fajna kobieta 28.08.2014 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Czy ktos moze obiektywnie sie wypowiedzieć na temat granitów z Jasienicy/ Police? Facet u którego robimy kominek odradza tam kupować twierdzi ze chiński i ogólnie nie najlepiej sie wypowiadał co do jakości materiału jak i obróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 28.08.2014 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Czy ktos moze obiektywnie sie wypowiedzieć na temat granitów z Jasienicy/ Police? Facet u którego robimy kominek odradza tam kupować twierdzi ze chiński i ogólnie nie najlepiej sie wypowiadał co do jakości materiału jak i obróbki.granit, to granit, jakie ma znaczenie ze wydobywany w Chinach:jawdrop: http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 28.08.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 No właśnie podobno ma....Ja i tak sie akurat g.... znam i bym nie wiedziała ktory jest ktory ale facet od kominków twierdzi ze różnica jest.;)W Jasienicy podobno nawet pytają czy ma byc tańszy czy droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 29.08.2014 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Różnica jest. Chiński jest tańszy z dwóch powodów : 1) tańsza siła robocza itp 2) większa porowatość Ale kogo to, że dziurki w ich granitach są o 1 mikron wieksze niz w ukraińskich Na start zakonserwuj jakims Betaxem itp i się nie ma nad czym zastanawiać. Tak naprawdę w praktyce nie ma to znaczenia. A te chińskie naprawdę mają fajne wzory (nie to co nasze Strzegomskie nagrobkowe) Ja z chińskiego mam blat w kuchni - super. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 29.08.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 No niby tak ale ja mam juz konkretny wybrany( absoluto nero).Juz nawet nie chodzi o kwestie jakości samego granitu ile o obróbki.Bo ta podobno jest w Jasienicy żałosna...:eek:Robiłam u nich parapety zewnętrzne i wewnętrzne i sa ok wiec sama nie wiem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Kisielnicki 30.08.2014 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Witam, właśnie dostaliśmy pozwolenie na budowę - budujemy dom ATRAKCYJNY 1 z drobnymi zmianami, jesteśmy wraz z Żoną na etapie wyboru wykonawcy do stanu surowego. Rozpatrujemy kilka ekip tj. firmę Pana J.Langiewicza, DEJBUD, ANBUD Mariusz Żurawik. Czy ktoś już korzystał z ich usług? Jeśli tak to prosiłbym o podzielenie się opiniami na ich temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 30.08.2014 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 No niby tak ale ja mam juz konkretny wybrany( absoluto nero).Juz nawet nie chodzi o kwestie jakości samego granitu ile o obróbki.Bo ta podobno jest w Jasienicy żałosna...:eek:Robiłam u nich parapety zewnętrzne i wewnętrzne i sa ok wiec sama nie wiem ....Ja mam absoluto nero z Jasienicy;-) tzn od Lastrico, o nich mówisz? Mam szczotkowany i płomieniowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 31.08.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 gosia@ wytłumacz laikowi co to znaczy" szczotkowany plomieniowany" ? Serio nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 31.08.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 gosia@ wytłumacz laikowi co to znaczy" szczotkowany plomieniowany" ? Serio nie wiem... hm, matowy, ze strukturą skóry jakby, nie przypomina granitu;-) jest taki jakby cieplejszy http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 01.09.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Dzięki.W takim razie juz wiem jakie mam parapety zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
źrebak 03.09.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Witam, właśnie dostaliśmy pozwolenie na budowę - budujemy dom ATRAKCYJNY 1 z drobnymi zmianami, jesteśmy wraz z Żoną na etapie wyboru wykonawcy do stanu surowego. Rozpatrujemy kilka ekip tj. firmę Pana J.Langiewicza, DEJBUD, ANBUD Mariusz Żurawik. Czy ktoś już korzystał z ich usług? Jeśli tak to prosiłbym o podzielenie się opiniami na ich temat. Siema Kisiel Sprawdź też p. Siergieja z Dołuj - 664 435 788 (Ma tutaj dobre opinie i nam również wyceniał projekt) oraz brat Włodka Pieronka, z którym miałeś kontakt, czyli Józef Pieronek 664 435 788 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
online 04.09.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Gosi@ zerknij pls do skrzynki @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
online 04.09.2014 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Hmmm. No co ja mogę powiedzieć. Jestem w trakcie realizacji włanymi ręcyma. Mam zamiar skończyć w tym tygodniu, i zmieścic się w kwocie całkowitej 1500 zł Ogólnie spryskiwacze turbinowe (żadnego bezsensownego kropelkowania) - 8 szt. Dwa obwody na elektrozaworach. Sterowanie jeszcze nie wymyślone Ale tu to raczej kwestia 50 zł. Fantom Dlaczego uważasz, że linie kroplujące są bezsensowne? Do trawnika owszem, ale na rabaty chyba wskazane. Czyj osprzęt kupiłeś? Czy w kwocie 1.500 zmieściłeś się ze sterowniekiem? Więcej pytań nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 04.09.2014 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Gosi@ zerknij pls do skrzynki @ nic nie dostałam? http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 04.09.2014 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Dlaczego uważasz, że linie kroplujące są bezsensowne? Do trawnika owszem, ale na rabaty chyba wskazane. Czyj osprzęt kupiłeś? Czy w kwocie 1.500 zmieściłeś się ze sterowniekiem? Więcej pytań nie pamiętam W naturze linie kroplujace nie wystepuja. Desz pada tak samo niezaleznie czy jest tam trawa czy krzaczek czy kwiatek. Osprzet kupilem Gardeny - ten w wersji premium - metalowe glowice - wiec mam nadzieje, ze troche wtrzymaja. Ale podobno te gardeny super nie sa. Zawoy kupilem rainbirda - takie "lepsze". Co do sterownika to osobna historia. Najpierw podpialem pod zawory trafo i zwykly przelacznik. Teraz dodoalem jeszcze sterowanie z komputera (mam siec 1wire w domu). Wiec dorobie do tego jeszcze sterowanie w zaleznosci od wilgotnosci/opadow/temkepratury i np prognozy pogody Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 04.09.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 W naturze linie kroplujace nie wystepuja. Desz pada tak samo niezaleznie czy jest tam trawa czy krzaczek czy kwiatek. Osprzet kupilem Gardeny - ten w wersji premium - metalowe glowice - wiec mam nadzieje, ze troche wtrzymaja. Ale podobno te gardeny super nie sa. Zawoy kupilem rainbirda - takie "lepsze". Co do sterownika to osobna historia. Najpierw podpialem pod zawory trafo i zwykly przelacznik. Teraz dodoalem jeszcze sterowanie z komputera (mam siec 1wire w domu). Wiec dorobie do tego jeszcze sterowanie w zaleznosci od wilgotnosci/opadow/temkepratury i np prognozy pogody Fantom W naturze deszcz nie zasuwa z predkościa światła pod katem do tego;-) Sa rosliny które nie znoszą zraszania liści i kwiatów, chociażby róże, clematisy, hortensje. Zraszanie rosliny jest jednoznaczne z czarna plamistoscia, maczniakiem, chorobami grzybowymi. Zraszacze nadaja sie TYLKO do trawnika, reszta linie kroplujace. Do tego linie kroplujace sa tansze. Linie proponowałabym rainbirda, gardeny sa bardzo awaryjne. http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 04.09.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Rozumiem. Od dzisiaj wszystko co nie jest trawą chowam pod parasol. Powodzenia. Woda na lsiciach zawsze jest i bedzie. Niezaleznie czy to zraszacz ja tam naniesie czy z deszczu bedzie czy jako rosa sie pojawi czy ...Przeciez tak naprawde, zraszacze tez NIE NADAJA SIE DO TRAWNIKA !! Tylko mech i grzyb z tego sie robi. Zdzbla trawy nie powinny byc mokre. Tylko korzenie powinny byc podlane ! Wniosek ? Linie kroplujace w calym ogrodzie + pod trawa. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ijcom 04.09.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 No i stało się.Hydraulik nie pojawił się na budowie. Poszukuję kogoś myślącego do podłogówki 180 m2 i wod-kan, kotłownia, kominek z płaszczem, bufor, etc. Gdybyście mogli kogoś polecić będę wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczegol 08.09.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Rozumiem. Od dzisiaj wszystko co nie jest trawą chowam pod parasol. Powodzenia. Woda na lsiciach zawsze jest i bedzie. [...] Wniosek ? Linie kroplujace w calym ogrodzie + pod trawa. Fantom Ja swoje 3 grosze. Ogrodnik ze mnie żaden. Posadziliśmy lawendę, mowili żeby unikać zraszania. Ale trudno to przy takich krzaczkach zrealizować, rosną jescze przy skarpie tuż przy tarasie. Deszczu było malo, więc coidzinnie podlewaliśmy "z węża" i zawsze się troszkę "ulało". Rosły jakoś tak sobie, przyjęły się ale bez rewelki. Później wyjechaliśmy na dwa tygodnie, i sprawą zajęła się tylko przyroda i wilgoć rosy itp. Jak wróciliśmy wyglądały na dwa razy większe Lawenda to Prowansja, tam często nie pada ale sporo wilgoci rano jest. Wilgoć musi się dostać do rośliny, ale nie wszystkie dostosowały się do tego samego sposobu pobierania. U nas i palmy będą rosnąć. Wytrzymują mrozy. Ale lepiej wyrosną jak będzie tych mrozów mniej. Niektóre rośliny tez będą lepiej rosnąć zraszane, niektóre nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 08.09.2014 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Ja swoje 3 grosze. Ogrodnik ze mnie żaden. Posadziliśmy lawendę, mowili żeby unikać zraszania. Ale trudno to przy takich krzaczkach zrealizować, rosną jescze przy skarpie tuż przy tarasie. Deszczu było malo, więc coidzinnie podlewaliśmy "z węża" i zawsze się troszkę "ulało". Rosły jakoś tak sobie, przyjęły się ale bez rewelki. Później wyjechaliśmy na dwa tygodnie, i sprawą zajęła się tylko przyroda i wilgoć rosy itp. Jak wróciliśmy wyglądały na dwa razy większe Lawenda to Prowansja, tam często nie pada ale sporo wilgoci rano jest. Wilgoć musi się dostać do rośliny, ale nie wszystkie dostosowały się do tego samego sposobu pobierania. U nas i palmy będą rosnąć. Wytrzymują mrozy. Ale lepiej wyrosną jak będzie tych mrozów mniej. Niektóre rośliny tez będą lepiej rosnąć zraszane, niektóre nie.Lawenda lubi po proste suche stanowiska i ziemie o odczynie zasadowym;-) jej brak podlewania nie szkodzi, a pomaga. Duzo słonca tez podziałało na plus. Odnosnie teorii, ze w naturze nie siedza pod parasolami, no nie siedza, a w naturze pada deszcz co 2 dni, przez 20 min? bo tak ustawiamy linie kroplujące. Co innego jak deszcz zmoczy kwiaty raz na jakis czas, a co innego jak robi to systematycznie. Ale kazdy robi jak uwaza, ja korzystam z wiedzy innych, do tego miałam juz ogrod 7 lat i przerobiłam niektóre tematu na własnej skórze http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts