gosia1719499730 23.12.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 A ja właśnie po świętach będę kafelkował swoje pomieszczenie techniczne, przed montażem całego ustrojstwa do ogrzewania i do wody. Nie wyobrażam sobie robót z zamontowanymi urządzeniami i rurociągami, była to nawet sugestia instalatora, żeby zrobić kafle i gładzie przed montażem urządzeń. Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia wszystkim życzę wszelkiej pomyślności, radosnych i szczęśliwych chwil w nowych domach, choć z pewnością większość w tym i my z Kasieńką jeszcze w blokowisku. Wszystkiego dobrego Kasia i Piotrtechniczne mam wykafelkowane, mówię o reszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
źrebak 29.12.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Witam W zwiazku z tym ze lista wykonawcow z naszego rejonu nie byla juz od dawna odnawiana mam do Was prosbe czy mozecie mi polecic dobra ekipe do wykonczenia łazienek ? czyli kafle,elektryka,stelaze podwieszane,bialy montaz itpitp? Z gory dziekuje! Halewski Jacek, 607-455-255 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zieleniewo 29.12.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Hym, spróbujmy powróżyć 1. 25 tyś - Aluplast, krajowa produkcja, dwie uszczelki itp. 2. 32 tyś - MS lub Drutex na typowych profilach. 3. 37 tyś - Agat na profilu Salamander 3D lub MS ewentualnie Drutex na lepszym profilu. 4. 48 tyś - wypasione Schucko 9,2 cm cały zestaw tzn. okna+brama+rolety MS - 41 tyś.netto rolety sterowane radiowo Oknoplast - 40 tyś. rolety portos manualne Tur Plast - 47 tyś. portos Dako - 40 tyś. mała firma lokalna - 35 tyś. Agico - 25 tyś. P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuciar 30.12.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Może ekipa z Kołbaskowa? U mnie też mają lekką obsuwę, obiecują jeszcze w tym roku kolektory pionowe i montaż PC. hehehe taaaaa Pan Adam do dzisiaj wywiercili mi 4 otwory pod dolne źródło .....został jeszcze kolektor łączący i instalacja PC ...u mnie raczej do końca roku tego nie zdążą !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuciar 30.12.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Halewski Jacek, 607-455-255 Dzieki !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 30.12.2013 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 hehehe taaaaa Pan Adam do dzisiaj wywiercili mi 4 otwory pod dolne źródło .....został jeszcze kolektor łączący i instalacja PC ...u mnie raczej do końca roku tego nie zdążą !! Ci sami:D U mnie dzisiaj kończą odwierty z zapuszczeniem sond i obsypaniem otworu , a po 6 stycznia obiecał pojawić się z kopareczką i kończyć dzieło z zamontowaniem PC i uruchomieniem. Wieczorem lecą do Słupska, chcą zrobić 3 odwierty przed śniegami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuciar 30.12.2013 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Ciekawe ,ja slyszalem od nich podobne zapewnienia o tym kiedy u mnie skoncza,mialo byc do konca roku....widze ze dzialaja na kilka frontow i wszedzie robota rozpoczeta...a w obiecanki to juz przestalem wieżyc po swietach mieli mi skoncztc kolektor i uruchomic PC nie wspomne juz o 3 punktach pod kaloryfery o ktorych zapomnieli i teraz musz to pociagnac w ociepleniu dachu i sciankach .......dobrze chociaz ze zimy nie ma... A gdzie kolega sie buduje jesli mozna spytac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 30.12.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 dobrze chociaz ze zimy nie ma... A gdzie kolega sie buduje jesli mozna spytac? Jak to nie ma zimy:mad: Dopierutko skrobałem szyby wyjeżdżając godzinę temu z budowy. Budowa w Goleniówku. Uciekam ze Szczecina jak mam napisane w stopce. Z budowlańcami to chyba już tak jest, że biorą kilka lub nawet kilkanaście robót a później skaczą na każdą i robią po kilka godzin i na następną. U mnie jak nie zdąży przed mrozami to będzie wpuszczał w podłogówkę glikol, co jak sam przyznał bije go trochę po kieszeni, ale nie pozwolę mu wpuszczać wody do instalacji w mróz. Do wykończeniówki mogę polecić pana Krzysia 509378997 lub 536947085 , teraz robi u mnie, ale kończy za kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuciar 30.12.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 To u mnie będzie podobnie ....chyba muszę zadzwonić i skonfrontować termin! Najgorsze ze siedzę daleko na północy Norwegii i wszystko załatwiam telefonicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kogut73 03.01.2014 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Witam w Nowym Roku.Proszę napiszcie gdzie kupujecie styropian podłogowy ?Interesuje mnie twardy o dobrych parametrach izolacyjnych nawet xps .Wszędzie gdzie byłem proponowali mi eps 60 ale uważam że na podłogę powinien być minimum eps 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 03.01.2014 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Witam w Nowym Roku. Proszę napiszcie gdzie kupujecie styropian podłogowy ? Interesuje mnie twardy o dobrych parametrach izolacyjnych nawet xps . Wszędzie gdzie byłem proponowali mi eps 60 ale uważam że na podłogę powinien być minimum eps 100. Ja mam taki na parterze http://www.termoorganika.com.pl/produkt/pokaz/719 na poddaszu mam superakustic taki http://www.termoorganika.com.pl/produkt/pokaz/718 kupowałem przez wykonawcę SSO, chociaż ten etap mam już dawno za sobą, to czasami proszę go o kupno materiałów, bo mam transport w cenie, a ponadto ceny dostaję atrakcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kogut73 04.01.2014 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Ja mam taki na parterze http://www.termoorganika.com.pl/produkt/pokaz/719 na poddaszu mam superakustic taki http://www.termoorganika.com.pl/produkt/pokaz/718 kupowałem przez wykonawcę SSO, chociaż ten etap mam już dawno za sobą, to czasami proszę go o kupno materiałów, bo mam transport w cenie, a ponadto ceny dostaję atrakcyjne. Dzięki za odpowiedź .Właśnie coś takiego szukałem ale minimalny zakup z transportem to 30m3 ,a tyle to mi nie potrzeba. Kupiłem dziś w Castoramie na pierwszą warstwę Izolbet eps 100-038 5 cm,a na drugą polistyren xps 3 cm. Dla polepszenia izolacji dam papę termozgrzewalną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 04.01.2014 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku Bardzo proszę o polecenie kogoś do wykonania płaskiego dachu nad garażem . Stargard i okolice . Dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 04.01.2014 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 ......na drugą polistyren xps 3 cm. Dla polepszenia izolacji dam papę termozgrzewalną . Po co Ci ten XPS?. Pod spodem i tak będziesz miał zwykłe styro i to jego wytrzymałość będzie decydowała o wytrzymałości tych dwóch warstw. Uważaj z papą, żeby nie zeżarła styropianu i XPS-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kogut73 05.01.2014 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Po co Ci ten XPS?. Pod spodem i tak będziesz miał zwykłe styro i to jego wytrzymałość będzie decydowała o wytrzymałości tych dwóch warstw. Uważaj z papą, żeby nie zeżarła styropianu i XPS-a Xps daje dla polepszenia termoizolacji . A jeśli chodzi o papę to wydaje mi się że papa termozgrzewalna nie wpływa negatywnie na styro, a po między papą a styro dodatkowo będzie folia budowlana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuciar 05.01.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Dzięki za odpowiedź .Właśnie coś takiego szukałem ale minimalny zakup z transportem to 30m3 ,a tyle to mi nie potrzeba. Kupiłem dziś w Castoramie na pierwszą warstwę Izolbet eps 100-038 5 cm,a na drugą polistyren xps 3 cm. Dla polepszenia izolacji dam papę termozgrzewalną . hmhm ja mam do pogonienia 20 paczek podlogowego 5cm tyle ze 080(Arbet podoga/dach Expert) jak by ktos byl chetny..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 06.01.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Xps daje dla polepszenia termoizolacji . A jeśli chodzi o papę to wydaje mi się że papa termozgrzewalna nie wpływa negatywnie na styro, a po między papą a styro dodatkowo będzie folia budowlana. XPS wcale nie ma lepszych właściwości termoizolacyjnych w porównaniu do termoorganiki platinium, a do tego jest dużo droższy. Ja pod termoorganiką platinium mam papę icopala SBS niby nie wchodzącego w reakcje. Jak jest naprawdę niestety nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 06.01.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Miedzy pape a styro dac folie i po temacie. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 07.01.2014 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Od wylewek też mogę polecić jakby co. http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif A to elegancko bo u mnie też P. Arek będzie robił pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 08.01.2014 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Witam w Nowym Roku. Proszę napiszcie gdzie kupujecie styropian podłogowy ? Interesuje mnie twardy o dobrych parametrach izolacyjnych nawet xps . Wszędzie gdzie byłem proponowali mi eps 60 ale uważam że na podłogę powinien być minimum eps 100. zapytaj w hurtowni Jupiter, w grudniu mieli najlepszą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts