Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Jestem przed zmianą taryfy w Enei i zastanawiam się czy bardziej opłaca się taryfę dzień/noc G12 czy zwykłą G11. Z urządzeń elektrycznych to zmywarka, pralka, lodówka, indukcja, czajnik sprzęt RTV. Jakie macie taryfy i jakie średniomiesięczne zużycia energii?

Jeśli zwykle od pon do piątku między 8-16 jesteście poza domem to taryfa Mój Weekend czyli G12w powinna wyjść Cię taniej. Napisałem zwykle, nie zawsze i koniecznie zawsze ;) My wybraliśmy właśnie G12w i płacimy mniej więcej o 50-60 PLN mniej niż z G11 bo niestety ale z małym w przedszkolu czasami zostaje się w domu w tygodniu ;)

PS. Taryfa zwykła G11 to właśnie dzień /noc ;)

Witam Grupę

Mam kilka nazwisk kier. bud. do wyboru :

Sławomir Dauksza

Roman Reszotko

Mirosław Somm

Może u kogoś prowadzili budowę ci Panowie i mógłby podzielić się opinią to byłbym bardzo wdzięczny.

Jeśli ktoś z Was ma sprawdzonego i godnego polecenia kier/buda - z góry dziękuję za namiary.

Pozdrawiam

Jestem przed zmianą taryfy w Enei i zastanawiam się czy bardziej opłaca się taryfę dzień/noc G12 czy zwykłą G11. Z urządzeń elektrycznych to zmywarka, pralka, lodówka, indukcja, czajnik sprzęt RTV. Jakie macie taryfy i jakie średniomiesięczne zużycia energii?

Tumasz prosty kalkulator.

Zaznacz ile prądu zużywasz, ile mniej więcej w jakich godzinach i masz porównanie.

Jak nie grzejesz prądem, to G12 raczej bez sensu. Musisz zużywać w dzień z 30 % energii tylko aby sie opłacało.

G12 też się sednio opłaca. Musisz w dzień i w weekendy zużywać conajmniej 50 % energii.

Jak uzywasz więcej, to G11 (jak 99 % ludzi)

Fantom

Czy potrzebujesz Kierbuda który dopilnuje faktycznie budowy i pogoni wykonawce czy potrzebujesz po prostu pięczątek.

Bo to i inni ludzie i zupełnie inne ceny usługi. :)

Pozdrawiam

Potrzebuję kierbuda który pomoże mi w budowie i wesprze swoją fachowością - same pieczątki mnie nie interesują.

Witam Grupę

Sławomir Dauksza

Roman Reszotko

Mirosław Somm

Może u kogoś prowadzili budowę ci Panowie i mógłby podzielić się opinią to byłbym bardzo wdzięczny.

Jeśli ktoś z Was ma sprawdzonego i godnego polecenia kier/buda - z góry dziękuję za namiary.

Pozdrawiam

A gdzie będzie budowa??

Dotychczas udzielałem się tylko z poradami jako doświadczony wykonawca - od teraz dołączam do grona inwestorów męczących się z budową własnego domu :-) Na szczescie nie bede musiał użerać sie z wykonawcą :-) Dom to http://www.opusdom.pl/projekty-domow/margo-2rodziny/ a budowany będzie na nowym osiedlu domków na os. Kasztanowym w Szczecinie.

Pozdrawiam

Witam Grupę

Sławomir Dauksza

Roman Reszotko

Mirosław Somm

Pozdrawiam

Spróbuj skontaktować się z Nowaczyk Piotr 508020308 - na co dzien pracuje w Calbudzie wiec nie wiem jak z czasem ale jego zaden wykonawca w konia nie zrobi i w kazdej sprawie dobrze doradzi. Powiedz że dostałeś nr od P.Płaskowickiego - pare razy z nim pracowałem - bardzo w porządku facet ale ma być wszystko zrobione na tip top

Pozdrawiam

My się raczej zdecydujemy - tylko nie na pianę polską a kanadyjską. Jeśli chodzi o ławopalność, czytałam, analizowałam. Wełna niestety mnie nie przekonuje. Także jeśli znajdzie się ktoś, kto jednak docieplał pianą, proszę o namiar:)

Witam, my ocieplaliśmy pianką w styczniu. Firma Logem. Ja jestem zadowolona. A jak będzie w przyszłości czas pokaże. Wełnę już przerabiałam w obecnym domu.

Spróbuj skontaktować się z Nowaczyk Piotr 508020308 - na co dzien pracuje w Calbudzie wiec nie wiem jak z czasem ale jego zaden wykonawca w konia nie zrobi i w kazdej sprawie dobrze doradzi. Powiedz że dostałeś nr od P.Płaskowickiego - pare razy z nim pracowałem - bardzo w porządku facet ale ma być wszystko zrobione na tip top

Pozdrawiam

Wielkie dzięki za namiar.

Tumasz prosty kalkulator.

Zaznacz ile prądu zużywasz, ile mniej więcej w jakich godzinach i masz porównanie.

Jak nie grzejesz prądem, to G12 raczej bez sensu. Musisz zużywać w dzień z 30 % energii tylko aby sie opłacało.

G12 też się sednio opłaca. Musisz w dzień i w weekendy zużywać conajmniej 50 % energii.

Jak uzywasz więcej, to G11 (jak 99 % ludzi)

Fantom

Ja osobiście polecam właśnie taryfę weekendową G12. Po przejściu na tą taryfę średnio rachunek za 2m-ce spadł mi o 100zł. Oczywiście trzeba się przestawić w praniu/zmywarce/itp aby ustawiać ją od 21 ale to jest kwestia przyzwyczajenia. Wiele moich znajomych przeszło własnie na G12 i sobie chwali.

Witam

Przewertowałem nasze forum dwa lata wstecz i zrobiłem zestawienie ciekawszych postów jak również polecanych wykonawców. Dla rozpoczynających budowę będzie to zapewne pomocne. Jeśli ktoś będzie chciał to mogę wysłać na priw - bez żadnych warunków wstępnych jak to jest przy tej osławionej i skrywanej liście wykonawców.

Pozdrawiam

Mam do sprzedania RB stojącą oraz kozę. Może byłby jakiś chętny z nowo budująch? Bo "stara" ekipa to już grzeje domki normalnie. Zdjęcie na priv bo tu nie potrafię ich wkleić. A no właśnie czy ktoś już ma odpaloną pompę ciepła i dostał jakieś rachunki za prąd?

Miesiąc temu chętnie bym adoptował kozę, teraz mam już swoją z Mrówki:( Ja odpaliłem PC 12.01.2014, ale ogrzewa niezamieszkały dom. temperatura teraz i w czasie mrozów około 12*C, dosychają tynki i posadzki. Do niedzieli zużycie prądu 441 kWh - dużo psia juha:mad:. Nie mam jeszcze ocieplonej elewacji, tylko wełna pod dachem.