fajna kobieta 13.08.2013 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Teraz to juz totalnie zglupialam.Kuzyn fachowiec twierdzi ze tylko wełna! Co sądzicie bo ja jestem juz zbita z tropu kompletnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 13.08.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Gdzieś kiedyś na fm widziałem wykres opłacalności grubości ocieplenia i powyżej 20 cm zyski są już tak małe, że się zwyczajnie nie opłaca choć są tacy którzy kleją po 30cm.Fajna kobieta- wykonawca nie będzie mieszkał w tym domu, a może łatwiej mu kleić 15 cm dlatego Cię namawia na 15. Ja kiedyś założyłem, że będzie 20cm ciepłego 0,031 do 0,032 i trzymam się założeń, u mnie różnica między 15 a 20 cm to 2000 pln z ogonkiem więc się nie będę zastanawiał. Kju- mam wykonawcę na elewację za 55 pln netto robocizna za całość, widziałem jego 4 domki i muszę pochwalić- szklaneczka, tynk prościutki jak stół, żadnych fal pod słońce. Nie wiem czy ogarnia Szczecin, ale robi Goleniów i okolice. cześć A czy mozesz dać namiary? będzie jeden wiecej do castingu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 13.08.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Teraz to juz totalnie zglupialam.Kuzyn fachowiec twierdzi ze tylko wełna! Co sądzicie bo ja jestem juz zbita z tropu kompletnie? Każdy material ma plusy i minusy, zwolenników i przeciwników (info na ten temat jest mega dużo i w necie i w literaturze) sam się nad tym długo zastanawiałem aż głowa mnie rozbolała od natłoku informacji. Ja zdecydowałem się na szary styropian. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 13.08.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 A jeszcze mam pytanko, jaką macie izolację na podłodze na gruncie tzw chudziaku. Chcę dać standardowo na zagruntowanym chudziaku papę termozgrzewalną a na niej folię i styropian a na niej wylewkę ale problem w tym że ani żaden grunt (nawet rozciańczony wodą dysperbit) ani żadna papa nie ma atestu do stosowania wewnątrz pomieszczeń mieszkalnych i też naczytałem się że są niezdrowe. a może jest jakiś środek bitumiczny do stosowania wewnątrz pomieszczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.08.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Fajna Kobieta, miałam pierwszy dom z wełną, teraz robie grafitowy styropian. Nie widzę sensu zeby przepłacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.08.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 gosia@ i tego sie będę trzymać!Klamka zapadła uzgodnione zamówione grafitowego styropian 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.08.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Dobra decyzja, powiedz mi jeszcze jak okna? Wstawili w jeden dzien? Ja mam montaz 19.08 dlatego sie dopytuje:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.08.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Okna robiliśmy w firmie polecanego przez Ciebie M&S i wszystko ok jesteśmy zadowoleni.Brama tez u nich i w tygodniu byliśmy zamawiać parapety wewnętrzne bo są dość konkurencyjni cenowo.Polecony przez Ciebie hydraulik rownież na TAK!Masz dobra rękę chyba.Hahaha....Tfu Tfu żeby nie zapeszyc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.08.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Zapomniałem odpisać...okna były nawet przed czasem tylko my sie nie wyrobilismy z wstawianiem.Drzwi zewnętrzne tez u nich robiliśmy miały być 8 tygodni były na 7 tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.08.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Ja tez biore od nich bramę biorę, drzwi wejsciowe i okna. Hydraulika kocham miłością stała i wierną Parapety chyba kupie na allegro? graniotowe ktoś tu tak robił. Fantom? kafelkarza tylko nie mam:-( a potrzebuje na pazdziernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net1719510960 13.08.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Ja mam 25 cm styropianu - trochę za dużo - większosć standardowych elementów montazowych (kołki do stryropianu, szpilki do rur spustowych, mocowania) są do styropianu max 20 cm i albo musiałem szukać i zamawiać w sklepach specjalistycznych albo samemu robić. Właśnie tak słyszałam:( Mam jednak nadzieję, że jakoś to będzie, bo przy 20cm styropianiu zaczną się u mnie inne problemy, jak nie mieszczące się kasety rolet, więc zostanę przy grubym styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 13.08.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Co do parapetow to pisalem wiele razy.Mam granit i nie wymienie na zadne inne.Cenowo wyszlo niewiele wiecej niz jakies plytki itp.Ale kupowalem z firmy ze Strzegomia (a granit wybralem ukrainski). A kazdej wiosce mozna kupic z 30 % taniej niz w Szczecinie ! Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.08.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 fantom, ale ja miałam granitowe i uważam że nie ma lepszych. Dlatego teraz też idę w takie. Ty na allegro zamawiałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.08.2013 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Kafelkarz to u mnie tez pilnie poszukiwany.Apelowalam juz kilka postów wcześniej.Poki co cisza....Zamowilam parapety wewnętrzne z konglomeratu a zewnętrzne wiadomo granit musi być!Hahaha....Szczukot a gdzie ten Strzegom jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.08.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 fajna, moj kafelkarz prysnał do Niemiec:-( nie bedzie go do konca roku. Słuchajcie powiedzcie mi jakie sa ceny za m2 ocieplenia wełną, malowanie, kafelkowanie. gładzie? tynki, wylewki itd? instalacje sanitarne, tzn biały montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 14.08.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Szczukot, kiedyś czytałem na forum że też miałeś problem z izolacją przeciwwilgociowa chudziaka, jak to rozwiązałeś? można dawać bitumy w pommieszczeniach mieszkalnych czy nie?pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 14.08.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Szczukot, kiedyś czytałem na forum że też miałeś problem z izolacją przeciwwilgociowa chudziaka, jak to rozwiązałeś? można dawać bitumy w pommieszczeniach mieszkalnych czy nie? pozdro Ale to nie jest zabronione, tylko nie ma atestu/badań itp. Wszyscy dają i tyle. Nad niektórymi rzeczami nie ma co się zbytnio zastanawiać. Pamiętam, że czytałem na FM jak się tłumaczyli ludzie, że jak nie ma ogrzewania podłogowego to wtedy można... bzdura. Nie ma atestu to nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 14.08.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Mam pytanie o bardzo dobrego elektryka. Polecany na liście pan Struzik nie robi juz sam, zatrudnia ludzi i wszystko rozłazi mu się chyba w rekach. Drugi tydzien wałkuje temat przyłącza, które mi wycenia od pon i wycenić nie może:-( Prawdę mowiąc średnio wyobrazam sobie dalsza wspołprace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 14.08.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Ja swojego nie polece.Wzielismy wujka i wyszło....jak to z rodzinka.Z tego co obserwuje to fachowców jak na lekarstwo.Szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 14.08.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Szczukot, kiedyś czytałem na forum że też miałeś problem z izolacją przeciwwilgociowa chudziaka, jak to rozwiązałeś? można dawać bitumy w pommieszczeniach mieszkalnych czy nie? pozdro Mialem ?? To juz nie pamietaqm Wydawalo mi sie, ze tylko szukalem dobrego rozwiazania. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts