DagaAdam 10.03.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 jakieś konkluzje? Konkluzje chyba takie, ze juwent przedstawil najsensowniejsza oferte na nagrzewnice 3,5kW Biezemy ? Ja w sumie jestem za. Zaliczka tam chyba byla 30% wiec na juz trzebaby wydac ~400 pln. Do miesiaca reszta czyli ~800 pln (o ile dobrze pamietam to bylo 1200 pln w sumie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 12.03.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 ja chwilowo jestem bez kasy - możemy poczekać na kwiecień/maj ? Od razu wziałbym się montaż ustrojstwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 12.03.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 ja chwilowo jestem bez kasy - możemy poczekać na kwiecień/maj ? Od razu wziałbym się montaż ustrojstwa... OK. Poczatek kwietnia pasi ? Trzebaby wylozyc tylko 400 pln. Koniec kwietnia / poczatek maja - reszta czyli ~800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 12.03.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 powinno być ok...robiłeś już jakiś ogólny kosztorys ile całośc na gotowo wyjdzie razem z twoim kopaniem? muszę się jeszcze z małzonką skonsultowac, czy tę kase którą chcę wydać na GWC nie zechce przeznaczyć np. na brakujące drzwi wewnętrzne lub na balustrady dam ci jeszcze znać... wniosek o zwrot vatu złożyłem pod koniec stycznia, więc pod koniec maja kasa powinna być na koncie najpóźniej..ale z tym US to cholera wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 21.03.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Ja mam nagrzewnice od miesiaca jakby co, ale w pudełku. WM mają mi odpalić za jakiś czas pewnie miesiąc jeszcze się nie umówiłem. Jak chcecie na mnie coś experymentować to mówcie bo ja to zelce tej firmie od WM żeby mi chłodnicę samą wstawiła w obieg nawiewu i tyle na razie. Ale szukam tych przejściówke kwadrat-koło fi 200 do nagrzewnicy. Miałem ofertę fajna ale firma się nie odzywa na maile od 2 tygodni. macie jakąś sensowną ofertę na to wyczajoną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 21.03.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 powinno być ok...robiłeś już jakiś ogólny kosztorys ile całośc na gotowo wyjdzie razem z twoim kopaniem? No kopanie to musimy jakos promocyjnie zrobic - do 700-800 pln bysmy mogli zejsc (za 100mb - tyle masz miejsca dobrze pamietam??), ja to moze Ci kopne Do tego nagrzewnica 1200 pln, rura proponuje PE32 po ~3 pln /mb, czyli 300 pln i glikol - wejdzie ok 50l, czyli jakies 70-80 pln. Dalej pompka - zwykla obiegowka za ~200 pln, pare ksztaltek miedzianych, przejsc PE->GW (pewnie kolo stowki). I te kolnierze - przejscie z kanalu 40cm na rure okragla - nie wiem ile - stowka, moze poltorej. Calosc kolo 2,7k mi wyszla. No ale to mozna etapami pomalu dziubac muszę się jeszcze z małzonką skonsultowac, czy tę kase którą chcę wydać na GWC nie zechce przeznaczyć np. na brakujące drzwi wewnętrzne lub na balustrady dam ci jeszcze znać... wniosek o zwrot vatu złożyłem pod koniec stycznia, więc pod koniec maja kasa powinna być na koncie najpóźniej..ale z tym US to cholera wie... 4 m-ce to maksymalny termin - w tym czasie musza kase wyplacic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 21.03.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Ja mam nagrzewnice od miesiaca jakby co, ale w pudełku. WM mają mi odpalić za jakiś czas pewnie miesiąc jeszcze się nie umówiłem. Jak chcecie na mnie coś experymentować to mówcie bo ja to zelce tej firmie od WM żeby mi chłodnicę samą wstawiła w obieg nawiewu i tyle na razie. Ale szukam tych przejściówke kwadrat-koło fi 200 do nagrzewnicy. Miałem ofertę fajna ale firma się nie odzywa na maile od 2 tygodni. macie jakąś sensowną ofertę na to wyczajoną? Wczesniej w watku podawalem linki - choc to byly linki do na szybko znalezionych firm ktore takie rzeczy robia - probowales z nimi gadac ? Najlepiej telefonicznie bo wiesz jak w niektorych firmach traktuje sie maila Chyba ze ktos zna producenta rynien stalowych w okolicy - dla nich takie rzeczy to pestka i moznaby sie sciepac na duza flaszke i z jakims pracownikiem zagadac zeby nam powyginal i ponitowal co trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agreston 21.03.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Wczesniej w watku podawalem linki - choc to byly linki do na szybko znalezionych firm ktore takie rzeczy robia - probowales z nimi gadac ? Najlepiej telefonicznie bo wiesz jak w niektorych firmach traktuje sie maila Chyba ze ktos zna producenta rynien stalowych w okolicy - dla nich takie rzeczy to pestka i moznaby sie sciepac na duza flaszke i z jakims pracownikiem zagadac zeby nam powyginal i ponitowal co trzeba Tak do nich nawet słałem pytania ta kamila chciała 80zł za dwa a drudzy 170zł. Ale masz racje trzeba zadzwonić w końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.03.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Ludzie ludzie - dobre wiesci PROMONT przyslal oferte nagrzewnicy o mocy 3,11kW (tez 4 rzedy) za 718 pln netto tj. 883 pln brutto - w cenie jest chyba jak dobrze zrozumialem przejscie na kanal okragly fi200 i wyjscie na kondensat (czyli tacka z nypelkiem jakims) !! Wrzuce potem bo nie mam teraz czasu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.03.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 OK wrzucilem: http://szyna.civ.pl/gwcoferty/promont/685.pdf http://szyna.civ.pl/gwcoferty/promont/NWK1a.pdf http://szyna.civ.pl/gwcoferty/promont/NWK1b.pdf I mail: Witam, Na początku lutego otrzymałam od Państwa zapytanie na wymienniki. Bardzo przepraszam ale omyłkowo nie przygotowałam oferty. Mam nadzieję ze temat jest aktualny. W załączniku przesyłam ofertę. W razie pytań prosze o kontakt, mój telefon: 695 883 188. Odpisalem babce: Bardzo dziekuje za oferte - przyznam, ze jest konkurencyjna w stosunku do innych ofert, szczegolnie ze w cenie jest jak dobrze zrozumialem tacka ociekowa z jakims nyplem do odplywu skroplin i obudowa z przejsciem na rure okragla fi200 ? Poki co jest nas trzech, byc moze dojdzie jeszcze czwarta chetna osoba - lada dzien chcemy sie decydowac i zamawiac nagrzewnice. Prosze tylko jeszcze o informacje - to jest jak dobrze czytam z modelu nagrzewnica o czterech rzedach rurek prawda ? Czy jest mozliwosc jej rozbudowania do minimalnie wyzszej mocy rzedu 3,5-4kW, tak aby na wyjsciu zamiast -2stC (przy 450m3/h i -20stC na zewnatrz i tych samych parametrach glikolu) bylo lekko powyzej 0stC ? Czy raczej produkujecie nagrzewnice wedlug jakiegos schematu i wykonanie np. piatego rzedu rurek jest niemozliwe ? Czekam na odpowiedz Skurkobancy szybcy: jest możliwośc dowolnego rozbudowywania nagrzewnic. zaraz przeliczę parametry i przeslę. Czekam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.03.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Wczytalem sie w oferte i zamiast 400m3/h - policzyli dla 450m3/h. Prawdopodobnie przy 400m3/h temperatura na wylocie bedzie powyzej 0stC (a nie tak jak tu obliczyli -2stC). Tak czy siak zobaczymy jaka dadza cene na nagrzewnice minimalnie wyzszej mocy. Patrzac na ich strone, park maszynowy, oferte tych nagrzewnic, materialow z jakich sa zbudowane - wszystko jest w jak najlepszym porzadku - nagrzewnice sa identyczne jak te z Juwentu, pozatym ze maja juz obudowe i krocce przylaczeniowe wiec odpadlby nam problem z robieniem budy do tego i przejsc kwadrat - kolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.03.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Mam druga oferte - to juz jest prawdziwy potwor - 6 rzedow rurek przy oknie 40x40cm -> 847 pln netto (1050 pln brutto), szczegoly: http://szyna.civ.pl/gwcoferty/promont2/692.pdfhttp://szyna.civ.pl/gwcoferty/promont2/c.pdf Moc 3,85kW. Ta wersja mi sie b. podoba, bo bedzie znacznie skuteczniejsza w lato. W zimie tak szczerze to wystarczylaby nawet i dwurzedowa malutka nagrzewnica bo ja np. wentyluje 100-150m3/h max wiec powietrze wolniej przeplywajac, ma dluzszy kontakt z wymiennikiem i ogrzewa sie do wyzszych temperatur. Ale w lato bedzie szlo maksymalnie, a ze w lato roznica temperatur jest mniejsza to i nagrzewnica musi byc wieksza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 22.03.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 ja też wentyluję raczej w niższym zakresie...nie wiem jak będzie w lato...zresztą mam mniejszą kubaturę niż ty Adam....na co się decydujemy i kiedy kupujemy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.03.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 ja też wentyluję raczej w niższym zakresie...nie wiem jak będzie w lato...zresztą mam mniejszą kubaturę niż ty Adam.... na co się decydujemy i kiedy kupujemy?? Ja sie zdecyduje na ta wersje z 6 rzedami rurek. Wy mozecie wziasc z 4-ema jak nie chcecie ale moim zdaniem nie warto - roznica ~140 pln, a nagrzewnica jest poltorej razy wieksza praktycznie W lato w celu chlodzenia bedzie u mnie bankowo wentylacja chodzic na maksa! 3kW chlodu w cenie napedu pompki 30-40W i wentylow ~150W jest nie do pogardzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
navi 23.03.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Ja też bym brał tą większą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 23.03.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Ja też bym brał tą większą. OK. A kiedy Ci pasuje - poczatek kwietnia moze byc ? Nie wiem jak jest z platnoscia w PROMONT'cie, w ofercie pisze ze pro forma termin 0 dni - nie wiem czy nie beda chcieli calosci, ale to sie ich przekona ze najpierw 30% potem reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
navi 23.03.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 OK. A kiedy Ci pasuje - poczatek kwietnia moze byc ? Nie wiem jak jest z platnoscia w PROMONT'cie, w ofercie pisze ze pro forma termin 0 dni - nie wiem czy nie beda chcieli calosci, ale to sie ich przekona ze najpierw 30% potem reszta ok. Pasuje mi kwiecień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 23.03.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 ok. Pasuje mi kwiecień. OK! Adiqq przekonuj zone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 24.03.2011 00:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Adamie, że tak się wtrącę - a czy przypadkiem nie powinny to być chłodnice CWK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 24.03.2011 01:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Adamie, że tak się wtrącę - a czy przypadkiem nie powinny to być chłodnice CWK? To jest to samo tylko IMHO marketingowo inaczej adresowane To jest poprostu wymiennik ciepla - w zime pracuje jako nagrzewnica, w lato jako chlodnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts