Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Przy taryfie do 1200 m3 czyli W2 coś tam masz tylko maksymalnie 2 odczyty rzeczywiste, reszta to faktury prognozowane.

Ja wybrałem taryfę W-2.12T. Odczyty raz w miesiącu sam wysyłam poprzez własne konto na https://ebok.gazownia.pl/ - dobra sprawa. Jak oszczędniej ustawiać temperaturę w ciągu dnia? Obniżać na noc, czy na czas gdy nas nie ma w domu, czy 24H ustawić stałą temperatura.

Co do zuzycia gazu, w ciagu ostatnich 11 miesiecy zuzylem 1000 m3. Wiec jeszcze grudzien, i na 99 % bedzie znowu te okolo 1200 m3. Mam nadzieje, ze lekko mniej = inna taryfa.

Wg licznika, w miesiacach zimowych, leci mi okolo 220 m3/miesiac. Czyli jakies 7-8 m3/24h.

Fantom

Zużywam ok. 1400-1500m3 - w zimowych bliżej mi do 300m3 miesięcznie.

Przy taryfie do 1200 m3 czyli W2 coś tam masz tylko maksymalnie 2 odczyty rzeczywiste, reszta to faktury prognozowane.

Mam powyżej 1200 a i tak miałem progonozowane od sierpnia do końca roku - ustalili mi coś ok. 500zł/ co dwa miesiące. Co prawda przedpłacam, ale mi to pasuje bo mam rozłożone te opłaty a nie potem 2k od razu na rachunku - już tak mi się też zdarzyło.

Mam powyżej 1200 a i tak miałem progonozowane od sierpnia do końca roku - ustalili mi coś ok. 500zł/ co dwa miesiące. Co prawda przedpłacam, ale mi to pasuje bo mam rozłożone te opłaty a nie potem 2k od razu na rachunku - już tak mi się też zdarzyło.

Czemu nie zmienisz na 9 odczytów? W zimę będziesz miał odczyt co miesiąc a w reszta roku co dwa miesiące.

Mam odpalony piec!!!:wave:Z jednej strony sie cieszę a z drugiej załamałam sie trochę bo przez pierwszy miesiąc musi non stop grzać na 30stopni! Nie pozbieram sie chyba jak mi rachunek przyjdzie...:bash:

Cześć,

Odpalałem piec dokładne miesiąc temu. Pierwszy tydzień na 30 stopni wystarczył, później domek złapał lepszą temp. i można było stopniowo obniżać.

Nie mniej za ostatnie dwa tygodnie wyszło 134. Średnio 9,5m na dobę. Niestety nowy domek swoje musi przepalić i tak jak napisałaś pierwszy miesiąc jest krytyczny. Mam nadzieję że nie będę tak wyglądał kiedy zobaczę rachunek

:jawdrop:

Właśnie odebrałem papiery z powiatu i z gminy. Znaczy się :yes: :yes: :yes: można mieszkać ! Dlatego z tego miejsca pragnę wszystkim podziękować za wsparcie i pomoc. Życzę wszystkim rychłego zakończenia budowy i wprowadzenia się....

Wszak urzędnicy czekają tylko aby rozpocząć naliczać nam podatki, opłaty za wywóz śmieci, opróżnianie zbiorników bezodpływowych, itd. ;)

Pozdrawiam wszystkich. Czy możecie polecić jakąś firmę od domów szkieletowych i podobnych? Niedrogą i solidną (wiem, że to się często wyklucza :) ). No to może choć solidną. Dziękuję z góry.

Hortus (http://domyprefabrykowane.com/) - budowa przebiegała sprawnie i zgodnie z harmonogramem, płatności w ratach po zakończeniu kolejnych etapów. Po 4-ech latach użytkowania mogę mieć uwagi tylko do siebie, że czegoś nie zaplanowałam ;) Przez ten czas wprowadzili sporo nowości. Nie wiem jak aktualnie wyglądają cenowo, ale kiedy ja budowałam to ceny były moim zdaniem "umiarkowane" a firma wiarygodna.

Właśnie odebrałem papiery z powiatu i z gminy. Znaczy się :yes: :yes: :yes: można mieszkać ! Dlatego z tego miejsca pragnę wszystkim podziękować za wsparcie i pomoc. Życzę wszystkim rychłego zakończenia budowy i wprowadzenia się....

Wszak urzędnicy czekają tylko aby rozpocząć naliczać nam podatki, opłaty za wywóz śmieci, opróżnianie zbiorników bezodpływowych, itd. ;)

Hurrrraaaa!!!!!!:wave:W takim razie życzę przyjemnego mieszkania!!!:)