Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Pominales koszty zakupu. dobry zmiekczacz nie kosztuje 500 zl.

No i miejsce jeszcze na to.

Fantom

Mowa była o kosztach ponoszonych co miesiąc na środki do zmiękczania, nie o kosztach całkowitych. Pytanie było czy kupić czy nie. Mniemam że kwestia decyzji była uzależniona od dodatkowych kosztów używania. Czy kupując kocioł liczysz jego amortyzację w kosztach miesięcznych? Chyba nie.

Odnośnie miejsca- połowa pralki- w kotłowni każdy tyle raczej wygospodaruje.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Tomek dzięki, tak własnie myslałam że koleżanka Fajnej ma zle ustawione parametry. Ja mam czas jeszcze chwilę na decyzję, muszę zerknać w kosztorys. Na razie mnie załamuje koszt elewacji, no ale to są uroki budowania dużego domu:-)

Oj tak...Koszt elewacji nasz budżet tez ostro naciągnal.A miało być tak pięknie....

aLien, możesz podesłać namiary na hydraulika??? kosztorys całkiem sensowny, mój to z kosmosu chyba :)

dzięki z góry

Za 200 m2 podłogówki + 4 grzejniki, piec jednobiegowy + zbiornik 200 L + rozdzielacz na dwa sterowniki + podłączenie gazu ziemią 50mb + 3 stelaże do zabudowy do zapłaciłem 30 tyś. PLN. Tel. na priv

Mam pytanie odnośnie kołków do elewacji. Wczoraj wieszałem tablicę z numerem domu na tzw. FIDy. Nie było Fishera więc kupiłem Koelnera, z wyglądu niczym się nie różni. Wkręcając w elewację wszedł do połowy bez problemu i potem urwał się gwint w plastiku. Nie mogąc dokręcić wziąłem większego bita torxa i jakoś poszło ale nie było łatwo. Nawet fisher w instrukcji nie napisał by wstępnie nawiercać otwór. Ktoś próbował, miał podobne doświadczenia? Za niedługo mam zamiar montować lampki do elewacji i jak mam mieć takie problemy jak w przypadku "głupiej" tabliczki to zacznę szukać długich kołków.

http://befestigungen24.shop-016.de/shop_cfg/befestigungen24/FID-50_duze1.jpg

Mam pytanie odnośnie kołków do elewacji. Wczoraj wieszałem tablicę z numerem domu na tzw. FIDy. Nie było Fishera więc kupiłem Koelnera, z wyglądu niczym się nie różni. Wkręcając w elewację wszedł do połowy bez problemu i potem urwał się gwint w plastiku. Nie mogąc dokręcić wziąłem większego bita torxa i jakoś poszło ale nie było łatwo. Nawet fisher w instrukcji nie napisał by wstępnie nawiercać otwór. Ktoś próbował, miał podobne doświadczenia? Za niedługo mam zamiar montować lampki do elewacji i jak mam mieć takie problemy jak w przypadku "głupiej" tabliczki to zacznę szukać długich kołków.

Bo trzeba bylo brac fishera :)

I nie tego co dostepny jest w sklepach (chyba FID 50), ale od razu FID 90 ! W necie mozna tanio kupic na sztuki czy na paczki. Np tu sa : http://sklepalpinisty.pl/1087,fischer-mocowanie-w-izolacji-fid-90-1-szt..html

Ja tylko dwa zrobilem FID 50 - potem juz wszedzie 90 - dobra jakosc i bedzie trzymac.

Fantom

http://befestigungen24.shop-016.de/shop_cfg/befestigungen24/FID-50_duze1.jpg

ja wszystko de elewacji montowałem na długie kołki, najtaniej do nabycia na Świerczewskiej, 20 % ceny w castoramie,

Bo trzeba bylo brac fishera :)

I nie tego co dostepny jest w sklepach (chyba FID 50), ale od razu FID 90 ! W necie mozna tanio kupic na sztuki czy na paczki. Np tu sa : http://sklepalpinisty.pl/1087,fischer-mocowanie-w-izolacji-fid-90-1-szt..html

Ja tylko dwa zrobilem FID 50 - potem juz wszedzie 90 - dobra jakosc i bedzie trzymac.

Fantom

No to już rozumiem, dzięki. Poszukam 90-ek.

Wczoraj rozliczyłem się z elektrykiem za I etap, jutro wchodzi tynkarz i czas pomyśleć o posadzkach. Proszę zapodajcie namiary na wylewki.

Polecam swojego Arek Przybylski 695 910 560. Ceny normalne, fachowiec na 102. Dla potwierdzenia to przed montażem desek miałem robione próby na wilgotność i zrywanie. Człowiek który to robił wypowiadał się bardzo pozytywnie o posadzkach.

Polecam swojego Arek Przybylski 695 910 560. Ceny normalne, fachowiec na 102. Dla potwierdzenia to przed montażem desek miałem robione próby na wilgotność i zrywanie. Człowiek który to robił wypowiadał się bardzo pozytywnie o posadzkach.
Tomek Ty masz podłogówke w całym domu, tak? jakie masz deski położone?