gosia1719499730 23.10.2014 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Fajna KObieta, powiedz, to polecany przeze mnie kafelkarz tak Ci schrzanił? chce wiedziec, co by nie narazic innych na podobne doświadczenia, daj znaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madopro 23.10.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Witam serdecznie, Czy ktos moze polecic mi lokalizacje gdzie moge dostac blache na wykonczenie slupkow/murkow ogrodzeniowych? Ewentualnie moze jakis inne propozycje lub sugestie.... Z betonowych daszkow celowo zrezygnowalismy... Pozdrawiam serdecznie wszystkich niestrudzonych Budowlancow My robiliśmy w Extradachu. Ostatnio przerabiałem podobny temat - czapa komina. W Extradachu docinają (prawdopodobnie z rolki) blachy o szerokości 2m i gną tylko jednokierunkowo. Nie wytłoczą tego z jednego elementu w dwie strony, żeby uzyskać spadki i okapniki po całym obwodzie. pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 18.11.2014 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Halo halo!Chciałam się zaanonsować w grupie szczecińskiej ale widzę, że grupa śpi:) Mimo wszystko się witam i liczę, że może ktoś tu jednak jeszcze czasem zajrzy i podpowie gdzie warto wycenić okna i bramę garażową? Widziałam, że MS okna sporo osób chwali jednak firma z gdańskiej nie spieszy się z odpowiedzią na prośbę o wycenę, w sumie nie tylko oni się nie spieszą. Zapytań wysłałam dużo a odpowiedzi 3 dlatego skoro już musze wszedzie stawić sie osobiscie to napiszcie proszę gdzie warto albo gdzie nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
źrebak 18.11.2014 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Halo halo! Chciałam się zaanonsować w grupie szczecińskiej ale widzę, że grupa śpi:) Mimo wszystko się witam i liczę, że może ktoś tu jednak jeszcze czasem zajrzy i podpowie gdzie warto wycenić okna i bramę garażową? Widziałam, że MS okna sporo osób chwali jednak firma z gdańskiej nie spieszy się z odpowiedzią na prośbę o wycenę, w sumie nie tylko oni się nie spieszą. Zapytań wysłałam dużo a odpowiedzi 3 dlatego skoro już musze wszedzie stawić sie osobiscie to napiszcie proszę gdzie warto albo gdzie nie warto. U mnie zdało egzamin pojawić się w MS okna osobiście, ale fakt przydałoby się im więcej ludzi do obsługi klienta. Generalnie jestem zadowolony, wszystkie warunki umowy dotrzymane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
źrebak 18.11.2014 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Witam grupę. Szukam projektanta/biura które stworzy mi projekt domu prawdziwie pasywnego - indywidualny. Maksymalnie prosty prostokąt z dachem dwuspadowym bez poddasza użytkowego. Póki co nie znalazłem nikogo w Szczecinie który by mógł udowodnić swoimi pracami, że się zna na tym. Ma ktoś kogoś kto tworzy takie projekty? Z góry dziękuję za odpowiedź Polecam Grupa Rzemiosło, ich projekt do obejrzenia (wybudowany) przy ul. Cietrzewia w Szczecinie Tel 789 495 564 (p. Ewelina) http://villawolin.com/wp-content/uploads/rzemioslo.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 18.11.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Ja tez moge sie podpisać pod tym co pisze źrebak.:)Tez mam okna M&S póki co jest ok ale ja jeszcze nie mieszkam.Najlepiej osobiście sie stawić w firmie na Gdańskiej tam jest pan Pawel bardzo sympatyczny facet pogadacie i umowicie sie na pomiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 18.11.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Pytanie z innej beczki.Za miesiąc mam przeprowadzkę i pojawił sie problem bo nie mam skąd czerpać internetu! :mad:W obecnym miejscu zamieszkania mamy Neostrade i zadowolona jestem ale tam dokąd sie przeprowadzamy nie ma opcji instalacji neostrady .... Czy możecie cos polecić jakaś alternatywę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 18.11.2014 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 No pewnie, że tak. Tylko .... gdzie ?? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 18.11.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Sorki.Jednak blondynka. :DGumience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 18.11.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 zależy jaka część ale : dobrynetdigitalnetwifinetlantechvspace Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 19.11.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 zależy jaka część ale : dobrynet digitalnet wifinet lantech vspace Fantom Vspace dojechali światłowodem do Bezrzecza - ok. ulicy Górnej. Mam nadzieję, że w przyszłym roku dotrą do Dobrej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 19.11.2014 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 źrebak, fajna kobieta -dzięki za info, wspomniany pan Paweł wysłał mi dziś ofertę (może podczytuje forum ) oferta na okna zacna ale koszt rolet podtynkowych troche mnie powalił, wyszło prawie tyle co za same okna. Myślicie, że są warte swojej ceny, warto brać? Obiecałam sobie kroczyć przez budowę z kosztorysem w ręku i nie dac się ponieść fantazji, a to dopiero początek:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 19.11.2014 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Dzięki szczukot :hug:muszę cos wybrać.Nie chce tylko z limitem neta bo jak znam siebie i resztę rodzinki to przekroczymy limit juz po tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 19.11.2014 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Najgorzej jest chyba na ostatniej prostej ...Mam kilka ścian do wytapetowana w związku z tym tapeciarz pilnie potrzebny!!!!!' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 20.11.2014 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 źrebak, fajna kobieta -dzięki za info, wspomniany pan Paweł wysłał mi dziś ofertę (może podczytuje forum ) oferta na okna zacna ale koszt rolet podtynkowych troche mnie powalił, wyszło prawie tyle co za same okna. Myślicie, że są warte swojej ceny, warto brać? Obiecałam sobie kroczyć przez budowę z kosztorysem w ręku i nie dac się ponieść fantazji, a to dopiero początek:bash: Skoro tak liczysz każdy grosz to przemyśl czy naprawdę są Tobie potrzebne te rolety. Bezpieczeństwo - ułuda, poczytaj sobie wątki o roletach, one nie powstrzymają żadnego włamywacza bo od tego są zupełnie inne - takie jak u np jubilera. Oszczędność energii - to chyba bardziej, ale nie jestem fachowcem... Tylko musisz wziąć pod uwagę, że jeśli będziesz je wykorzystywać to dom trochę jak trumna - tak u moich sąsiadów, o tej porze roku zaciągają wieczorem i ... i ich nie widać, ale oni też nic nie widzą... z kolei drudzy założyli wszędzie i rzadko z nich korzystają-wyrzucone pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 20.11.2014 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Skoro tak liczysz każdy grosz to przemyśl czy naprawdę są Tobie potrzebne te rolety. Bezpieczeństwo - ułuda, poczytaj sobie wątki o roletach, one nie powstrzymają żadnego włamywacza bo od tego są zupełnie inne - takie jak u np jubilera. Oszczędność energii - to chyba bardziej, ale nie jestem fachowcem... Tylko musisz wziąć pod uwagę, że jeśli będziesz je wykorzystywać to dom trochę jak trumna - tak u moich sąsiadów, o tej porze roku zaciągają wieczorem i ... i ich nie widać, ale oni też nic nie widzą... z kolei drudzy założyli wszędzie i rzadko z nich korzystają-wyrzucone pieniądze. Q-bis czy Ty masz rolety? Ja mam i korzystam, zaciągam wieczorem, nic nie widzę i dobrze mi z tym. Zresztą przy zasłonach widoczność też jest dyskusyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 20.11.2014 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Też nie jestem zwolennikiem rolet zew. Kwestia indywidualna jak kogoś stać i bardzo chce je mieć niech zakłada. Ja mam dosyć dobrze oświetloną działkę licznymi lampami, które palą się po zmroku tak więc wieczorem lubię sobie spojrzeć przez okna . Czuje wtedy przestrzeń a tak jak w puszcze bym się pewnie czuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczegol 20.11.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Też nie jestem zwolennikiem rolet zew. Kwestia indywidualna jak kogoś stać i bardzo chce je mieć niech zakłada. Ja mam dosyć dobrze oświetloną działkę licznymi lampami, które palą się po zmroku tak więc wieczorem lubię sobie spojrzeć przez okna . Czuje wtedy przestrzeń a tak jak w puszcze bym się pewnie czuł Czołem Ja mam rolety i jestem zwolennikiem, gdyż: 1. w czasie silnych wiatrów, odczuwalnie mniej zawiewa (hałas i zimno) a że mieszkam na Bezrzeczu to dla mnie duzy plus 2. zgodnie z prawami termodynamiki, nie ma siły, wymiana ciepła jest znacznie mniejsza 3. argument z puszką jest bez sensu, przecież nie trzeba zamykać rolet od razu jak się zmierzcha, można kliknąć mając już głowę na poduszce 4. latem nieocenione, chyba bardziej niż zimą 5. nawet w środku letniego dnia mogę obejrzeć sobie film z rzutnika 6. śpię ile chcę 7. niedomkniete do końca pełnią rolę moskitiery, choć nieco nieudolnie Jedna uwaga, gdyby nie silniki i centralny wyłącznik, to bym się tak nie cieszył...ale dziś jak widzę można za 150 PLN od okna to załatwić, całe szczęście centralne zamykanie można zmieścić w 200 PLN na całą chałupę. Przez pewien czas musiałem biegać po całej chałupie, żeby pozamykać a rano pootiwierać i nie byłem zadowolony... A minusy: 1. trzeba ich używać, jak się zastoją to przyblokowują się w prowadnicach i może je silnik pogiąć 2. jak rano nie ma prądu to z latarką trzeba sniadanie robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 20.11.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Staram się pilnować budżetu, bo liczę się z tym, że spotka mnie sporo finansowych niespodzianek których nie przewidziałam. Zdaję sobie sprawę, że wydam na dom znacznie więcej niż planowy budżet zakłada, jestem na to przygotowana, chodzi o to że wielu rozwiązań nigdy na sobie nie testowałam i nie wiem czy są mi do życia niezbędne a jesli nie są to kasę wolę przeznaczyc na coś innego. W antywłamaniowe zalety nie wierzę, jak ktoś ma się włamać to sobie z nimi poradzi, chodzi właśnie o doskonałą osłonę przed słońcem, o to że w nocy jest na prawdę ciemno i rano można pospać dłuuugo:yes: poza tym i tak musiałabym kupic coś później, rolety czy inne żaluzje cenowo wyszłoby podobnie, a zewnętrzne tak jak piszecie mają jeszcze inne zalety, także chyba się skusimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 20.11.2014 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Znajomi zakładali same puszki podtynkowe a później uzbrajali w rolety. Jest jakieś wyjście jeśli chcesz trzymać się budżetu a nie jesteś do końca przekonana do rolet. U nich wyszło około 3K na początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts