Teska 15.04.2015 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 No dzisiaj po 6 rano helikopter mnie obudził. Jakby co więcej info np tu : http://www.24kurier.pl/Goracy-temat/Dziewczynka-zaginela-na-Bezrzeczu--Trwaja-poszukiw Fantom na "moim" niebie też latał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 15.04.2015 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Dziewczynka była uprowadzona. Na szczęście odnaleźli ją. Szczegóły każdy może sobie znaleźć. Kamień z serca...Chociaż dla wszystkich rodziców to rodzaj traumy. Sam mam córkę w podobnym wieku, chciałem aby niedługo się usamodzielniła i zaczęła korzystać z komunikacji ale teraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz Domek 15.04.2015 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 dziś urzekł mnie tapicer polecany przez znajomych, skromny, poczciwy, tani. U znajomych widziałam po renowacji kanapę- bez zarzutów. Zobaczę jak wywiąże się z mojego zlecenia ale...jakby ktoś potrzebował służę namiarami bo aż się chce człowiekowi pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 16.04.2015 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 17.04.2015 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Nie wiecie gdzie dostanę jakiś środek do odszarzania drewna np Koralan albo Owatrol ? W casto nic nie znalazłem [w necie] a w leroy'u tylko synitilor ... ale nie wiem czy to dobry środek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krecik73 17.04.2015 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Tynkarze mają dziś zacząć robotę, a ja zastanawiam się nad dalszym ciągiem . Na początku maja wchodzi do mnie znany też na tym forum człowiek od posadzek Arek P. Muszę teraz wybrać styropian do docieplenia posadzki na parterze i na I pietrze. Miałem różne opcje (np. Terma Organika) , ale teraz skłaniam się ku naszemu lokalnemu producentowi Euro Termika. Trochę tego styropianu mam bo na dole 140 m 20 cm warstwy, a na górze 5 cm ma też 140 m. Wstępnie wybrałem styropian EPS SUPER PODŁOGA 100 - 038, zaś na podłogę na parterze (poza garażem i kotłownią) EPS PASYWNA PODŁOGA 70-032. Ceny mają podobne ok. 190 zł za metr sześcienny. Liczę i przeliczam. Bardzo zależy mi na dobrym dociepleniu posadzki na gruncie, bo po całości mam w domu ogrzewanie podłogowe. PozdrawiamWitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kogut73 17.04.2015 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Witam.Gdzie zamawialiście ościeżnice regulowane ?Oraz jakie polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 17.04.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Tynkarze mają dziś zacząć robotę, a ja zastanawiam się nad dalszym ciągiem . Na początku maja wchodzi do mnie znany też na tym forum człowiek od posadzek Arek P. Muszę teraz wybrać styropian do docieplenia posadzki na parterze i na I pietrze. Miałem różne opcje (np. Terma Organika) , ale teraz skłaniam się ku naszemu lokalnemu producentowi Euro Termika. Trochę tego styropianu mam bo na dole 140 m 20 cm warstwy, a na górze 5 cm ma też 140 m. Wstępnie wybrałem styropian EPS SUPER PODŁOGA 100 - 038, zaś na podłogę na parterze (poza garażem i kotłownią) EPS PASYWNA PODŁOGA 70-032. Ceny mają podobne ok. 190 zł za metr sześcienny. Liczę i przeliczam. Bardzo zależy mi na dobrym dociepleniu posadzki na gruncie, bo po całości mam w domu ogrzewanie podłogowe. Pozdrawiam Witek Styro na piętrze ma za zadanie tłumienie odgłosów chodzenia po podłodze więc izolacja powinna być izolacją akustyczną (lambda nie ma znaczenia, gdyż ciepło przez tę przegrodę przenika do następnego pomieszczenia wewnątrz budynku), ja mam Termo-Organikę Acustik 5 cm ale nie pamiętam ile płaciłem, wydaje mi się , że około 185 zł z transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krecik73 20.04.2015 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Styro na piętrze ma za zadanie tłumienie odgłosów chodzenia po podłodze więc izolacja powinna być izolacją akustyczną (lambda nie ma znaczenia, gdyż ciepło przez tę przegrodę przenika do następnego pomieszczenia wewnątrz budynku), ja mam Termo-Organikę Acustik 5 cm ale nie pamiętam ile płaciłem, wydaje mi się , że około 185 zł z transportem. Tak, wiem że na piętrze styropian ma inne zadania niż na parterze. Tak więc ten styropian o lepszych parametrach daję tylko na podłodze na gruncie na parterze. Na górze dam styropian o lambdzie 0,38. Zamówienie złożyłem, odbiorę w maju jak mi już zaizolują posadzkę na gruncie. Teraz pracują tynkarze. Po długim procesie myślowym zdecydowałem się jednak na tynki gipsowe ale twarde Nida Zeta. Pozdrawiam Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boncalski 27.04.2015 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Witam, jakiś czas temu wypytywałem o ceny działek. Od niedawna jestem już z żoną posiadaczem kawałka ziemi w Dobrej. Przez ostatnie 2 tygodnie czytałem wszystkie posty od 01.2012. Dzisiaj skończyłem. Witam sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 28.04.2015 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Witamy witamyJaki rejon Dobrej ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuska 28.04.2015 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Witam, poszukuje sprawdzonej ekipy od kostki brukowej i płotu. Ktokolwiek widział, wie - proszę o kontakty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 28.04.2015 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Witam, jakiś czas temu wypytywałem o ceny działek. Od niedawna jestem już z żoną posiadaczem kawałka ziemi w Dobrej. Przez ostatnie 2 tygodnie czytałem wszystkie posty od 01.2012. Dzisiaj skończyłem. Witam sąsiadów Gratuluję zakupu i zawzięcia czytelniczego:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boncalski 29.04.2015 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Ulica Graniczna. W zasadzie jej końcówka. W okolicach stadniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 04.05.2015 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 w Płochocinie? To nie jest stadnina tylko stajnia lub ośrodek jexdziecki. Ale cieszę sie że wam stajnia nie będzie przeszkadzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boncalski 04.05.2015 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Nie, to jeszcze Dobra. Końcówka ulicy Granicznej. Myślę, że jest wystarczająco daleko aby nie miała szans przeszkadzać w czymkolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 05.05.2015 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Nie, to jeszcze Dobra. Końcówka ulicy Granicznej. Myślę, że jest wystarczająco daleko aby nie miała szans przeszkadzać w czymkolwiek. Fajny rejon, cisza spokój, dużo drzew... tylko do autobusu daleko ... Witaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 05.05.2015 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 To tam gdzie sie konczy asfalt, potem leza plyty a potem juz droga gruntowa i z 5 domków ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boncalski 05.05.2015 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 To tam gdzie sie konczy asfalt, potem leza plyty a potem juz droga gruntowa i z 5 domków ? Fantom Tak. Mniej więcej w tej okolicy. Czy ktoś na forum jest jeszcze z tych rejonów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
studio45 05.05.2015 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Witajcie , czy możecie polecić jakaś firmę od oczyszczalni przydomowych ?? Ponawiam pytanie !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts