Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

A ja właśnie po świętach będę kafelkował swoje pomieszczenie techniczne, przed montażem całego ustrojstwa do ogrzewania i do wody. Nie wyobrażam sobie robót z zamontowanymi urządzeniami i rurociągami, była to nawet sugestia instalatora, żeby zrobić kafle i gładzie przed montażem urządzeń.

Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia wszystkim życzę wszelkiej pomyślności, radosnych i szczęśliwych chwil w nowych domach, choć z pewnością większość w tym i my z Kasieńką jeszcze w blokowisku. Wszystkiego dobrego

Kasia i Piotr

techniczne mam wykafelkowane, mówię o reszcie

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Hym, spróbujmy powróżyć

1. 25 tyś - Aluplast, krajowa produkcja, dwie uszczelki itp.

2. 32 tyś - MS lub Drutex na typowych profilach.

3. 37 tyś - Agat na profilu Salamander 3D lub MS ewentualnie Drutex na lepszym profilu.

4. 48 tyś - wypasione Schucko 9,2 cm

cały zestaw tzn. okna+brama+rolety

MS - 41 tyś.netto rolety sterowane radiowo

Oknoplast - 40 tyś. rolety portos manualne

Tur Plast - 47 tyś. portos

Dako - 40 tyś.

mała firma lokalna - 35 tyś.

Agico - 25 tyś.

P.

Może ekipa z Kołbaskowa? U mnie też mają lekką obsuwę, obiecują jeszcze w tym roku kolektory pionowe i montaż PC.

hehehe taaaaa Pan Adam :) do dzisiaj wywiercili mi 4 otwory pod dolne źródło .....został jeszcze kolektor łączący i instalacja PC ...u mnie raczej do końca roku tego nie zdążą !!

hehehe taaaaa Pan Adam :) do dzisiaj wywiercili mi 4 otwory pod dolne źródło .....został jeszcze kolektor łączący i instalacja PC ...u mnie raczej do końca roku tego nie zdążą !!

Ci sami:D

U mnie dzisiaj kończą odwierty z zapuszczeniem sond i obsypaniem otworu , a po 6 stycznia obiecał pojawić się z kopareczką i kończyć dzieło z zamontowaniem PC i uruchomieniem.

Wieczorem lecą do Słupska, chcą zrobić 3 odwierty przed śniegami.

Ciekawe ,ja slyszalem od nich podobne zapewnienia o tym kiedy u mnie skoncza,mialo byc do konca roku....widze ze dzialaja na kilka frontow i wszedzie robota rozpoczeta...a w obiecanki to juz przestalem wieżyc :)

po swietach mieli mi skoncztc kolektor i uruchomic PC nie wspomne juz o 3 punktach pod kaloryfery o ktorych zapomnieli i teraz musz to pociagnac w ociepleniu dachu i sciankach .......dobrze chociaz ze zimy nie ma...

A gdzie kolega sie buduje jesli mozna spytac?

dobrze chociaz ze zimy nie ma...

A gdzie kolega sie buduje jesli mozna spytac?

Jak to nie ma zimy:mad: Dopierutko skrobałem szyby wyjeżdżając godzinę temu z budowy. Budowa w Goleniówku. Uciekam ze Szczecina jak mam napisane w stopce. Z budowlańcami to chyba już tak jest, że biorą kilka lub nawet kilkanaście robót a później skaczą na każdą i robią po kilka godzin i na następną. U mnie jak nie zdąży przed mrozami to będzie wpuszczał w podłogówkę glikol, co jak sam przyznał bije go trochę po kieszeni, ale nie pozwolę mu wpuszczać wody do instalacji w mróz. Do wykończeniówki mogę polecić pana Krzysia 509378997 lub 536947085 , teraz robi u mnie, ale kończy za kilka dni.

Witam w Nowym Roku.

Proszę napiszcie gdzie kupujecie styropian podłogowy ?

Interesuje mnie twardy o dobrych parametrach izolacyjnych nawet xps .

Wszędzie gdzie byłem proponowali mi eps 60 ale uważam że na podłogę powinien być minimum eps 100.

Ja mam taki na parterze http://www.termoorganika.com.pl/produkt/pokaz/719

na poddaszu mam superakustic taki http://www.termoorganika.com.pl/produkt/pokaz/718

kupowałem przez wykonawcę SSO, chociaż ten etap mam już dawno za sobą, to czasami proszę go o kupno materiałów, bo mam transport w cenie, a ponadto ceny dostaję atrakcyjne.

Ja mam taki na parterze http://www.termoorganika.com.pl/produkt/pokaz/719

na poddaszu mam superakustic taki http://www.termoorganika.com.pl/produkt/pokaz/718

kupowałem przez wykonawcę SSO, chociaż ten etap mam już dawno za sobą, to czasami proszę go o kupno materiałów, bo mam transport w cenie, a ponadto ceny dostaję atrakcyjne.

Dzięki za odpowiedź .Właśnie coś takiego szukałem ale minimalny zakup z transportem to 30m3 ,a tyle to mi nie potrzeba.

Kupiłem dziś w Castoramie na pierwszą warstwę Izolbet eps 100-038 5 cm,a na drugą polistyren xps 3 cm.

Dla polepszenia izolacji dam papę termozgrzewalną .

......na drugą polistyren xps 3 cm.

Po co Ci ten XPS?. Pod spodem i tak będziesz miał zwykłe styro i to jego wytrzymałość będzie decydowała o wytrzymałości tych dwóch warstw. Uważaj z papą, żeby nie zeżarła styropianu i XPS-a

Po co Ci ten XPS?. Pod spodem i tak będziesz miał zwykłe styro i to jego wytrzymałość będzie decydowała o wytrzymałości tych dwóch warstw. Uważaj z papą, żeby nie zeżarła styropianu i XPS-a

Xps daje dla polepszenia termoizolacji .

A jeśli chodzi o papę to wydaje mi się że papa termozgrzewalna nie wpływa negatywnie na styro, a po między papą a styro dodatkowo będzie folia budowlana.

Dzięki za odpowiedź .Właśnie coś takiego szukałem ale minimalny zakup z transportem to 30m3 ,a tyle to mi nie potrzeba.

Kupiłem dziś w Castoramie na pierwszą warstwę Izolbet eps 100-038 5 cm,a na drugą polistyren xps 3 cm.

hmhm ja mam do pogonienia 20 paczek podlogowego 5cm tyle ze 080(Arbet podoga/dach Expert) jak by ktos byl chetny.....

Xps daje dla polepszenia termoizolacji .

A jeśli chodzi o papę to wydaje mi się że papa termozgrzewalna nie wpływa negatywnie na styro, a po między papą a styro dodatkowo będzie folia budowlana.

XPS wcale nie ma lepszych właściwości termoizolacyjnych w porównaniu do termoorganiki platinium, a do tego jest dużo droższy. Ja pod termoorganiką platinium mam papę icopala SBS niby nie wchodzącego w reakcje. Jak jest naprawdę niestety nie widać :)

Witam w Nowym Roku.

Proszę napiszcie gdzie kupujecie styropian podłogowy ?

Interesuje mnie twardy o dobrych parametrach izolacyjnych nawet xps .

Wszędzie gdzie byłem proponowali mi eps 60 ale uważam że na podłogę powinien być minimum eps 100.

zapytaj w hurtowni Jupiter, w grudniu mieli najlepszą cenę