Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lista wykonawców

Recommended Posts

Witam

W tym wątku będą znajdowały się podstawowe informacje na temat listy wykonawców z naszego województwa. Niestety z doświadczenia widzę, że dotyczy to głównie Szczecina i okolic - a szkoda.

Przechodni "administrator" listy będzie mógł ustalać tu różne zasady jej przyznawania czy uzupełniania danych.

Aktualnie dostępna lista jest z 23.11.2009. Taka została przejęta od poprzedniej osoby. Nie była przez ponad rok czasu ani razu uzupełniana. Mam nadzieję, że jeszcze w lutym to zmienię.

Wstępne założenia

1) Lista ma służyć pomocą tym, którzy budują się w województwie Zachodniopomorskim.

2) Komentarze inwestorów są wyrazem ich subiektywnych opinii. Autorzy opracowania umieszczając je na liście, nie przesądzają o ich zasadności.

3) Lista udostępniana jest użytkownikom forum, którzy się udzielają w pomaganiu innym, biorą czynny udział w dyskusji w naszej grupie itp.

4) Wpisy na listę może dokonać każda z osób wymieniona w pkt 3.

5) W przypadku chęci podzielenia się własnym doświadczeniem na temat wykonawcy, należy wysłać dane na email [email protected], zawierające:

a) nick z forum - Jest on obowiązkowy do zweryfikowania od kogo jest opinia, ale można sobie już na samej liście zażyczyć wpisu anonimowego

b) dane wykonawcy (imię, nazwisko, telefon, nazwa firmy itp)

c) typ działalności wykonawcy (np elektryka, tynki, brukarstwo itp)

c) opis (dobre lub złe doświadczenia)

d) ocenę w skali 1-5 (1 duży minus, 2-minus, 3 - neutralne, 4 - plus, 5 - duży plus)

6) Jeżeli chcemy otrzymać aktualną listę (patrz pkt 3) proszę o napisanie emaila na adres [email protected], z podaniem nicka z forum. Lista może być udostępniona dwoma metodami:

a) dla osób posiadających konto na google, jako dokument do wglądu przez www w każdym momencie. Jeżeli nie posiadasz konta, to możesz je szybko założyć na http://www.google.pl/accounts/newaccount i podając tylko swój adres email.

b) pozostałe osoby, wysyłka na email w postaci pliku

7) Nie wysyłamy żadnych tematów dotyczących listy nic na skrzynkę forumową jej administratora - tego typu wiadomości będą kasowane bez rozpatrzenia.

8 ) Dla wszystkich zainteresowanych otrzymaniem listy po raz pierwszy (lub dodaniem wpisu), proponuję przeczytać ponownie pkt 3. Naprawdę zarządzającemu listą szkoda czasu na pisanie odmownych emaili z tłumaczeniem, i nie jest to dla niego zbyt "przyjemne". Takie zasady po prostu zostały ustalone, i większość się z nimi ciągle zgadza. Nawet ci początkujący (po jakimś czasie).

Fantom

• 1 month później...
  • 9 months później...
No tak tylko dlaczego automatycznie wyklucza się osoby, które akurat zaczynają swoje boje na placu budowy. Pewnie chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami ale to wymaga zwyczajnie czasu na zebranie jakichkolwiek by się nimi podzielić. Obecnie jestem na etapie poszukiwania projektanta do adaptacji gotowego projektu no i tu juz mogę mówić o jakiś konkretach mam cztery oferty. W okolicach Szczecina można taką adaptację (z branżami) zlecić już za 3600 ale i za 7200 również. Poszukuję ekipy do stanu surowego zamkniętego. Pozdrawiam i liczę na zmiękczenie obwarowań dla chcących aktuaiozwać listę ..... w końcu z 2009 roku.

• 4 weeks później...
Przeczytałam uwaznie pkt nr 3 i...na chwile obecną nie mam jak pomagać, bo nie jestem w stanie sie dzielić uwagami na temat budowu na terenie Szczecina. Ilość postów od 2004 świadczy, że ejstem jak najbardziej katywnym uzytkownukiem forum, ale klepać, aby klepać nie lubię. Wolę wypowiedzi merytoryczne

• 1 month później...
3) Lista udostępniana jest użytkownikom forum, którzy się udzielają w pomaganiu innym, biorą czynny udział w dyskusji w naszej grupie itp.

Co za głupota!. Przygotowuję się do budowy, więc teraz szukam wykonawców. Dzielić się informacjami będę jak już coś wykonam (będę w trakcie). Niby o czym mam teraz napisać ? Na tym etapie to ekipy już będę miał bo samo się nie zrobi, to po co mi ta lista wtedy ?.

Pierwszy raz spotykam się na forum z takim kuriozum. Widać niektórym przez gardło nie może przejść, że następny może mieć łatwiej, taniej, bezproblemowo. Ehhh...

• 2 weeks później...
Witam serdecznie.Niestety nie udzielam sie aktywnie na forum poniewaz nie bardzo mialam o czym pisac do tej pory.Dzialeczke zakupilismy mniej wiecej dwa lata temu i od tej pory czytam Wasze forum .Teraz zdecydowalismy ze rozpoczynamy budowe wiec mam nadzieje byc aktywna na forum.Mam ogromna prosbe czy moglby ktos mi podeslac na maila liste wykonawcow?Bylismy we wtorek na rozmowie w firmie Bialowolski ale przerzil nas kosztorys wykonany przez ta firme.Niestety nie mamy pojecia co dalej gdzie jeszcze mozna sie udac ?Bede bardzo wdzieczna o [email protected]

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 6 months później...
  • 3 months później...
Witam, pozwolenie na budowę naszego tamaryszka 2N dostaliśmy 23 stycznia tego roku. Adaptacja trochę trwała. Jakieś pół roku czekalismy jak pani architekt upora się z projektem. W sumie też nie naciskaliśmy bo się nie pali. Teraz intensywnie poszukuję solidnej ekipy do stanu surowego. Chcielibyśmy ruszyć z budwą pod koniec kwietnia. Skorzystałam z listy, którą dostałam nieformalnie od miłej znajomej z forum. Dziękuję !!!. Czy może jest juz jakaś aktualizacja ?. Chetnie podzielę się swoimi doświadczeniami na każdym etapie. Narazie czekam na ofertę od dwóch sympatycznych Górali. Warto jednak zasięgnąć informacji od naszych dobrych budowlańców z nizin a dokłądnie mówiąc poszukuję dla porónania ofertę firm z Polic, Dobrej i okolic. Pozdrawiam. Agata

• 1 year później...
  • 1 month później...
Witam, właśnie dostaliśmy pozwolenie na budowę - budujemy dom ATRAKCYJNY 1 z drobnymi zmianami, jesteśmy wraz z Żoną na etapie wyboru wykonawcy do stanu surowego. Rozpatrujemy kilka ekip tj. firmę Pana J.Langiewicza, DEJBUD, ANBUD Mariusz Żurawik. Czy ktoś już korzystał z ich usług? Jeśli tak to prosiłbym o podzielenie się opiniami na ich temat. Proszę również o listę wykonawców. [email protected]

• 2 months później...
Witam, właśnie dostaliśmy pozwolenie na budowę - budujemy dom ATRAKCYJNY 1 z drobnymi zmianami, jesteśmy wraz z Żoną na etapie wyboru wykonawcy do stanu surowego. Rozpatrujemy kilka ekip tj. firmę Pana J.Langiewicza, DEJBUD, ANBUD Mariusz Żurawik. Czy ktoś już korzystał z ich usług? Jeśli tak to prosiłbym o podzielenie się opiniami na ich temat. Proszę również o listę wykonawców. [email protected]

Jestem również zainteresowany ekipami, mój projekt to "Z CHARAKTEREM 4" - z tej samej pracowni - Panie Łukasza czy moze Pan polecić architekta adptującego i kierownika budowy jeżeli takiego już Pan ma ?

Dziękuję

Marek

• 3 months później...
  • 4 weeks później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...