Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

Olka to ten ząb który miałas truty jak byłaś w ciąży ?

Bardzo prawdopodobne że jest tam jakiś stan zapalny poza wierzchołkiem korzenia i trzeba będzie jeszcze raz go kanałowo przeleczyć .

Powinnaś złożyć wizytę swojemu dentyście , niewykluczone że trzeba będzie zrobić zdjęcie RTG .

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

pozdrowienia patykiem pisane :D

:lol: :lol:

Ciekawe co Froszka piła 8) :wink: :wink:

pewnie coś z górnej półki :wink:

http://www.abeben.gower.pl/fot_max/1jabol.jpg http://www.jacht-czarter.pl/wina/images/mocny_s.jpg

http://www.jacht-czarter.pl/wina/images/byczamoc_s.jpg

http://www.winka.net/image/etykiety/jabluszko_sandomierskie_dwikozy.jpg

Bardzo prawdopodobne że jest tam jakiś stan zapalny poza wierzchołkiem korzenia i trzeba będzie jeszcze raz go kanałowo przeleczyć .

Powinnaś złożyć wizytę swojemu dentyście , niewykluczone że trzeba będzie zrobić zdjęcie RTG .

to ten sam ząb, cały czas z nim chodzę, 3 tygodnie temu wypełniła mi kanały ale nie założyła jeszcze plomby, mam iść w sobotę. Bardzo mnie nie boli ale coś tam czuję. Dlaczego tak długo trwa to leczenie? Czy ona mnie nie naciąga?

Froschka ja też chcę na taką zabawkęeee :) :)

ktora?

jest tam ich kilka

naprawde powerowskich

pokazywalam juz kilka razy , ale to byly nowe foty...z innych ujec

w Walibi w Holandii bylam juz 3-ci raz i ......na pewno nieraz jeszcze tam wroce

jak dla mnie najlepsze Wesole , w ktorym dotychczas bylam

wszystkim goraco polecam http://www.walibiworld.nl/walibiworld/attractions/thrills/index_nl.cfm

Froschka ja też chcę na taką zabawkęeee :) :)

ktora?

jest tam ich kilka

naprawde powerowskich

pokazywalam juz kilka razy , ale to byly nowe foty...z innych ujec

w Walibi w Holandii bylam juz 3-ci raz i ......na pewno nieraz jeszcze tam wroce

jak dla mnie najlepsze Wesole , w ktorym dotychczas bylam

wszystkim goraco polecam http://www.walibiworld.nl/walibiworld/attractions/thrills/index_nl.cfm

Uwielbiam Wesołe! Im groźniejsze zabawki, tym fajniej :) Już się biorę za czytanie stronki, muszę sie tam wybrać. Koniecznie! :)

to ten sam ząb, cały czas z nim chodzę, 3 tygodnie temu wypełniła mi kanały ale nie założyła jeszcze plomby, mam iść w sobotę. Bardzo mnie nie boli ale coś tam czuję. Dlaczego tak długo trwa to leczenie? Czy ona mnie nie naciąga?

Olka leczenie kanałowe cazsami trwa i pół roku , wszystko zależy od tego jaki był stan poczatkowy zęba . Może nie miałas go zatruwanego tylko juz była w nim martwica albo zgorzel . A to zmienia postać rzeczy . Podejrzewam że jakies zdjęcie tez miałaś robione .

Fajna stronka, tylko nic nie rozumiem :roll: :lol:

Frosia napisz coś więcej... Jakie ceny? Gdzie można się zatrzymać na noc? Bo ja chcę tam jechać ! :)

tutaj masz te stronke po angielsku , bedzie ci latwiej http://www.walibiworld.nl/walibiworld/home/index_en.cfm?lg=en

ja , gdy pierwszy raz jechalam , myslalam , ze holenderski to prawie to samo co niemiecki ( w pisowni bardzo podobny), ale na miejscu okazalo sie , ze jest to najsmieszniejszy jezyk swiata (takie polaczenie niemieckiego z angielskim , ale za cholere ich nie rozumiem)...dogadac sie mozna po angielsku lub ...po polsku (sezonowo duzo Polakow tam pracuje)

bilet wstepu kosztuje 26 € dla doroslych ,dla dzieci od 0-2 lat gratis,od 3-11 23,50 tak samo dla osob powyzej 55 roku zycia .Parking ...7€

co do noclegu ..nie znam cen ...wracalismy do domu (200km), ale obok wesolego jest jakis osrodek campingowy w otoczeniu pieknego parku , pewnie mozna tam przenocowac(znalazlam nawet nr tel. call +31 (0) 321 33 21 78). ..obok jest jakas duza woda , naprawde fajnie :D

jak sie wybierzesz daj znac , bo w wakacje nasze dzieci na bank znowu beda chcialy tam jechac 8) i koniecznie pokaz fotki , tak pieknie na nich wygladasz , ze az ci zazdroszcze :oops: :D

aaaaaaa.... mozesz tez przenocowac u nas , w Niemczecfh :p :D

Dzięki frosiu :) Po angielsku będzie mi o wiele łatwiej :)

Płaci się tylko za wstęp, czy poźniej za poszczególne przejazdy też?

Moj Tomek zgodził się, żeby jechać, bo wie, jak ja to uwielbiam :) Muszę jeszcze kogoś namówić, bo co to za przyjemność samej się bawić (Kropek nie korzysta z takich zabaw) :) Teraz kwestia noclegu. Chyba, że można spać w samochodzie gdzieś na parkingu :)

Jak będę jechać to dam znać, a fotek będzie cała masa :) W lipcu byłoby to całkiem realne, żeby się wybrać :)

Dzięki frosiu :) Po angielsku będzie mi o wiele łatwiej :)

Płaci się tylko za wstęp, czy poźniej za poszczególne przejazdy też?

Moj Tomek zgodził się, żeby jechać, bo wie, jak ja to uwielbiam :) Muszę jeszcze kogoś namówić, bo co to za przyjemność samej się bawić (Kropek nie korzysta z takich zabaw) :) Teraz kwestia noclegu. Chyba, że można spać w samochodzie gdzieś na parkingu :)

Jak będę jechać to dam znać, a fotek będzie cała masa :) W lipcu byłoby to całkiem realne, żeby się wybrać :)

placisz za wstep i ..huuuuuuuuuuuulaj z dusza na ramieniu :D

zjesc mozna na miejscu , jest duzo knajpek

mozesz spac w aucie , albo w naszej sypialni (my w drugim pokoju oczywiscie :lol: )

tak sobie myślę, że trzeba mieć jakoś specjalnie skonstruowany organizm, żeby mieć przyjemnośc z takich męczarni :roll:

ja nawet na łańcuchowej krzyczę ratuuuunku :oops: :oops: :oops:

kiedyś wlazłam w Giżycku na taką bujającą się łódkę i pan jej nie chciał zatrzymać w trakcie, to płaczem zanosiłam się jeszcze z godz po, i trzęsawkę miałam nieziemską :oops:

myślałam, że tam zejdę :lol:

to nie dla mnie :-?