gosia1719499730 20.01.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Nie śmierdzi w otoczeniu kompostownika, szczególnie latem?? Kompostownik masz kupiony, czy może zwykła skrzynia z desek?Nigdy nie smierdziało, wrecz ładnie pachnie ziemią próchniczą. Jak śmierdzi, to znaczy ze zle prowadzony kompostownik. Miałam zbity z desek. Najlepiej 2 pojemniki. Pozniej juz mam bdb ziemie do ogrodu, a korzystasz z drugiego. Kompostujesz wszystko, oprócz kosci, skóry, mięsa. W lecie jak dajesz skoszoną trawe, warto podlać prepartatem do kompostowania. Obok posadz dynie, zakrywaja i super rosną Popiół z kominka też mozna dawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 20.01.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Jak tylko małżonek raczy wrócić do domu to podeśle namiar.:DNieprowokuj mnie takimi pytaniami.Wykancza mnie wykonczeniowka.A co ja mam powiedziec? dzisiaj poł dnia spędziłam wybierajac osprzet elektryczny:bash: http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.01.2014 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 http://www.wik.szczecin.pl Polecili mi znajomi, którzy maja juz 5 lat, ja mam zamontowane i z montazu, obsługi, ceny jestem bardzo zadowolona. Mała rodzinna firma Gosia dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.01.2014 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Chciałam wszystkim zainteresowanym drewnem powiedzieć - mój dostawca drewna niestety, ale tnie drewno od września w Norwegii.....kicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 21.01.2014 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Od wylewek też mogę polecić jakby co. http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Witam po dłuższej przerwie. Chętnie poproszę o namiar na wylewki na priv. Chyba skorzystam też z Twojego wykonawcy instalacji(I.M.). Jak dużo czasu zajmuje mu zrobienie całości instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 21.01.2014 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 I od razu też pytania do mądrych głów na forum :1)Czy nad papę pod wylewki dawaliście folię budowlaną?Jaką?2)Czy ktoś z Was miał mokre kominy wewnątrz. Stan po tynkowaniu. Dach szczelny, obróbka kominów zrobiona prawidłowo. Sytuacja pojawia się zimą, a przynajmniej wtedy jest widoczna. No i może jeszcze namiary na :-kominki ( czy ktoś korzystał z usług firmy na Tkackiej?)-kuchnie drewniane ale nowoczesne (jakiś łebski stolarz?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 21.01.2014 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 I od razu też pytania do mądrych głów na forum : 1)Czy nad papę pod wylewki dawaliście folię budowlaną?Jaką? ?? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.01.2014 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 I od razu też pytania do mądrych głów na forum : 1)Czy nad papę pod wylewki dawaliście folię budowlaną?Jaką? 2)Czy ktoś z Was miał mokre kominy wewnątrz. Stan po tynkowaniu. Dach szczelny, obróbka kominów zrobiona prawidłowo. Sytuacja pojawia się zimą, a przynajmniej wtedy jest widoczna. No i może jeszcze namiary na : -kominki ( czy ktoś korzystał z usług firmy na Tkackiej?) -kuchnie drewniane ale nowoczesne (jakiś łebski stolarz?)Na Tkackiej Spartherm? Rozmawialam, ale nie korzystałam. Hydraulika polecam nadal, co w sumie zaczyna być sytuacja wyjatkową, a nie norma;-):stirthepot: Nie polecam tynkarza, z listy wykonawców zreszta, od dachów płaskich, murarzy, wentylacji mechanicznej, dekarza. Kominy są mokre, bo jest zimno, ciepłe powietrze, zimny komin, skraplanie, ale to moja chłopska teoria. Palisz w kominku? Wylewki pan Arek, z nim współpracuje zreszta Irek Hydraulik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 21.01.2014 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 I od razu też pytania do mądrych głów na forum : 1)Czy nad papę pod wylewki dawaliście folię budowlaną?Jaką? 2)Czy ktoś z Was miał mokre kominy wewnątrz. Stan po tynkowaniu. Dach szczelny, obróbka kominów zrobiona prawidłowo. Sytuacja pojawia się zimą, a przynajmniej wtedy jest widoczna. No i może jeszcze namiary na : -kominki ( czy ktoś korzystał z usług firmy na Tkackiej?) -kuchnie drewniane ale nowoczesne (jakiś łebski stolarz?) Kuchnie ma chyba online, w sensie przerabiania. Ja mam z Ikea:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 22.01.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 gosia@podaje namiar na to drzewo kominkowe bardzo wysuszone 535174584 Przy okazji gdzie kupowałam osprzęt elektryczny? Elektryk mnie pogania a nie wiem od jakiego sklepu zacząć? Większość elektrycznych rzeczy typu kable rozdzielnie brałam w Magmie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 22.01.2014 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 I od razu też pytania do mądrych głów na forum : 1)Czy nad papę pod wylewki dawaliście folię budowlaną?Jaką? 2)Czy ktoś z Was miał mokre kominy wewnątrz. Stan po tynkowaniu. Dach szczelny, obróbka kominów zrobiona prawidłowo. Sytuacja pojawia się zimą, a przynajmniej wtedy jest widoczna. No i może jeszcze namiary na : -kominki ( czy ktoś korzystał z usług firmy na Tkackiej?) -kuchnie drewniane ale nowoczesne (jakiś łebski stolarz?) Wycenę drewnianej kuchni dostałam od stolarza na 70 tys.Odpuscilam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 22.01.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 gosia@podaje namiar na to drzewo kominkowe bardzo wysuszone 535174584 Przy okazji gdzie kupowałam osprzęt elektryczny? Elektryk mnie pogania a nie wiem od jakiego sklepu zacząć? Większość elektrycznych rzeczy typu kable rozdzielnie brałam w Magmie... Bardzo polecam hurtownie na Mieszka 1, nr 80 Nazywa się Elda. Powiedz ze ode mnie, ze cały dom. Dostaniesz 25% rabatu. Maja duzy wybor, sensowny własciciel. Ja brałam Berkera, bo elektryk mi polecił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 22.01.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 I od razu też pytania do mądrych głów na forum : 1)Czy nad papę pod wylewki dawaliście folię budowlaną?Jaką? 2)Czy ktoś z Was miał mokre kominy wewnątrz. Stan po tynkowaniu. Dach szczelny, obróbka kominów zrobiona prawidłowo. Sytuacja pojawia się zimą, a przynajmniej wtedy jest widoczna. 1. Dawałem zwykła folię budowlaną 0,2mm z obawy by chemia z papy nie zeżarła styropianu. 2. Mokre kominy to: nasiąknięte kominy/fugi od długotrwałych opadów lub skraplanie pary na zimnym kominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 22.01.2014 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Bardzo polecam hurtownie na Mieszka 1, nr 80 Nazywa się Elda. Powiedz ze ode mnie, ze cały dom. Dostaniesz 25% rabatu. Maja duzy wybor, sensowny własciciel. Ja brałam Berkera, bo elektryk mi polecił Dzięki wielkie.Jutro podjade na rekonesans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 22.01.2014 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 To proponuję od razu zajechać do FARu na Orawskiej. Sporo rzeczy tam kupowałem. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 22.01.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 A pewnie ze tez pojadę.:DDzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 23.01.2014 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 1. Dawałem zwykła folię budowlaną 0,2mm z obawy by chemia z papy nie zeżarła styropianu. 2. Mokre kominy to: nasiąknięte kominy/fugi od długotrwałych opadów lub skraplanie pary na zimnym kominie. A u mnie był dwa razy dysperbit (pierwsza warstwa mocno rozwodniona) i na to czarna folia budowalana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 24.01.2014 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 A u mnie był dwa razy dysperbit (pierwsza warstwa mocno rozwodniona) i na to czarna folia budowalana. U mnie tak samo z tym, że 3 warstwy dysperbitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agama 25.01.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Dzięki za odpowiedzi o podłoże pod styro wylewki. A pod kominek jak dawaliście? Może ktoś jeszcze ma jakąś teorię odnośnie mokrych kominów wewnątrz. Ciągle obawiam się że kominy lub opierzenie schrzanione. Jednak dwóch dekarzy oglądało dach i powiedzieli, że raczej nie to. Czy ktoś miał podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 25.01.2014 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 W moim kominie stoi woda opadowa, bo jeszcze nie przebiłem króćca odwadniającego do kanalizy ale komin jest suchy na zewnątrz nic nie wychodzi. Dom jeszcze nie zamieszkały ogrzewanie działa od 2 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts