Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Ja brałem normalną koparkę - tylko poprosiłem o zabranie ze sobą łyzki 30 cm. W 1-2 godzinę cały ogród przekopie wszerz i wzdłuż. Tanio i szybko.

Fantom

Dzieki za podpowiedz , a co do hydrosiewu znalazlem firme w Mierzynie http://www.biom.com.pl

a nie potrzebuje ktos styropianu na docieplenie podlogi? tanio oddam ...

Witam,

Szukam taniej działki w okolicach Dobrej, Dołuje, Kościno może wiece czy ktoś po sąsiedzku nie chce sprzedać. Często bywa tak że ktoś chce sprzedać, ale nie wystawia na allegro.

pzdr

Do sprzedania na dniach bedzie 13 działek na zamknietym osiedlu w wołczkowie - lipowa 124 - głowna ulica - uzbrojone z drogami wewnetrznymi - powierzchnie od 800 do 1200 m2 - cena ok 160 zł m2

Szukam opinii o rekuperacji - ktos z mieszkajacych moze sie wypowiedziec na temat - moze tez ktos ma system dgp.

Jak koszt i zadowolenie?

Pozdrawiam

U mnie pracuje czwarty rok. Berluf 500 albo 550. Najgorsza rzecz to czyszczenie filtrów, muszę w tym celu wejść na strych ;) Cena filtra też była zabójcza, ale kupiłem na metry i teraz docinam.

Ciężko wycenić oszczędności, nie wiem, ile kosztowałoby ogrzewanie bez reku, ale na pewno mniej się kurzy, powietrze bardziej świeże, choć teraz przesadziłem i za mocno skręciłem, przez co potrafiło się zrobić duszno a że system jest nieco skomplikowany to nie chce mi się tego przestawiać ;)

Instalacja prosta jak drut. Dziś sam bym to zrobił, wcześniej się bałem i oczywiście parę rzeczy spartolili. DGP nie powinno się włączac do reku z tego co słyszałem bo będzie bardzo szybko zabijało filtry -> spadnie przepyw i anie będzie ani wentylacji ani odzysku ciepła.

Jest tez trochę biegania przy regulacji anemostatów, żeby to jakoś chodziło bo najlepiej cięgnie i tłoczy to pomieszczeń najbliżej. łazienka, która jest pod reku ma praktycznie skręcone anemostaty a i tak wentyluje tam najszybciej i tez słychać najbardziej.

Generealnie pozytywne doświadczenia.

Pozdr

DGP nie powinno się włączac do reku z tego co słyszałem bo będzie bardzo szybko zabijało filtry -> spadnie przepyw i anie będzie ani wentylacji ani odzysku ciepła.

Pozdr

Dgp nie chce łączyc z reku tylko jako odrebny system - jako ze dom dwurodzinny i dwa kominki to warto wykorzystac ciepło przy okazji korzystania z kominka - dodatkowy system wspomagajacy czasem podłogówke.

Pozdrawiam

Kolega szczukot sugeruje, jak mniemam, żeby spróbować starych metod - jeszcze z komuny ;)

Parę lat temu firma z Irlandii asfaltowała jedną z ulic w Szczecinie. Menadżer, Irlandczyk ale taki pracujący nie w krawacie:) chodził po okolicznych firmach i pytał czy nie chcą aby im położyć nową nawierzchnię na placach, dojazdach czy gdzie chcą - za garść Euro...