. Jedni złapią, inni nie. Jeżeli czujesz się urażony to przepraszam. Przepraszam wszystkich których uczucia obraziłem.

normalnego człowieka to uwiera, ale czy nie masz wrażenia, że mimo upływu lat spora grupa ludzi jeszcze jest mentalnie w tamtej epoce? My z żoną zadajemy sobie często takie pytanie, czy jesteśmy "normalnie nienormalni" czy "nienormalnie normalni", że oczekujemy rzetelności, punktualności, uczciwości, przepływu informacji czy właśnie normalnych zasad współżycia sąsiedzkiego, obojętnie czy dotyczy to parkowania aut wszędzie byle nie na swojej posesji, puszczania luzem piesków, palenia śmieci itp. itd. Czasem wydaje mi się, że moje miejsce jest na bezludnej wyspie, albo ze mna jest coś nie tak, bo na pewne kwestie nie potrafię zobojętnieć! ;-)

Szczukot No ja to samo miałem na mysli. Ze jak dla mnie to nie MOZE zmienic po swojej stronie.

To tak jakby Ci ktos Twoj budynek przemalowal z jednej strony (bo go widac z jego okien).

Fantom

Fajnakobieta wyraza zgode, na to zeby sobie otynkował, jak mu sie nie podoba. Rozumiesz już? Ona płaci, ona robi płot według swojej wizji. Skoro sąsiad ma inną, to Ona ŁASKAWIE wyraża zgodę, na zmiane jej zamysłu artystycznego po JEGO stronie.

działka kupiona w Pilchowie ;) Oby do końca roku udało się załatwić PnB, żeby jeszcze na zwrot vat się załapać

Działki budowlanej odliczyć nie możesz, a materiały budowlane możesz odliczać w do pełnej kwoty przysługującej (w zależności od rodzaju budowy i jej wielkości) w ciągu 5 lat od daty rozpoczęcia budowy i otrzymania PnB.

Właśnie chodzi mi o to, że żeby otrzymać zwrot VAT za materiały to trzeba mieć PnB ;) Jako, że to likwidują to myślałem, że jak kupię chociaż jedną cegłę w tym roku to będę mógł przez 5 lat ten VAT odliczać.

Niestety zgodnie z tym co piszą tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?213326-Likwidacja-zwrotu-vat-za-materia%C5%82y-budowlane-tylko-do-ko%C5%84ca-2013r to raczej już się nie załapie.

Kochani mam dylemat, o który wczoraj mało co się nie pobiłam z bratem:) Wentylacja mechaniczna z rekuperacją. Kto ma? Kto jest przeciwnikiem? Gosia ty cos kiedyś pisałaś? Zdecydowałaś się czy nie? Mój brat ma WM w bloku i ma jakieś nawiewniki w salonie na oknie zamontowane, twierdzi że piżdziawa z tego niesamowita... Ja twierdze, że musieli coś skopać przy montażu... Powiedźcie co o niej myślicie... Pozdrawiam weekendowo. Kasia