Tomek_Police 06.09.2013 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Pominales koszty zakupu. dobry zmiekczacz nie kosztuje 500 zl. No i miejsce jeszcze na to. Fantom Mowa była o kosztach ponoszonych co miesiąc na środki do zmiękczania, nie o kosztach całkowitych. Pytanie było czy kupić czy nie. Mniemam że kwestia decyzji była uzależniona od dodatkowych kosztów używania. Czy kupując kocioł liczysz jego amortyzację w kosztach miesięcznych? Chyba nie. Odnośnie miejsca- połowa pralki- w kotłowni każdy tyle raczej wygospodaruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 06.09.2013 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Tomek dzięki, tak własnie myslałam że koleżanka Fajnej ma zle ustawione parametry. Ja mam czas jeszcze chwilę na decyzję, muszę zerknać w kosztorys. Na razie mnie załamuje koszt elewacji, no ale to są uroki budowania dużego domu:-) Oj tak...Koszt elewacji nasz budżet tez ostro naciągnal.A miało być tak pięknie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 06.09.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 aLien, możesz podesłać namiary na hydraulika??? kosztorys całkiem sensowny, mój to z kosmosu chyba dzięki z góry Za 200 m2 podłogówki + 4 grzejniki, piec jednobiegowy + zbiornik 200 L + rozdzielacz na dwa sterowniki + podłączenie gazu ziemią 50mb + 3 stelaże do zabudowy do zapłaciłem 30 tyś. PLN. Tel. na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 06.09.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Oj tak...Koszt elewacji nasz budżet tez ostro naciągnal.A miało być tak pięknie.... Ten etap już za mną. Nie jest tanio. Nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 06.09.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Ktoś na forum maił do odsprzedaży osadniki do rynien ? Czy oferta jest nadal aktualna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 06.09.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Ktoś na forum maił do odsprzedaży osadniki do rynien ? Czy oferta jest nadal aktualna ? To ja miałem, ale oferta już nieaktualna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 06.09.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Mam pytanie odnośnie kołków do elewacji. Wczoraj wieszałem tablicę z numerem domu na tzw. FIDy. Nie było Fishera więc kupiłem Koelnera, z wyglądu niczym się nie różni. Wkręcając w elewację wszedł do połowy bez problemu i potem urwał się gwint w plastiku. Nie mogąc dokręcić wziąłem większego bita torxa i jakoś poszło ale nie było łatwo. Nawet fisher w instrukcji nie napisał by wstępnie nawiercać otwór. Ktoś próbował, miał podobne doświadczenia? Za niedługo mam zamiar montować lampki do elewacji i jak mam mieć takie problemy jak w przypadku "głupiej" tabliczki to zacznę szukać długich kołków.http://befestigungen24.shop-016.de/shop_cfg/befestigungen24/FID-50_duze1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 06.09.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Za 200 m2 podłogówki + 4 grzejniki, piec jednobiegowy + zbiornik 200 L + rozdzielacz na dwa sterowniki + podłączenie gazu ziemią 50mb + 3 stelaże do zabudowy do zapłaciłem 30 tyś. PLN. Tel. na priva jaki masz piec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 06.09.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Mam pytanie odnośnie kołków do elewacji. Wczoraj wieszałem tablicę z numerem domu na tzw. FIDy. Nie było Fishera więc kupiłem Koelnera, z wyglądu niczym się nie różni. Wkręcając w elewację wszedł do połowy bez problemu i potem urwał się gwint w plastiku. Nie mogąc dokręcić wziąłem większego bita torxa i jakoś poszło ale nie było łatwo. Nawet fisher w instrukcji nie napisał by wstępnie nawiercać otwór. Ktoś próbował, miał podobne doświadczenia? Za niedługo mam zamiar montować lampki do elewacji i jak mam mieć takie problemy jak w przypadku "głupiej" tabliczki to zacznę szukać długich kołków. Bo trzeba bylo brac fishera I nie tego co dostepny jest w sklepach (chyba FID 50), ale od razu FID 90 ! W necie mozna tanio kupic na sztuki czy na paczki. Np tu sa : http://sklepalpinisty.pl/1087,fischer-mocowanie-w-izolacji-fid-90-1-szt..html Ja tylko dwa zrobilem FID 50 - potem juz wszedzie 90 - dobra jakosc i bedzie trzymac. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 06.09.2013 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Za 200 m2 podłogówki + 4 grzejniki, piec jednobiegowy + zbiornik 200 L + rozdzielacz na dwa sterowniki + podłączenie gazu ziemią 50mb + 3 stelaże do zabudowy do zapłaciłem 30 tyś. PLN. Tel. na priv fergson dzięki za info, masz priva pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 08.09.2013 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Mam pytanie odnośnie kołków do elewacji. Wczoraj wieszałem tablicę z numerem domu na tzw. FIDy. Nie było Fishera więc kupiłem Koelnera, z wyglądu niczym się nie różni. Wkręcając w elewację wszedł do połowy bez problemu i potem urwał się gwint w plastiku. Nie mogąc dokręcić wziąłem większego bita torxa i jakoś poszło ale nie było łatwo. Nawet fisher w instrukcji nie napisał by wstępnie nawiercać otwór. Ktoś próbował, miał podobne doświadczenia? Za niedługo mam zamiar montować lampki do elewacji i jak mam mieć takie problemy jak w przypadku "głupiej" tabliczki to zacznę szukać długich kołków. http://befestigungen24.shop-016.de/shop_cfg/befestigungen24/FID-50_duze1.jpg ja wszystko de elewacji montowałem na długie kołki, najtaniej do nabycia na Świerczewskiej, 20 % ceny w castoramie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 08.09.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Wczoraj rozliczyłem się z elektrykiem za I etap, jutro wchodzi tynkarz i czas pomyśleć o posadzkach. Proszę zapodajcie namiary na wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 09.09.2013 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Bo trzeba bylo brac fishera I nie tego co dostepny jest w sklepach (chyba FID 50), ale od razu FID 90 ! W necie mozna tanio kupic na sztuki czy na paczki. Np tu sa : http://sklepalpinisty.pl/1087,fischer-mocowanie-w-izolacji-fid-90-1-szt..html Ja tylko dwa zrobilem FID 50 - potem juz wszedzie 90 - dobra jakosc i bedzie trzymac. Fantom No to już rozumiem, dzięki. Poszukam 90-ek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 09.09.2013 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Wczoraj rozliczyłem się z elektrykiem za I etap, jutro wchodzi tynkarz i czas pomyśleć o posadzkach. Proszę zapodajcie namiary na wylewki. Polecam swojego Arek Przybylski 695 910 560. Ceny normalne, fachowiec na 102. Dla potwierdzenia to przed montażem desek miałem robione próby na wilgotność i zrywanie. Człowiek który to robił wypowiadał się bardzo pozytywnie o posadzkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 09.09.2013 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Wczoraj rozliczyłem się z elektrykiem za I etap, jutro wchodzi tynkarz i czas pomyśleć o posadzkach. Proszę zapodajcie namiary na wylewki. a że tak zapytam, co z hydraulikiem:-)))? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 09.09.2013 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Polecam swojego Arek Przybylski 695 910 560. Ceny normalne, fachowiec na 102. Dla potwierdzenia to przed montażem desek miałem robione próby na wilgotność i zrywanie. Człowiek który to robił wypowiadał się bardzo pozytywnie o posadzkach.Tomek Ty masz podłogówke w całym domu, tak? jakie masz deski położone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 09.09.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Tomek Ty masz podłogówke w całym domu, tak? jakie masz deski położone? Tak, podłogówki nie ma tylko w garażu. Co do desek mam 3 warstwowe Tarketta klejone do posadzek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 09.09.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Tak, podłogówki nie ma tylko w garażu. Co do desek mam 3 warstwowe Tarketta klejone do posadzek.Dziękuje pieknie. Głowię się nad wyborem własnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 09.09.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Dziękuje pieknie. Głowię się nad wyborem własnie Miałem ten sam dylemat. Ostatecznie cały dół zrobiłem w kaflach, a górę w panelach. Miałem apetyt na 3 warstwowego Tarketta na piętrze ale przy podłogówce .... nie zdecydowałem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 09.09.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Dziękuje pieknie. Głowię się nad wyborem własnie To jeszcze tylko dopowiem, że najtaniej znaleźliśmy w Class-Panel na Świerczewskiej (wjazd od Santockiej). Mają świetnych montażystów. Nie pomylić z DDD!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts