Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam Koleżanki i Kolegów, czy ktoś może doradzić gdzie w Szczecinie najlepiej pozbyć się odpadków styropianu, pozdrawiam.

Chyba najłatwiej to zamówić kontenter. Chyba biorą ogólnie za odpady budowalne. W Szczecinie jest sporo firm tym się zajmujących. Ciekawe ile teraz kosztuje...

No właśnie mnie też interesuje ten temat. Jestem po wylaniu posadzek i mam trochę śmieci (worki, gruz, styropian itp). Ktoś ma jakieś namiary na firmy ze Szczecina, oczywiście można wpisać w przeglądarkę, ale chodzi o wasze doświadczenia.

A co do posadzek, to w polecam Arka Przybylskiego. Fachowo, szybko i dokładnie.

Pozdrawiam

Witek

Witam forumowiczow

Jestem nowy na tym forum. Budujemy z zona dom na terenie PARKU BEZZRZECZE. W chwili obecnej wyszlismy ze stanu zero i powstaja juz sciany nosne.

Powoli zbieram oferty na okna. Dostalem oferty od WINTECH, Framexu i Vetrexu. Cenowo oferty sa zblizone dlatego czcialbym zapytac forumowiczow czy maja jakies pozytywne lub negatywne doswiadczenia z tymi firmami.

Za wszelakie uwagi z gory dziekuje

jesli ceny są zbliżone to znaczy że żaden nie starał się dać korzystnej ceny... świeżo jestem po wycenach wszędzie gdzie sie da. ostatecznie cenowo wygrał nowogard i pcv (inna firma ale z nowogardu) i drewno. mało tego firma od drewna była tak miła że w cenie sosny litej mam mahoń :-)

Witam

Pewnie to już padło ale na dziś ponawiam zapytanie - poszukuję wykonawcy przyłącza kanalizacyjnego oczywiście z odbiorami.

Będę wdzięczna za namiary.

Ze swojej strony co już proponowałam mam do polecenia sprawdzonych:

- wykonawcę stanu surowego ( górale)

- kierownika budowy

-tapicera :-)

Pozdrawiam

Tapicera jeszcze nie potrzebuję :p ale poproszę o namiar na ekipę do stanu surowego.

A tak w ogóle to można jeszcze uzyskać listę polecanych / nie polecanych wykonawców ? Czy temat już umarł ?

Tapicera jeszcze nie potrzebuję :p ale poproszę o namiar na ekipę do stanu surowego.

A tak w ogóle to można jeszcze uzyskać listę polecanych / nie polecanych wykonawców ? Czy temat już umarł ?

Umarł, bo z listy polecanych zrobiła się w części lista niepolecanych...:( i brak było aktualizacji. Chyba już od dwóch lat nikt się ją nie wymienia, więc tym bardziej się zdezaktualizowała...

grzesiu26 my wybieraliśmy między firmami Dejbud a Nowy dom, obie zrobiły dobre wrażenie byliśmy u nich na budowach i efekty były ok. Ostatecznie budujemy z nowym domem, póki co wszystko dobrze, choć ostateczną opinię pozwolę sobie wyrazić za 2 tyg kiedy to SSO będzie gotowy:) W razie czego namiary znajdziesz w googlu.

chętnie przyjmę taczkę na budowę, jakiś pojemnik na gruz (będzie czekał na przekruszenie) i kosę czy podkaszarkę. w zamian oferuję zbiór drewna kominkowego wysokiej jakości. właśnie ścięto 1/3 lasu koło mnie i pozwolono mi to wszystko sobie darmo zabrać. drewna jest masa a robotników tylko dwóch... liściaste oczywiscie. do zimy akurat...

• 3 weeks później...