Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

a możesz zdradzić jaki koszt kuchni. Wielkimi krokami nadchodzi etap kuchni i zastanawiam się czy wybrać meble z ikei czy innego BRW, czy może meble na wymiar z jakiegoś lokalnego studia mebli kuchennych. Oczywiście głównie chodzi o koszta :)

Kurcze ciezko mi powiedziec, bo ja mam duza kuchnie. Ale..kuchnie miałam w 1 dzien. Dla mnie to bylo piorytetem, akcje ze stolarzami " szafeczke, pani dowioze za miesiac" były ponad moje siły. Na stronie Ikea masz planer, od razu podlicza Ci koszt kuchni. Dla mnie rozwiazania, cargo, samozamykacze, dodatki, sprawiaja ze sie nie wahałam.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Kurcze ciezko mi powiedziec, bo ja mam duza kuchnie. Ale..kuchnie miałam w 1 dzien. Dla mnie to bylo piorytetem, akcje ze stolarzami " szafeczke, pani dowioze za miesiac" były ponad moje siły. Na stronie Ikea masz planer, od razu podlicza Ci koszt kuchni. Dla mnie rozwiazania, cargo, samozamykacze, dodatki, sprawiaja ze sie nie wahałam.

A miałaś jakieś wyceny od stolarzy, żeby porównać?

Ciągle piszecie o liście wykonawców .Tylko ilu z budujących ma do niej dostęp ?

Nieliczni.Nawet jakbym miał dobrą ekipę to nie mam jej gdzie dodać.

Jak zakończę budowę to może ktoś pozwoli łaskawie zajrzeć do owej tajnej listy.Ale po cholerę mi ona wtedy będzie .

Pozdrawiam Budujących -nie reklamujących.

Służę lista jakbyś był zainteresowany ale ostrzegam ze pretensji pózniej nie przyjmuje.:p

Kurczę aż mnie ciśnie zobaczyć ta Twoja kuchnie :pMiesiąc temu byłam w Poznaniu w Ikei i nie mogłam wyjść z podziwu- naprawde robią wrażenie ich kuchnie.Ja juz po fakcie....zamówiona u stolarza.:sick:

aaaa, jeszcze panele i podłogi drewniane. Namiary od @TomekPolice rewelacja w kazdym calu. Sklep lekko paskudny, ale pan Robert na podłogach zjadł zeby

Dla tych co się zdecydują, bierzcie ich montażystę. Jest rewelacyjny. Umowę (projekt umowy) mają kiepską ale ja nie miałem problemu z jej realizacją.

Dla tych co się zdecydują, bierzcie ich montażystę. Jest rewelacyjny. Umowę (projekt umowy) mają kiepską ale ja nie miałem problemu z jej realizacją.

Co do podłóg drewnianych typu deska czy panele, to ja polecam zrobić własnymi rękoma. Można kupić wtedy taniej niż z montażem, i dodatkowo odliczyć VAT. Wychodzi z 25% taniej razem. A montaż ? Ja bez żadnego dośwaidczenia w pierwszy dzień położyłem coś koło 20m2. Następne dni to już po 30m2. Z docinaniem po skosach itp.

Fantom