kju 22.08.2013 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Mogę polecić swoich wykonawców Piotr Wrona 695 023 009 (pracuje razem z polecanym przeze mnie posadzkarzem Arkiem Przybylskim) podzielili biznes i teraz jeden zajmuje się posadzkami, drugi elewacjami. Cenowo na poziomie naszym szczecińskim, robią prosto, tynk bez łączeń. Ja polecam zarówno do posadzek jak i elewacji. Kołki zakrywają styropianowymi zaślepkami więc nie ma później problemu "biedronki". Dzięki za namiary na ociepleniowca. Z panem Arkiem nawet już wstępnie rozmawiałem na temat wylewek. A jak drodzy forumowicze, macie mocowone płyty styropianowe do porothermu? Słyszałem wiele opinii, np. że do wysokości ok 12 m nie ma potrzeby kołkowania, eliminujemy efekt biedronki i małych mostków termicznych ( a niektórzy nawet twierdzą, że do pustaków ceramicznych kołki za bardzo się nie trzymają) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 23.08.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Dzięki za namiary na ociepleniowca. Z panem Arkiem nawet już wstępnie rozmawiałem na temat wylewek. A jak drodzy forumowicze, macie mocowone płyty styropianowe do porothermu? Słyszałem wiele opinii, np. że do wysokości ok 12 m nie ma potrzeby kołkowania, eliminujemy efekt biedronki i małych mostków termicznych ( a niektórzy nawet twierdzą, że do pustaków ceramicznych kołki za bardzo się nie trzymają) pozdro Jedni napisali by nie kołkować, inni straszą opadniętą całą ścianą styropianu. U nas kołkowane po całości. Kołki plastikowe by nie było mostków (nawet trzpień jest plastikowy). Kołki zaślepione styropianowymi korkami grubości ca 2cm. EDIT: Te korki do kołków oczywiście są styropianowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dara22 28.08.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Witam po zakupie projektu domu czy potrzebuje koniecznie projektanta ktory zalatwi wszystkie przylacza i usytuowanie domu itd i ile placiliscie projektantowi? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 28.08.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Witam po zakupie projektu domu czy potrzebuje koniecznie projektanta ktory zalatwi wszystkie przylacza i usytuowanie domu itd i ile placiliscie projektantowi? Dzieki Potrzebujesz bardzo koniecznie. Ktoś musi Ci usytuować budynek na działce, zrobić tzw. adaptację. Samemu możesz co najwyżej załatwić wszystkich branżystów (woda, gaz, prąd), a jak nie wiesz jak, to zrobi to za Ciebie projektant. Aktualne ceny to może ktoś inny podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 28.08.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Kwestia tego tez ile i jakie zmiany chcesz wprowadzić w projekcie.I czy w ogóle?My robiliśmy sporo zmian więc architektka nas za każda zmianę kasowala.Okazalo sie po fakcie ze nie ma potrzeby zgłaszania każdej zmiany u architekta ale...niestety dowiedzieliśmy sie o tym za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net1719510960 28.08.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Witam po zakupie projektu domu czy potrzebuje koniecznie projektanta ktory zalatwi wszystkie przylacza i usytuowanie domu itd i ile placiliscie projektantowi? Dzieki Witaj Daro, potrzebujesz projektanta. Na Twoim miejscu umówiłabym się, żeby załatwił całą czarną robotę, bo człowieka "z ulicy" niektóre instytucje nieczłowieczo traktują. Z racji tego, że moja projektantka w trakcie załatwiania spraw urodziła dziecko, próbowałam część rzeczy załatwić sama i powiem tyle - NIGDY WIĘCEJ! O ile w UM poszło gładko, to z ZUDem miałam takie przeboje, że na myśl o tym jeszcze mi się skóra jeży. Ostatecznie sprawa zakończyła się tak, że koleżanka projektantki przejęła jej obowiązki i dopiero wtedy odetchnęłam. Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru i projektu i projektanta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 29.08.2013 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Witam po zakupie projektu domu czy potrzebuje koniecznie projektanta ktory zalatwi wszystkie przylacza i usytuowanie domu itd i ile placiliscie projektantowi? Dzieki Nie koniecznie. Wszystko zależy od Twoich potrzeb. U mnie część rzeczy zmienił Kir-bud, ma takie uprawnienia. Sąsiad wszystkie zmiany wprowadził do projektu z biurem projektowym, on pisał co potrzebuje, firma wprowadzała zmiany i dawała mu do akceptacji. Procedurę uzyskania PnB prowadzi sam. Ja miałem projektanta i chwalę sobie to, że poprowadził dokumentację aż do uzyskania PnB. Oszczędziło mi to czasu i różnorakich wpadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 29.08.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Nie zgadzams ie z wypowiedzia Onet, ja załatwiłam sama, od warunków technicznych, po zgłoszenia i odbiory i...zajmuje to dużo czasu, biegania, ale jezeli go masz i liczysz każdy grosz można na luzie. Zadna filozofia. Instytucje te traktuja tak samo człowieka z ulicy jak projektanta. Inaczej ludzi którzy robia fuchy, co u nas nadal jest nagminnym zjawiskiem. Architekta potrzebujesz do planu zagospodarowania, do nanoszenia zmian istotnych. Przeczytaj co to sa zmiany istotne w prawie budowlanym. Reszte może zrobić kierownik wpisem w dzienniku budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 29.08.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Dzisiaj wodociągi goleniowskie przekazały mi informację, że u mnie wodociąg będzie.... ale kiedyś, więc muszę sobie wywiercić studnię i tu prośba do mających taką dziurę w ziemi. Proszę o namiary do wykonujących studnie glębinowe, ale nie drążące kieszeni.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 30.08.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Poszukuję namiarów na kominiarza do corocznego przeglądu.Napiszcie też ile płacicie za takie usługi. Mój dotychczasowy strasznie zawyża cenę. Przy wentylacji mechanicznej ma tak naprawdę do sprawdzenia tylko jeden przewód kominowy od kominka. A cena jak za full usługę czyli grawitacja i kominy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 30.08.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Witam , poszkuję wykonawcy wentylacji mechanicznej . będę wdzięczna za namiary na ludzi znających się na rzeczy, aha , stargard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 30.08.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Witam , poszkuję wykonawcy wentylacji mechanicznej . będę wdzięczna za namiary na ludzi znających się na rzeczy, aha , stargard Zadzwoń do Ecologic Piotr Spychała z Wałcza tel. 501 317 322. Ma sąsiadka i jest zadowolona, ja mam narazie rozprowadzoną przez nich instalację i też jestem zadowolony, fachowo zrobione. Pan Piotr wie co mówi i robi, no i ceny mają ludzkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 30.08.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 dziękuję bardzo za informację nooo nie wiem jakoś w tym zachodnioomorskim to mało jest firm ... takie mam wrażenie , albo ja taka lewa do szukania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 30.08.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Dzisiaj wodociągi goleniowskie przekazały mi informację, że u mnie wodociąg będzie.... ale kiedyś, więc muszę sobie wywiercić studnię i tu prośba do mających taką dziurę w ziemi. Proszę o namiary do wykonujących studnie glębinowe, ale nie drążące kieszeni. Z góry dziękuję. Ale to chyba wymaga pozwolenia ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 30.08.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Sąsiedzi robili bez pozwoleń muszę podpytać, wtedy w papierach pisze się mniejszą głębokość. Studnia potrzebna mi od zaraz, bo wszyscy wykonawcy chcą wody tj. tynkarz, wiertacz do kolektorów pionowych i posadzkarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 30.08.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Zadzwoń do Ecologic Piotr Spychała z Wałcza tel. 501 317 322. Ma sąsiadka i jest zadowolona, ja mam narazie rozprowadzoną przez nich instalację i też jestem zadowolony, fachowo zrobione. Pan Piotr wie co mówi i robi, no i ceny mają ludzkie.wentylacja mechaniczna, futhurehouse, pan Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 02.09.2013 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Poszukuję namiarów na kominiarza do corocznego przeglądu. Napiszcie też ile płacicie za takie usługi. Mój dotychczasowy strasznie zawyża cenę. Przy wentylacji mechanicznej ma tak naprawdę do sprawdzenia tylko jeden przewód kominowy od kominka. A cena jak za full usługę czyli grawitacja i kominy. Polecam kominiarza - Krzysztof Janek 502 642 068, powołaj się na Jacka z Dobrej, może będzie rabat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 02.09.2013 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Polecam kominiarza - Krzysztof Janek 502 642 068, powołaj się na Jacka z Dobrej, może będzie rabat ooo, myslałam o Tobie to Ty zamawiałes grafitowy styropian przez net? http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 02.09.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 ooo, myslałam o Tobie to Ty zamawiałes grafitowy styropian przez net? http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Nie wiem jak Q-bis, ale ja zamawiałem. A co chcesz wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 02.09.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Nie wiem jak Q-bis, ale ja zamawiałem. A co chcesz wiedzieć?Gdzie, za ile i jak:-) muszę zamowic własnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts