gosia1719499730 05.06.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 fergson, ja tak miałam i miałam betonowe. Szambo odbiera kierownik budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 05.06.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 fergson, ja tak miałam i miałam betonowe. Szambo odbiera kierownik budowy Dzięki za info. Jakiś konkretny typ, wykonawca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 05.06.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 fergson, ja miałam dom w Gdyni. Tak ze tutaj Ci si enie przyda, plus moje było robione z kregow wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 06.06.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Nawiązując do alarmów, w tygodniu miałem wizytę w domku, gość zostawił niedopite piwo, pawia na środku salonu i nasikał na ścianę naszej sypialni na poddaszu. Za około 4 tygodnie montuję okna i alarm a do tego trzeba prądu. Ile tak + - płacicie za prund budowlany? Może ktoś jeszcze wie gdzie można kupić dobre tzn ciepłe, trwałe i dobre schody strychowe, takie opuszczane z sufitu na poddaszu. Czy 55 pln netto za robociznę za ocieplenie i puc na elewacji to dobra oferta czy szukać jeszcze, widziałem wykonane elewację przez tę ekipę i wyglądają b.ładnie i porządnie. Dzięki z góry za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 07.06.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Kasienka współczuje, ale moze lepiej ze tych okien nie było, bo tak pewnie by okno poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
online 07.06.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Kasieńka i Piotr bardzo współczuję! Prąd budowlany kosztował nas jakieś 100 zł / m-c o ile dobrze pamiętam. Schody na strych mamy takie o jakich piszesz i naprawdę okazały się "ciepłe". Nie pamiętam teraz jakiej firmy, a nie chcę wprowadzić Cię w błąd. Napiszę więc wieczorem. Stawkę za ocieplenie też sprawdzę i dam Ci znać. Kochani, czy ktoś może polecić wykonawcę do betonowej "podmurówki" pod ogrodzenie z siatki? Nasz potencjalny już trzeci tydzień nie może uporać się z wyceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 08.06.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Witam po długiej przerwie. Może ktoś podpowiedzieć jakie są teraz stawki brukarzy za położenie kostki betonowej i krawężników? I poszukuję też wykonawcy ogrodzenia frontowego - w szczególności przęseł metalowych, furtki i bramy wjazdowej. Macie jakieś sprawdzone firmy wykonujące te prace? Z góry dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 10.06.2013 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Witam po długiej przerwie. Może ktoś podpowiedzieć jakie są teraz stawki brukarzy za położenie kostki betonowej i krawężników? Właśnie dziś mam aktualizację dogadanej w zeszłym roku roboty. Wtedy jedni z tańszych i co najważniejsze sprawdzeni (widziałem już nie raz zapadnięte podjazdy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczegol 10.06.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Czy ktoś moze coś ciekawego powiedzieć w temacie drenazu? Po wczorajszej ulewie mamy masakre na działce-woda stoi po kostki Mąż rozmysla nad kregami ale moze jest jeszcze coś innego co można zastosować? Praktycznie całe podłoże to glina. Ja na Bezrzeczu mam glinę taką, że aż niebieska jest. Nic tylko garnki lepić... nawiozłem na to czarnoziemu i nie ma problemu z woda powierzchniową, za to co się pod chałupą działo... basen... Jestem na górce ale i tak bez względu jak sie wysoko miskę podniesie to padająca woda i tak się zbierze w tej misce, al wykop w glinie to właśnie taka miska. Opaska wokół domu, w to geowłóknina, żwir, rura drenażowa, piasek i wszystko spływa grzecznie do dwóch studni...bez dna, ale niewiele do zmienia bo jak wypompuję wode z jednej to w drugiej może się z 20 cm obniży poziom (a są od siebie jakieś 10 cm... także nie warto żadncyh skrzynek chłonnych ani nic takiego, po prostu, trzeba pojemnością powalczyć (ja przy dachu ok. 100 m2 mam 10 m3 studni - kręgi na głębokości ok. 3 m). I póki debile drenażu w drodze nie rozwalili, było ok. teraz jak zbieram wodę z ulicy pompa musi czuwać A póki deszczówki nie ma w drodze to okopałem się i na razie wystarcza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
online 10.06.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Kasieńka i Piotr @ schody strychowefakro, wersja z poręczą i dodatkowym ociepleniem @ ocieplenieniestety nie mam w rozliczeniu stawki za samą robociznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 11.06.2013 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Właśnie dziś mam aktualizację dogadanej w zeszłym roku roboty. Wtedy jedni z tańszych i co najważniejsze sprawdzeni (widziałem już nie raz zapadnięte podjazdy). Ok, ceny się nie zmieniły, ekipa wchodzi jutro Położenie kostki 35 PLN/m2, obrzeża 15 PLN/mb. Z dodatkowych kosztów liczą sobie niebotyczną kasę za kopanie np. pod ścieżkę do furtki, a że muszę też wybrać ziemię pod podjazdem to będzie koparka i oni tak pokierują nią, że nie będzie innych kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 11.06.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Ponawiam ofertę, może ktoś akurat szuka. Mam do sprzedania 10 sztuk osadników do rynien spustowych w kolorze czarnym. Można by rzec, że nowe i nie używane bo nawet nie wyciąłem otworów pod rynny (rozpakowałem tylko z folii). Okazuje się że nie mogę ich zastosować i chętnie odsprzedam. Na allegro chodzą po 20 PLN za sztukę ja sprzedam za 100 PLN za wszystko. Ktoś chętny? http://bankfotek.pl/thumb/1491310.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 11.06.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Jeżeli ktoś z Was ma już zamontowane parapety wewnętrzne z granitu strzegomskiego to prosiłbym o pstryknięcie zdjęcia i umieszczenie go jak to nie będzie zbyt dużym problemem. Zastanawiam się nad takimi właśnie parapetami i z chęcią zobaczyłbym jak wygląda to to zamontowane już pod oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 11.06.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 To i ja sie oglosze.Do oddania mam spora ilosc desek nadajacych sie na opal,oraz europalety do porabania we wlasnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 11.06.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 No to ja mam parapety, ale nie wewnetrzne tylko zewnetrzne i nie ze Strzegomia tylko z Ukrainy Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 11.06.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 No to ja mam parapety, ale nie wewnetrzne tylko zewnetrzne i nie ze Strzegomia tylko z Ukrainy Fantom pamiętasz cenę za m2 i gdzie brałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 11.06.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Ponawiam pytanie o ceny robocizny netto za ocieplenie i tynk na elewacji. Mam za 55 netto, dużo? mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 12.06.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Ponawiam pytanie o ceny robocizny netto za ocieplenie i tynk na elewacji. Mam za 55 netto, dużo? mało? Najtańsi podobno biorą 45, "podobno" bo ja nie znalazłem takich. Moi robili po 50 i właśnie stargowałem z 55. Z elewacją to ja bym postawił na sprawdzonych. Jak sknocą to będzie nie tylko razić Was ale i wszyscy oglądający będą widzieć fuszerkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nickmoni 12.06.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Witam, Czy ktoś może polecić jakiś namiar na firmę/firmy od bram garażowych? Za info z góry dziękuje i pozdrawiam Ja mogę polecić firmę benitech, bo od nich braliśmy z montażem. pozdrawiam wszystkich monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ssiara 12.06.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Witamy wszystkichTrafilismy na ten blog i sobie czytamy krok po kroku i trzeba przyznac ze jest calkiem ciekawie tak wiec postanowilismy sie dolaczyc i za razem poprosic o pomoc w naszej male zagwuzdce z nadzieja pomocy w temacie. a wiec problem polega na pasie zieleni izolacyjnej przechodzacego przez dzialke. wypis i wyry z gminy Dobra dostalismy straszny, znaczy tak malo konkretny co do kluczowych nakazow a raczej zakazow. mapka ktora dostalismy w zalaczniku jest w ogole nie adekwatna z podzilem dzialek jak jest w rzeczywistosci (ale tutaj nie ma co sie dziwic bo wyrys jest z 2000r. a dzialki ostatnie sprzedane zostaly pare lat pozniej ) jednak mimo tego nie ma zadnych punktow na nich odniesienia. droga wewnetrzna na wyrysie gminnym ma 8m szerokosci a na mapce geodezyjnej ze starostwa 12m. jedynie izobaty ktore pokazuja wzniesienie i dolki sa jakims odniesieniem jednak slabym bo sa w roznych wielkosciach ( czyli na jednej jest 31m a na derugiej 31.5m ) i jest ciezko z dopasowaniem. ow PAS ZIELENI IZOLACYJNEJ jest na wypisie z gminy a nie ma do niego zadnego opisu ( np: wspolrzedne geograficzne przez jakie przechodzi - zaczyna i konczy sie - lub ile metrow od drogi wewnetrznej bo wyglada ze idzie rownolegle) twierdzi gmina. drogi wewnetrzne nie pokrywaja sie na wypisie z gminy a mapkami ze strostwa. no generalnie jest wszystko niepasujace do siebie i architek powiedzial nam ze nie jest w stanie postawic projektu na mapce bo nie umie dokladnie zinterpretowac ow pasu zieleni i gdzie on sie miesci tak naprawde. mamy niesamowity problem z ta srawa i wyglada na ta chwile jak by ten pas zieleni ktos po prostu olowkiem narysowal sobie i jest na wyrysie z gminy a nikt nie wie jakie sa jego parametry oprocz tego ze po prostu jest. no taka pierdola i glupota a juz czlowiek na samym poczatku dostaje zimnym kublem wody.Jak sie uporac z niedokladna mapa ( wyrysem ) i opisem ( wypisem ) gminnym. Czy ktos moze mial podobny problem i wie jak sie z tym uporac bo widzac ze ten pas zieleni na ktorym nie mozna sie budowac leci przez kawal pola i czesc innych dzialek tez jest nim przedzielona. a moze jak nie osobiscie to kogos dotknelo to czy slyszal, widzial, wie????dziekujemy z gory za jakakolwiek pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts