szczukot 16.02.2014 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Ja mam podłogówkę.Ale na dzień dzisiejszy zrobiłbym to zupełnie inaczej - po prostu nie robiłbym ocieplenia od gruntu i tyle. Zadnych kaloryferów, podłogówek itp. Wylewka i koniec. Najlepsze i najtańsze rozwiązanie i na zime i na lato. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 16.02.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 część Jak macie rozwiązane ogrzedwanie garażu (w bryle budynku) W całym domu mam podłogówę i kombinuję jak tu ogrzewać garaż (tak awaryjnie jak temperatura spadnie poniżej 10 stopni C) Robić podłogówkę czy grzejnik, ale przewymiarowany bo nie chcę stosować mieszaczy w systemie ogrzewania, temperatura czynnika grzewczego ma być taka sama jak w instalacji podłogowej, kocioł kondensacyjny) pozdro Mam metrowy pas podłogówki przy bramie i grzejnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 16.02.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 część Jak macie rozwiązane ogrzedwanie garażu (w bryle budynku) W całym domu mam podłogówę i kombinuję jak tu ogrzewać garaż (tak awaryjnie jak temperatura spadnie poniżej 10 stopni C) Robić podłogówkę czy grzejnik, ale przewymiarowany bo nie chcę stosować mieszaczy w systemie ogrzewania, temperatura czynnika grzewczego ma być taka sama jak w instalacji podłogowej, kocioł kondensacyjny) pozdro Mam w garażu skrzynkę rozdzielczą parteru więc siłą rzeczy wszystkie rurki przechodzą przez garaż, dodatkowo zrobiona jeszcze 1 pętla. Też w całym domu podłogówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 16.02.2014 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 U mnie w garażu tez podlogowka.Oczywiscie nie tak gęsto kładziono jak w całym domu ale kilka rurek jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ijcom 16.02.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Ja mam podłogówkę. Ale na dzień dzisiejszy zrobiłbym to zupełnie inaczej - po prostu nie robiłbym ocieplenia od gruntu i tyle. Zadnych kaloryferów, podłogówek itp. Wylewka i koniec. Najlepsze i najtańsze rozwiązanie i na zime i na lato. Fantom Witaj Ja planuję podłogówkę. Co skłoniło Cię do tak diametralnej zmiany zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 16.02.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Ja mam podłogówkę. Ale na dzień dzisiejszy zrobiłbym to zupełnie inaczej - po prostu nie robiłbym ocieplenia od gruntu i tyle. Zadnych kaloryferów, podłogówek itp. Wylewka i koniec. Najlepsze i najtańsze rozwiązanie i na zime i na lato. Fantom Mam jeden grzejnik przy bramie, ale zamknięty i do garażu mam jeszcze wylot powietrza z rekuperatora i w największe mrozy w garażu miałem ok. 5 st.. Teraz zrobiłbym podobnie, bez żadnego styro na gruncie i żadnego grzejnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.02.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Witaj Ja planuję podłogówkę. Co skłoniło Cię do tak diametralnej zmiany zdania. Juz na etapie budowy o tym myslalem, ale ludzie na forum odwiedli mnie od tego pomyslu. Zle trafilem. Teraz juz nie jeden poleca. Idea jest prosta. Masz garaz ocieplonyz kazdej strony tylko nie od gruntu. W zime grunt ci zawsze nagrzeje powyzej 0 st. Bedziesz mial spokojnie z 5 lub wiecej (za darmo). A w lato, gdy zar na dworze, bedzie chlodno od gruntu. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 16.02.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Mam podłogówke, chociaz nie chcialam. Chciałam grzejnik, no ale jest jak jest. Z drugiej strony,w wynajmowanym domu, juz 2 raz zamarzły mi rury jak było minus 15 i grzałam farelką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ijcom 16.02.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Juz na etapie budowy o tym myslalem, ale ludzie na forum odwiedli mnie od tego pomyslu. Zle trafilem. Teraz juz nie jeden poleca. Idea jest prosta. Masz garaz ocieplonyz kazdej strony tylko nie od gruntu. W zime grunt ci zawsze nagrzeje powyzej 0 st. Bedziesz mial spokojnie z 5 lub wiecej (za darmo). A w lato, gdy zar na dworze, bedzie chlodno od gruntu. Fantom Sama prawda , prosta fizyka. Jakbym mało miał decyzji do podjęcia i problemów to dodałeś mi następny. Teraz zostało się zdecydować czy ~5 stopni w garażu mi wystarczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy126 16.02.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Witamszukam solidnej firmy do budowy domuczy ktos cos wie na temat firmy Dejbud?lub moze jakas polecic?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ijcom 16.02.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Wyceniali mi budowę, odbyliśmy spotkanie.O ile pamiętam firma rodzinna Ojciec i syn.Oferta była ok, referencje też.U mnie przepadli z ceną ok 30% powyżej średniej rynkowej.Dyspozycyjni czasowo. (co akurat nie jest pozytywnie tu odbierane) Ze wzgledu na cenę nie drążyłem dalej tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.02.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Sama prawda , prosta fizyka. Jakbym mało miał decyzji do podjęcia i problemów to dodałeś mi następny. Teraz zostało się zdecydować czy ~5 stopni w garażu mi wystarczy. Pozdrawiam 5 stopni jak na dworze bedzie -10 10 stopni jak bedzie 5 na dworze. Po co ci wiecej ?? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ijcom 16.02.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Sprawa jest dosyć złożona Częściowo nad garażem jest łazienka i mogę tam dac tylko 3,5 cm styro na podłogę, więc izolacja będzie raczej słaba. Można by dać 10 cm styro na suficie w garażu, tylko ze chciałbym tego uniknąć. Po za tym ja lubię ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy126 16.02.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Wyceniali mi budowę, odbyliśmy spotkanie. O ile pamiętam firma rodzinna Ojciec i syn. Oferta była ok, referencje też. U mnie przepadli z ceną ok 30% powyżej średniej rynkowej. Dyspozycyjni czasowo. (co akurat nie jest pozytywnie tu odbierane) Ze wzgledu na cenę nie drążyłem dalej tematu. dzieki za odpowiedz ,a firma co ci budowala jest w porzádku,czy mozesz mi ja polecic? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ijcom 16.02.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Firma która mi budowała , zeszła z budowy przed świętami. Zostawili wszystko jak stali i więcej się nie pokazali. Niedawno zakończyłem inwentaryzację prac wykonanych i spartolonych, a prawnik właśnie przygotowuje pozew. Gdy podpisywaliśmy umowę wszystko wyglądało na ok, w międzyczasie gdzieś właściciel umoczył kasę i zaczęła się równia pochyła. problemy z materiałem oszustwa etc. Podpisał umowę na budowę wraz z materiałem i troszkę go to finansowo przerosło. To niebyła jakaś wielka firma ale 2-3 domy budowali rocznie od roku 2003 począwszy. Dzięki nim mam ok 2,5 miesiąca opóźnienia na budowie. W tej chwili kończę dach, ścianki na piętrze, kominy etc. Ekipę mam bardzo fajną, kończą za 2 tygodnie, ale z opinią wstrzymam się do końcowych odbiorów (nie chwalmy dnia przed zach....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 17.02.2014 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Sprawa jest dosyć złożona Częściowo nad garażem jest łazienka i mogę tam dac tylko 3,5 cm styro na podłogę, więc izolacja będzie raczej słaba. Można by dać 10 cm styro na suficie w garażu, tylko ze chciałbym tego uniknąć. Po za tym ja lubię ciepło. Trzeba tak było od razu mówić. No to co do garażu zdaniania nie zmieniam. Nawet jak tam bedziesz hajcowal na maksa i bedziesz mial 15 stopni, to .... podloge nad garazem bedziesz mial lodowata ! Poloz te 3,5 cm styro i obowiazkowo PODLOGOWKE nad garazem. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 17.02.2014 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Mam mały grzejnik w garażu-jak jest na zewnątrz ujemna temp to go lekko odkręcam - mam w garażu temp 8-10C. Nad garażem mam łazienkę, tam ogrzewanie podłogowe, chyba z 8 cm stryro i ocieplony sufit w garażu 10cm. No i znowu się złapałem, że w trakcie budowy zwraca się uwagę na każdy szczegół a teraz nie pamiętam czy mam styro pod podłogą w garażu... z ciekawości muszę sprawdzić fotki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dszczecin 18.02.2014 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 A za adaptacja projektu + małe zmiany ile płaciliście - macie kogoś taniego do polecenia?? Ja mam niewielkie zmiany (grubość ściany + przeróbka 4 okien) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ijcom 18.02.2014 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Ja za adaptacje plus zmiana okien ,schodów, przeniesienie łazienki etc płaciłem 1000 zł + projekty przyłączy 800 zł ale zlecałem w Polsce pod Łodzią.W Szczecinie ceny mnie zwaliły z nóg, miałem 10 ofert z różnych biur od 3 do 15 tys za to samo.Tylko że ja dokładnie wiedziałem co chcę i jak to ma wyglądać.Jeżeli potrzebujesz aby ktoś Ci doradził lub spotkań osobistych to musisz mieć kogoś na miejscu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 18.02.2014 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 A za adaptacja projektu + małe zmiany ile płaciliście - macie kogoś taniego do polecenia?? Ja mam niewielkie zmiany (grubość ściany + przeróbka 4 okien) Pozdrawiam Tak mi się przypomniało, rozmawiałem z sąsiadem - właśnie się buduje - on wszystkie zmiany zrobił, a miał ich sporo, w biurze projektów gdzie kupił projekt. Wszystko załatwiali drogą elektroniczną, zapłacił nieduże pieniadze, trwało to krótko i chwali sobie. Tylko pewnie nie każde biuro tak ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts