Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki serdeczne za namiary :).

Potrzebuje jeszcze kogoś do kompleksowego wykończenia wnętrz, włącznie z dociepleniem wełną poddasza użytkowego / nieużytkowego.

Szukam solidnych i przystępnych cenowo fachowców z polecenia do domku o powierzchni użytkowej > 200m2. Prace mogą rozpocząć się po Nowym Roku, wiec nie ma pospiechu.

Jeśli ma ktoś namiary na kogoś sprawdzonego to byłbym bardzo wdzięczny.

pozdrawiam grupowiczów :)

Witam.

U mnie tynki i ocieplenie poddasza wraz z regipsami robiła firma pana Żelazki " Solidni Górale". Jakość prac oceniam na 4+ ( ekipa montująca drzwi była zaskoczona jakością ścian). Telefonu nie mogę podać bo zostawiłem w kraju ale łatwo jest go znaleźć w internecie.

Pozdrawiam

Mój nowy sąsiad musiał podnieść teren i zbudował murek oporowy. Robiło go dwóch wykonawców - nie był zadowolony z pierwszego i murek kończył drugi. Pierwsze co zrobił to stwierdził, że jak nie chce aby murek poleciał na stronę jego sąsiada [czyli moją :) ] to trzeba go wzmocnić - dołożył takie zazbrojone - nie wiem jak to się nazywa - strzemiona, odciągi, podpory - które połączył z murem i zalał betonem od swojej strony. On jest wyżej a ja niżej i te jakby "łapy" trzymają ten murek pod ziemią na jego posesji.

Zdobyłem dla was numer telefonu :) - Grzegorz 517712282.

Mój nowy sąsiad musiał podnieść teren i zbudował murek oporowy. Robiło go dwóch wykonawców - nie był zadowolony z pierwszego i murek kończył drugi. Pierwsze co zrobił to stwierdził, że jak nie chce aby murek poleciał na stronę jego sąsiada [czyli moją :) ] to trzeba go wzmocnić - dołożył takie zazbrojone - nie wiem jak to się nazywa - strzemiona, odciągi, podpory - które połączył z murem i zalał betonem od swojej strony. On jest wyżej a ja niżej i te jakby "łapy" trzymają ten murek pod ziemią na jego posesji.

Zdobyłem dla was numer telefonu :) - Grzegorz 517712282.

Dziękuję :) Już tam dzwonię. My mamy ogrom murka, murzyska oporowego do wykonania :) Całą wielką skarpę musimy zabezpieczyć..

Ja pisałem już kilka razy na ten temat: mur oporowy zrobiłem sam. Wykop koparką, ustawienie bloczków, wstawienie zbrojenia, zalanie betonem (grucha z pompą). Nie ma tu raczej żadnej filozofii. Wszytko zgodnie ze zgłoszeniem budowlanym (pamiętajcie, że mur oporowy wymaga pozwolenia). Wysokość w najwyższym miejscu to chyba 7 bloczków x 25 cm.

Fantom

Ja pisałem już kilka razy na ten temat: mur oporowy zrobiłem sam. Wykop koparką, ustawienie bloczków, wstawienie zbrojenia, zalanie betonem (grucha z pompą). Nie ma tu raczej żadnej filozofii. Wszytko zgodnie ze zgłoszeniem budowlanym (pamiętajcie, że mur oporowy wymaga pozwolenia). Wysokość w najwyższym miejscu to chyba 7 bloczków x 25 cm.

Fantom

Za cholerę jasną nie zrobię sama :) Czy dobrze pamiętam, że pewnego czasu zajmowałaś się rekuperacją?

Witam,

czy ktoś pracował z panem Piotrem Malickim - kierownikiem budowy?

Jeśli ten Malicki to taki XXXL to się pilnuj. Dom niedaleko mnie zbudował ale wiem, że były problemy. Już nie pamiętam o co szło bo to było kilka lat temu ale utkwiła mi postać w negatywnym świetle.

Tylko, że on nie był kierownikiem budowy a szefem firmy budowlanej....

kochani...szukam ekipy do tynku zewnetrznego....i znowu faceta od kostki brukowej ( granit) oni chyba są na wymarciu....

mam do sprzedania mieszkanie 97 m2 4 pokoje w kamienicy przy Parku Kasprowicza- obok Pomika Czynu Polaków...

stan do zamieszkania, ogrzewanie gazowe.