Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Teraz to juz totalnie zglupialam.Kuzyn fachowiec twierdzi ze tylko wełna! Co sądzicie bo ja jestem juz zbita z tropu kompletnie?

Mi też wykonawca SSO proponował wełnę, bo dużo w niej robi ale jak się dowiedział, że będzie WM to stwierdził, że styro też jest dobre. Ponadto styro jest tańszy i ma lepszą lambdę. Nie znalazłem wełny o lambdzie 0,032.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Mialem ??

To juz nie pamietaqm :)

Wydawalo mi sie, ze tylko szukalem dobrego rozwiazania.

Fantom

Więc jak szukałeś dobrego rozwiązania to,zwał jak zwał ale stanowiło to pewien problem do rozpatrzenia :)

A jak znalazłeś rowiązanie to może byś się podzielił swoim doświadczeniem na forum...

pozdrófka

Jak zroniłem to napisałem :) Z trzy lata temu chyba.

Dzisiaj co mogę pamiętać :

1) dałem dwie warstwy "dysperbitu". Znalalzem taki, ktory nie byl zakazany do wnetrz

2) papa SBS zgrzana z papa pod murami

3) folia

4) styropian

5) folia

6) jastrych (z dylatacja z 1 cm styropianu od scian). Lepiej dac pianke czy cos cieszego chyba.

Fantom

Jak zroniłem to napisałem :) Z trzy lata temu chyba.

Dzisiaj co mogę pamiętać :

1) dałem dwie warstwy "dysperbitu". Znalalzem taki, ktory nie byl zakazany do wnetrz

2) papa SBS zgrzana z papa pod murami

3) folia

4) styropian

5) folia

6) jastrych (z dylatacja z 1 cm styropianu od scian). Lepiej dac pianke czy cos cieszego chyba.

Fantom

O, dzięki szczukot, też tak chyba zrobię. Dysperbit który kiedyś miał atest, ale dziś jeszcze podają na stronie internetowej że można stosowac we wnętrzach to z "izolacji jarocin" (tylko nigdzie go w Szczecinie nie mogę dostać) lub grunt Ceresita. A papa i tek żadna nie ma atestu więc wezmę jakąś modyfikowaną SBSem. Zresztą te bitumy to i tak będą przykryte jeszcze innymi materiałami węc chyba za bardzo nie będą szkodzić naszemu zdrowiu.

pozdro

witam jestem nowy na forum. Mam zamiar rozpoczac budowe w przyszlym roku domku d03 z garazem w Kliniskach.

http://www.mgprojekt.com.pl/d03-z-garazem

Czy mozecie przeslac mi polecane firmy ktore zbuduja dom od a do z najlepiej pod klucz. Wyslalem zapytanie o liste firm na forum ale niestety lista jest dostepna dla forumowiczow ktorzy sie udzielaja na forum. Ja jestem narazie zielony i nie moge pomoc. Napewno bede pomagal gdy zaczne budowe. Z gory dziekuje za wszelkie rady i namiary na firmy. Moj mail to [email protected]

Nie polece swojej ekipy od budowy domu, niestety. Ale mam rewelacyjnego elektryka, dla mnei za pozno, ale może ktoś skorzysta i od wentylacji mechanicznej. Elektryk 501 535283 robi tez przyłącza, zyczliwy, dobre ceny. Wentylacja mechaniczna, pompy ciepła, domy pasywne. Architekt z wykształcenia 508 221 801 futhurehouse, odkurzacz chyba też, ale to powiem po zamontowaniu jednostki. Kierownika budowy jakby co też

dzieki serdeczne. Narazie napisalem zapytanie o przyblizona wycene domu do kilku znalezionych w internecie firm i czekam. Pozatym czekam na poprowadzenie pradu do dzialki. Caly czas prosze o namiary do dobrej firmy ktora postawila wam dom. Dzieki i pozdrawiam

Widzę, że sezon budowlany w pełni i zaczęły się ostrzeżenia to i ja się dołączę.

Firma ANTA Sp. z o.o. (pełna nazwa Przedsiębiorstwo Produkcji Drzewnej ANTA Sp. z o.o.) ogłosiła upadłość !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szef firmy to Tadeusz Idziak.

Firma wykonywała i montowała ogrody zimowe, drzwi i okna.

Współczuję tym, którzy wpłacili zaliczki.

Jak będę wiedział coś więcej na temat zgłaszania wierzytelności to dam znać. Ewentualnych poszkodowanych zapraszam na priva.

Oczywiście pojawił się "klon" - firma nazywa się Wintergarden ;-)

Robi dokładnie to samo - ale nic sama nie wykonuje, nie zatrudnia żadnych ludzi - wszystko jest zlecane na zewnątrz.

cześć

Możecie kogoś polecić od elewacji, ocieplam styropianem, jak najwięcej namiarów mile widziana:) z góry dzięki

pozdrawiam

Mogę polecić swoich wykonawców Piotr Wrona 695 023 009 (pracuje razem z polecanym przeze mnie posadzkarzem Arkiem Przybylskim) podzielili biznes i teraz jeden zajmuje się posadzkami, drugi elewacjami. Cenowo na poziomie naszym szczecińskim, robią prosto, tynk bez łączeń. Ja polecam zarówno do posadzek jak i elewacji. Kołki zakrywają styropianowymi zaślepkami więc nie ma później problemu "biedronki".