szczukot 13.06.2019 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Gdzie w Szczecinie jest jakiś specjalistyczny sklep, gdzie można dostać od ręki jakąś dobrą kotwę chemiczną w tubie ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 17.06.2019 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2019 Hey szukam auta, średniej klasy, kilkulatka - nie ma ktoś na zbyciu ? Może jakiś sąsiad ? Szczukot - A kotwy nie będą mieli w SCMB na Santockiej ? Ale pewnie już kupiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 17.06.2019 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2019 Tak - udało mi się kupić i to w firmie której nie znałem wcześniej : http://www.complexinwest.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga03 25.06.2019 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Witam, po przebojach ze starostwem w Policach w końcu mam pozwolenie na budowę. Stoję*teraz przed wyborem wykonawcy do SSO/SSZ/Developerki. Czy ktoś z grupowiczów jest w stanie polecić sprawdzone ekipy? Dostałem wycenę*od Siergieja, ale cenowo dosyć sporo (330tys SSZ bez okien) za dom 156m. Widzę że ceny poszły w górę 3 lata temu dostałam od Siergieja za dom o podobnej wielkości wycenę na 260tyś. Ostatecznie budował p. Darek Kozak i jego mogę polecić z czystym sumieniem. 602 612 434 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomx1528 08.07.2019 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 Budował się ktoś ostatnio w Wołczkowie (okolice ulicy malinowej/słonecznikowej) ? Mam na oku jedną działkę budowlaną , nie mniej jednak niepokoi mnie trzcina na części działki. Udało mi się wyczytać , że w Wołczkowie wody gruntowe są wysoko co by było wytłumaczeniem. Czy nie mieliście problemów , przy i po budowie domu ? Jak jest w przypadku braku kanalizacji ? Wydają pozwolenia na przydomową oczyszczalnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 09.07.2019 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 Ja się zbudowałem w Bezrzeczu, a więc obok Wołczkowa. Zgodę na POŚ dostałem, używam i sobie chwalę. W moim przypadku kluczowa była wystarczająca odległość od stacji uzdatniania wody. Generalnie nasze tereny są na glebach gliniastych gdzie wodę z oczyszczalni trudno rozsączyć - zwłaszcza zimą. Moim zdaniem decyduje tu usytuowanie terenu - potrzebny jest spory obszar gruntu poniżej wylotu z oczyszczalni z warstwą odbierającą wodę poniżej przemarzania gruntu. A oczyszczalnia z tych lepszych i niestety droższych potrzebna. Ja mam akurat NV-1 tradeinisa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomx1528 11.07.2019 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Działka ma 1500m2 więc teoretycznie jest kawałek placu. Ciekawi mnie jaki jest poziom wody gruntowej, ale z badaniem gruntu poczekam raczej do wiosny jak przyjdą roztopy. Teoretycznie chciałbym też zrobić drenaż tylko problemem jest brak kanału deszczowego. Zbiornik , ewentualnie oczko wodne na gromadzenie wody z drenażu , a może lepszym rozwiązaniem byłaby studia odprowadzająca wodę ? Ma ktoś jakieś doświadczenie w temacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabat 12.07.2019 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2019 Badanie geodezyjne gruntu to podstawowa sprawa po zakupie działki, nie ma na co czekać, od tego zależy też m.in rodzaj fundamentu,Okaże się że kiedyś był staw który ktoś zasypał gruzem i wtedy będziesz kombinował co z tym zrobić i ile to będzie kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomx1528 19.07.2019 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 Badanie geodezyjne gruntu to podstawowa sprawa po zakupie działki, nie ma na co czekać, od tego zależy też m.in rodzaj fundamentu,Okaże się że kiedyś był staw który ktoś zasypał gruzem i wtedy będziesz kombinował co z tym zrobić i ile to będzie kosztować. Stawu i innych niespodzianek nie było (działka ma być kupiona od ciotki - która ma ją od 40lat i rosły na niej swojego czasu maliny). Wiem że badanie gruntu to podstawa , tylko czy po takich suszach ma takie badanie aktualnie sens ? Wody gruntowe zapewne opadły i nijak zobrazuje mi to realia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabat 19.07.2019 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 A to dobrze. Będziesz wiedział czy masz grunt nośny , czy przy okazji piwnicę trzeba robić Wody gruntowe to nie jedyny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dome 21.07.2019 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2019 Uff... Odebrali nam więźbę... Po roku... Jedyną mantrą w trakcie naszej budowy jest formuła: Co nas nie zabije to wzmocni W sumie to moglibyśmy już zakładać Klub Wsparcia Znerwicowanych Inwestorów. Z wielką ZAZDROŚCIĄ i PODZIWEM patrzę na ludzi, którzy już mieszkają. To chyba jakiś cud... Murarz poszedł w pieruny i nie dokończył ścianek działowych. Właściwie wybudowane są na 85%. I co lepsze, zamierzamy je sami z mężem dokończyć Proszę nie śmiać i się nie krzyczeć. Szukam murarza na takie pierdoły już trzeci tydzień. Nie dziwię się, nikomu nie chce się "przychodzić" na takie pitusiowe prace. Podpowiedzcie proszę, czy Wasze ścianki działowe poddasza wyprowadzaliście z nieznacznym odstępem pod krokwie i powstającą w ten sposób szczelinę uzupełnialiście np. elewacyjną wełną mineralną? Czy może macie lepsze pomysły? Ścianki działowe mamy z bloczków Porotherm łączone na piankę DryFix. Ponadto mamy między pojedynczymi ściankami belki drewniane KVH wspierające dach. Jak rozwiązaliście ten dylemat? Będę wdzięczna za każdą konstruktywną informację oraz Wasze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.07.2019 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 Macie sprawdzonego sprzedawcę rolet zewnętrznych??? Na co mam zwracać uwagę? Jaki polecany jest producent? Krispol? silniki Sompfy? rolety chce zamontować w bloku. niestety na elewację = deweloper zgodę wyraził... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.07.2019 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 Uff... Odebrali nam więźbę... Po roku... Jedyną mantrą w trakcie naszej budowy jest formuła: Co nas nie zabije to wzmocni W sumie to moglibyśmy już zakładać Klub Wsparcia Znerwicowanych Inwestorów. Z wielką ZAZDROŚCIĄ i PODZIWEM patrzę na ludzi, którzy już mieszkają. To chyba jakiś cud... Murarz poszedł w pieruny i nie dokończył ścianek działowych. Właściwie wybudowane są na 85%. I co lepsze, zamierzamy je sami z mężem dokończyć Proszę nie śmiać i się nie krzyczeć. Szukam murarza na takie pierdoły już trzeci tydzień. Nie dziwię się, nikomu nie chce się "przychodzić" na takie pitusiowe prace. Podpowiedzcie proszę, czy Wasze ścianki działowe poddasza wyprowadzaliście z nieznacznym odstępem pod krokwie i powstającą w ten sposób szczelinę uzupełnialiście np. elewacyjną wełną mineralną? Czy może macie lepsze pomysły? Ścianki działowe mamy z bloczków Porotherm łączone na piankę DryFix. Ponadto mamy między pojedynczymi ściankami belki drewniane KVH wspierające dach. Jak rozwiązaliście ten dylemat? Będę wdzięczna za każdą konstruktywną informację oraz Wasze zdjęcia. a gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dome 27.07.2019 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 a gdzie budujesz? W Szczecinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabat 27.07.2019 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 ałowe poddasza wyprowadzaliście z nieznacznym odstępem pod krokwie i powstającą w ten sposób szczelinę uzupełnialiście np. elewacyjną wełną mineralną? Czy może macie lepsze pomysły? Ścianki działowe mamy z bloczków Porotherm łączone na piankę DryFix. Ponadto mamy między pojedynczymi ściankami belki drewniane KVH wspierające dach. Jak rozwiązaliście ten dylemat? Będę wdzięczna za każdą konstruktywną informację oraz Wasze zdjęcia. Powinna być ciągłość izolacji, na forum jest tego dużo. U mnie styropian zewnętrzny łaczy się z pianką PUR. Wewnętrzne budowane z porothermu połaczyłem zwykłą pianką z pianką PUR. Generalnie takie rzeczy powinien ogarniać kierownik budowy. Z fachowacami jest masakra. Mi za dwie ścianki gk dwóch fachowców wołało 100zł/m2 na gotowo. Sam zrobiłem. bo wychodziło 5k bez materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dome 27.07.2019 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 Powinna być ciągłość izolacji, na forum jest tego dużo. U mnie styropian zewnętrzny łaczy się z pianką PUR. Wewnętrzne budowane z porothermu połaczyłem zwykłą pianką z pianką PUR. Generalnie takie rzeczy powinien ogarniać kierownik budowy. Z fachowacami jest masakra. Mi za dwie ścianki gk dwóch fachowców wołało 100zł/m2 na gotowo. Sam zrobiłem. bo wychodziło 5k bez materiału. Nasz kierbud... Proszę... Temat rzeka.... Zanim napisałam na forum, poprosiłam o informację, o spotkanie na budowie. Nie widzi potrzeby... Chyba musimy poprosić Ciebie o konsultację. Też sami chcemy to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.08.2019 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2019 W Szczecinie gdzie w Szczecinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 02.08.2019 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2019 Ja z zapytaniem...... czy macie jakiegoś poleconego człowieka który zajmuje się odbiorem mieszkań od developera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz Domek 05.08.2019 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 WitamPotrzebuję ekipy do zrobienia elewacji ( styropian, tynk, obróbki)Niestety pilna sprawa.Z jakim kosztem za 1m2 muszę się dziś liczyć?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz Domek 05.08.2019 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Widzę że ceny poszły w górę 3 lata temu dostałam od Siergieja za dom o podobnej wielkości wycenę na 260tyś. Ostatecznie budował p. Darek Kozak i jego mogę polecić z czystym sumieniem. 602 612 434 Siergiej zawsze cenowo wyprzedzał konkurencję, zawsze był drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts