szczukot 27.02.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Ostatnimi czasy niektorzy wpsominaja cos o braku informacji na temat hurtowni, sklepow i skladow budowlanych w naszej okolicy. Postanowilem wiec zalozyc ta dyskusje, aby wspomoc innych. Bedzie to w sumie dyskusja w pelni jawna (w odroznieniu od listy wykonawcow) wiec prosze tez czasami uwazac. Moga sie pojawiac wpisy od przedstawicieli w/w firm. Moga zarowno zachwalac swoje firmy jak i kadzic na konkurencje. Ale, moze nie bedzie takich numerow ....Proponuje, aby na poczatek troche zaawansowanych w budowie osob dodalo tu informacje od siebie. Lepiej bedzie tak, niz najpier 10 pytan a potem jedna odpowiedz. Lepiej bedzie sie polapac poczatkujacym. Beda miemi od razu szanse znalezc to czego szukaja, zamiast pytac i czekac. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 27.02.2011 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Informacje jakimi chcialbym sie podzielic, o jednej z pierwszych hurtowni : "Isolacje Polska" http://www.isolacje.com.pl Jest to jedna z pierwszych firm jaka napotkalem na etapie budowy, poniewaz sprzedaje materialy wlasnie obejmujace ten zakres. Nie ma duzego wyboru, ale sa to wybrane marki w bardzo dobrym stosunku jakosc/cena. Mozna tam kupic Robena (poroton i dachowki), kominy systemowe IBF, orynnowanie Wavin/Kanion i Plannja, okna Fakro i inne rzeczy. Sa to wiec materialy potrzebne w sam raz do wykonania SSO czy SSZ. Cenowo : rewelacja. Tylko w jednej hurtowni mialem dokladnie 1% (slownie jeden procent) lepsza cene na materialy. Baaaaardzo mila obsluga i kameralna atmosfera. Klient nie jest traktowany tasmowo. Mozna o wszystkim pogadac i sie dogadac Podsumowujac : zdecydowanie polecam. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 28.02.2011 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Dodam od siebie kolejna hurtownie, lezaca na tej samej ulicy (Swierczewska) co Isolacje : "HMB". Byla to tez jedna z pierwszych hurtowni podczas budowy, a kontak zaczal sie od przedstawicieli ktorzy jezdzili po budowach i "wciskali" oferty. Czyli w sumie mozna bylo poznac oferte i cene itp. Dobre rozpoczecie i to by bylo na tyle. Nie kupilem tam za duzo, bo w samej hurtowni jakos nie znalalzem juz chetnych do obslugi. Jedna osoba odsyalala do drugiej, a ceny z wczesniejszych ulotek nijak mialy sie do cen realnych. Czesto nawet nie potrafiono mi powiedziec ile cos kosztuje ! Na start wszystko trzeba kupowac za gotowke - zadnych przelewow, zaliczek itp.Skonczylo sie na kilku drobynych zakupach potrzebnych od reki (typu paleta pustakow). Nie potrafie nawet odnalezc na szybko zadnej strony internetowej tej hurtowni. Podsumowujac : z mojego doswiadczenia ocena to takie 3-. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 01.03.2011 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Kolejnym waznym elementem podczas wiekszosci budow jest beton A powiela sie to na wielu etapach : lawy, chudziak, strop, wience, tarasy .... Za moich czasow (tak 2009-2010) zawsze najtaniej i najszybciej mialem w Thomas-Beton. Oprocz tego mozna zamawiac beton przez internet - znowu mozna kilka zloty zaoszczedzic. A jakby co to sa jeszcze betoniarnie typu : Arbet, Topbeton, Ennstone itd Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NELUSIA 01.03.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 No to ja dorzuce swoje 2 grosze: Wszystkie materiały do SSO włącznie z dachówką kupowaliśmy w hurtowni Damare - ul.Szczawiowa, ceny b.dobre, rewelacyjna obsługa i terminowość. Okna połaciowe Dach-Styl-cena praktycznie taka jak u innych, transport był gratis, obsługa w miarę ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 01.03.2011 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Temat "Damare" jak widze zostal juz poruszony.http://www.damare.plHurtownia ma produkty na stan ZZO. Mozna tam kupic pustaki, dachowki, okna polaciowe, orrynnowanie, klinkiery itp. Sporo towaru jest dostepne od reki i lezy na placu - kilkaset metrow od biura. Bez problemu mozna cos zamowic przez internet czy telefon. Pod względem cen na 4+. Jest to kolejna hurtownia ktora moge polecic (z wlasnego doswiadczenia). Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 04.03.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Polecam hurtownię EL-STYK na Świerczewskiej. Dobre ceny i dobra obsługa, także posprzedażowa. Elastyczni, choć towar lepiej zamawiać z wyprzedzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristina 15.03.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 My wszystko praktycznie kupowaliśmy w chemiku na ul.Wiosennej, dostalismy tam najlepsze oferty(ze wszystkich zebranych), wszystko załatwiałam u P. Tomka-, jesteśmy zadowoleni więc dalej od nich bierzemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 22.03.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Mogę polecić hurtownię Budmaster w Dobrej. Ceny różne, jedne rzeczy trochę taniej, inne trochę drożej. Dach w atrakcyjnej cenie. Dowóz i odbiór końcówek w cenie - przynajmniej w Dobrej. Płatności - jak się zbierze większa kwota. Obsługa OK, czytelne rozliczenia z podaniem ceny jednostkowej i zużycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 20.06.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 ja jak na razie jestem zadowolony z hurtowni WOD-KAN z Dobrej - buduję w Dobrej, więc żadnych problemów z transportem, ceny też dobre, choć nie najniższe, ale transport półdarmo więc się opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 20.06.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 dodam jeszcze firmę JUAN - być może mało kto tam pyta o płyty OSB a tam właśnie znalazłem najtaniej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 11.08.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Nie zamawiałam tam, ale dobre ceny betonu ma: Keramzyt system. Jest to do sprawdzenia oczywiście, bo wykonawca mówi, że trzeba uważać, jeśli chodzi o jakość betonu. Tak więc, ceny bdb, a reszta do weryfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alter ego 19.08.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Jeśli ktoś buduje ściany z Silki Xelli to mogę polecić hurtownię BUDOWNICZY na ul. Gdańskiej (inna nazwa to APA Strip). Tu znalazłem bloczki w najlepszej cenie. Mają też dużo Ytonga na placu, ale tych cen nie sprawdzałem. Zainteresowanym mogę podać namiar do handlowca, który mnie obsługiwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhoberto 21.11.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Buduję dom własnymi siłami, i do tej pory nie zawiodłem się na REALBUD-zie przy 1 maja. Jak z nimi się po-negocjuje to ceny mają naprawdę świetne. Polecam Panią Dorotę-miła, sympatyczna. Stanęła na głowie żeby załatwić mi nietypowy strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 03.01.2012 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Co do Realbudu moge dac dwie uwagi : ich stropy sa marnej jakosci (wiem bo mam) i przy oddawaniu palet oddaja chyba 70% ich wartosci - nie mam pojecia czemu nie calosc.. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts