Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Witam , potrzebuję kogoś do wykonania ogrodowej wiaty zadaszonej.

W konstrukcji stalowej , lub drewnianej.

Ktoś kto potem estetycznie zrobi obróbkę blacharską wokół zadaszenia.

Pozdrawiam

P.S. Do polecenia mam ekipę na stan surowy ale od końca 2016 r., kierownika budowy, i tapicera :-) " dorobek rzetelnych wykonawców" po dwóch budowach :-)

podbijam zapytanie :-)

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
przyjme koze na budowe lub używany wklad kominkowy do ogrzania budowy...

U mnie koza czeka na chętnego - zimowała co prawda na zewnątrz, pod stołem i pewnie pięknie nie wygląda, ale powinna jeszcze budowę obsłużyć.

Jest do niej jeszcze kilka kawałków rury do odprowadzania spalin.

Jakbyś była zainteresowana, pisz na priv.

U mnie koza czeka na chętnego - zimowała co prawda na zewnątrz, pod stołem i pewnie pięknie nie wygląda, ale powinna jeszcze budowę obsłużyć.

Jest do niej jeszcze kilka kawałków rury do odprowadzania spalin.

Jakbyś była zainteresowana, pisz na priv.

Baaaaardzo dzięki!!! Oferuję na odwdzięczenie się np: flaszkę, kasę, materiały do budowy podjazdów i ściezek (granity też) pożyczke jakichs maszyn budowlanych, np zagęszczarkę (pożyczenie koparki to większy problem bo zazwyczaj koparkowy mocno zajęty, ale jesli akurat elbud robi blisko was to koparka może podjechać); doradztwo-pomoc architekta z uprawnieniami, podpis. moge coś narysować w autocadzie... materiały do budowy domu pewnie wam juz nie są potrzebne, choc zostało nam troche slicznej dachówki, karpiówki i gąsiory, do wykorzystania na małą architekturę... nie wiem czy na dach garaży wystarczy... mam do oddania ogromne bloki Silka tempo. ponoć niektórzy potrafią stawiać je bez dźwigu. taki jeden blok sam w sobie może warto wstawić do domków szkieletowych czy gazobetonowych jako ściankę akumulacyjną...

Baaaaardzo dzięki!!! Oferuję na odwdzięczenie się np: flaszkę, kasę, materiały do budowy podjazdów i ściezek (granity też) pożyczke jakichs maszyn budowlanych, np zagęszczarkę (pożyczenie koparki to większy problem bo zazwyczaj koparkowy mocno zajęty, ale jesli akurat elbud robi blisko was to koparka może podjechać); doradztwo-pomoc architekta z uprawnieniami, podpis. moge coś narysować w autocadzie... materiały do budowy domu pewnie wam juz nie są potrzebne, choc zostało nam troche slicznej dachówki, karpiówki i gąsiory, do wykorzystania na małą architekturę... nie wiem czy na dach garaży wystarczy... mam do oddania ogromne bloki Silka tempo. ponoć niektórzy potrafią stawiać je bez dźwigu. taki jeden blok sam w sobie może warto wstawić do domków szkieletowych czy gazobetonowych jako ściankę akumulacyjną...

O ho ho! jaka hojność :jawdrop:. Niczego w zamian nie oczekuję.

Jeśli zbywa wam materiału do budowy podjazdów czy ścieżek - choćby gruzu i możecie pożyczyć zagęszczarkę - będę waszym dłużnikiem. Otoczenie domu jest ciągle budowlane i prowizoryczne, planuję się tym zająć w następnym sezonie, ale miło byłoby mieć suche i w miarę równe miejsce na samochód i dojście do domu.

żeby mieć w miarę sucho i w miarę równo to na razie potrzebne są tylko koparka (koparkarz umie wygładzić też) i ziemia z wykopów. niestety i ja czekam kiedy będzie więcej koparkarzy żeby i u nas koparka skonczyła swoje prace. może jak będzie mieć u nas wreszcie czas to i do was wtedy dojedzie. a może szybciej. męża pytać dziś :-) dziękuję

• 2 weeks później...
hej. szukam odpowiedzi na pytanie: czy ugotować coś na kuchence gazowej jest taniej niż na najnowocześniejszej energooszczędnej elektrycznej? ewentualnie na której gazowej jest taniej. od zawsze chcemy gaz, ale może pasywny dom zobowiązuje do sprawdzenia takiego porównania... gdzies są obliczenia?

hej. szukam odpowiedzi na pytanie: czy ugotować coś na kuchence gazowej jest taniej niż na najnowocześniejszej energooszczędnej elektrycznej? ewentualnie na której gazowej jest taniej. od zawsze chcemy gaz, ale może pasywny dom zobowiązuje do sprawdzenia takiego porównania... gdzies są obliczenia?

Na kWh gaz jest tańszy, ale...

Gazu przeważnie zużyje się więcej niż naprawdę trzeba, a prądem dużo łatwiej uzyskać precyzyjne nastawy, więc się to trochę wyrównuje. Na forum była swego czasu debata odnośnie porównania kosztów gotowania na gazie i prądem. W przypadku kuchenek indukcyjnych ta różnica to raptem jakieś 20 zł miesięcznie więcej było, więc niewiele. Przy kuchence elektrycznej są dużo niższe wymogi dotyczące wentylacji kuchni.

Kluczowy jeśli chodzi o koszty to może być piekarnik - przy częstym użytkowaniu gaz będzie zyskiwał przewagę.

Kobiety, które uwielbiają gotować zazwyczaj preferują gaz.

Dlaczego, to nie wiem, zazwyczaj słyszę odpowiedź "bo lepszy".

Koleżanka, która buduje dom opierający się na zasilaniu wszystkiego prądem, ma zamiar gotować na butli, niezależnie od kosztów.

Skoro różnice kosztów są raczej niewielkie, to może lepiej tym tropem iść?