pedro76 08.05.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Właśnie kupiłem działkę na obrzeżach Poznania i zdałem sobie sprawę, ze budowa domu to całkiem niebanalny temat. Zapraszam wszystkich laików będących w podobnej sytuacji do wymiany doświadczeń, kontaktów i porad. Razem raźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro76 08.05.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Geopoz, ZDM, Enea i Aquanet to pierwsze przeszkody, z którymi przychodzi mi się zmierzyć. Papierologia zajmie mi chyba ze dwa, trzy miesiące, mam więc czas aby znaleźć ekipę i kierownika budowy. Po dogłębnej analizie wpisów z forum 2010, widzę ze nie będzie to łatwe. Będę wdzięczny za aktualne propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka49 10.06.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Hej! Jakaś dziwna cisza tutaj panuje;) Kurcze życzę Tobie, żebyś wszystko załatwił w dwa miesiące My zaczęliśmy budowę pod koniec marca,a w poniedziałek już wchodzi cieśla:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santia 12.06.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 witam! Budowac sie bedziemy w okolicy Poznania My co prawda zlozylismy niedawno dokumenty o pozwolenie na budowe bo niestety papierologia nas zhamowala, na warunki zabudowy czekalismy 5 miesiecy, na projekt 2 miesiace i tak to zeszlo ale idzie ku dobremu Aquanet zalatwiony i enea tez. Kierownika znalezlismy za chyba dosc dobra cene. Teraz szukamy taniego betonu B20 na ławy, jak ktos ma namiar to z gory dzieki AGATKA49 ale szybko wam idzie PEDRO76 jak macie zamiar niedlugo ruszyc to lec do enei bo tak okolo 10 miesiecy na prad sie czeka, choc na czas budowy ciut krocej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GalusieMM 20.06.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 My budujemy się co prawda 40km na południe od Poznania, ale jakby nie patrzeć to też okolice U nas właśnie zalali fundamenty i do piatku po Bożym Ciele mamy ciszę. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vojtek 18.07.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Hey my otrzymaliśmy dziś pozwolenei na budowę budujemy w poznaniu - na obrzeżach. mamy juz materiały itd, brak nam dobrej ekipy murarskiej w dobrych pieniądzach ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geo222 18.07.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Witam, my powoli będziemy ruszac z budową pod Poznaniem. Czy ktoś może polecic hurtownię gdzie dostaniemy stal zbrojeniową taniej niż 3,45, bo taka cena jest w najbliższej od nas hurtowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GalusieMM 25.07.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Za grubość 16 zapłaciliśmy brutto 2,96, a za 12 - 2,90, w hurtowni BŁOCH w Szymanowie koło Śremu ( cena na styczeń 2011r.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 19.10.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Witam! My czekamy dopiero na pozwolenie na budowe. Pewnie juz nie uda sie zaczac jeszcze w tym roku, niestety. Pochwalcie sie co budujecie? My kupilismy projekt o wdziecznej nazwie TK12 pracowni ArchiTeKa. Bedziemy budowac systemem gospodarczym, do SSZ wlasnymi rekami i silami, pomijajac oczywiscie kopanie fundamentow i zalewanie betonem towarowym law, posadzki i stropu. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisab 11.11.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 witam, Bardzo chętnie będę czytać ten wątek ponieważ też zamierzamy budować niedaleko Poznania-tylko 45km...Projekt już mamy kupiony "SKRZAT" z pracowni DOMOWE KLIMATY". Bardzo prosty w budowie domek o powierzchni użytkowej 160m2. Zaczynamy na wiosnę. Działkę, prąd, ogrodzenie(z siatki leśnej) garaż blaszany i projekt już mamy! Teraz tylko pozwolenie na budowę i zaczynamy...Dodam tylko że zamierzamy sami budować, może tylko do dachu zatrudnimy fachowców. Wykończeniówka też we własnym zakresie. pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greenleaf 29.11.2011 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Witajcie, my zaczęlismy w ostatnich dniach sierpnia, i małymi kroczkami zbliżamy się do kładzenia dachówki - znaczy ekipa się zbliża. Budowa 25 km od Poznania, pn-zach. Do przeprowadzki jeszcze daleko, a ja już myślę o wnętrzach - podłogach, wannach, kanapach, ech.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 30.11.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Hej, a gdzie konkretnie budujecie? My od wiosny startujemy w Luboniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nieznana26 16.12.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Poznan firma ktora wyleje schody zewnetrzne. Zamierzam sie przeprowadzic do Poznania tam sie tez buduje. Szukam firmy ktora wyleje schody betonowe zewnetrzne i taras? Moze mi ktos poleci? I zastanawiam sie czy jest jakas ksiazka o firmach w Poznaniu i w okolicy Poznania? Jakie firmy co produkuja bo szukam pracy i chce sie zapoznac z rynkiem. Albo jakas gosspodarczo turystyczna ksiazka ktora moge kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.12.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 chyba najłatwiej uzyskać takie informacje przez neta.Jednym z największych pracodawców jest Volkswagen i związane z nim firmy podwykonawcze. Poza tym dużo spedycji (Raben), producenci okien, rur, spozywka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bajpi 02.01.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Witam wszystkich! Zabieram się za budowę w Kiekrzu od strony Rokietnicy. Szukam firm, które wyleją fundamenty, postawią ściany i dalej więźbę oraz pokrycie dachu. Oczywiście nie chodzi o jednego wykonawcę na całość. Na to mnie nie stać. Czytając wypowiedzi widać, że już przez to przeszliście. Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greenleaf 23.02.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Witajcie, poszukuje kogoś od klinkieru (chodzi o położenie płytki klinkierowej - recznie formowanej - na elewacje) - polecicie kogos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia81 26.02.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Witam wszystkich, na forum rok 2012 bardzo kuleje więc pozwoliłam podpiąć się pod 2011 jako że i tak wszystko zaczęło się w zeszłym roku.. Działeczkę mamy rolną, pod Kórnikiem i w tym roku planuję zacząć budowę. Troszkę się pokomplikowało jak to w życiu i musimy zmienić projekt na mniejszy. Wcześniej mieliśmy Magdę 125m2 z poddaszem użytk. (teraz muszę sprzedać ten projekt co łatwe nie będzie) bo budować będziemy projekt Z78 z Pracowni Z500. Mały domek bo tylko 70m2 ale finansowo tylko na taki możemy sobie pozwolić nie biorąc wielkiego kredytu.. Ze spraw organizacyjnych to mam już wypis i wyrys z działki, mapki do celów projektowych, przeniesione na mnie warunki zabudowy. Na początku marca kupię projekt i od razu mam pytanie czy możecie polecić jakiegoś architekta do adaptacji?? Dobrego i w rozsądnej cenie na terenie Poznania lub okolic?? Jaki jest koszt takiej adaptacji i jak długo sie czeka?? W tym tygodniu zabieram się za przeprawę w sprawie przyłączy czyli odwiedzę Enea i gazownie.... Czy jakieś konstruktywne rady możecie mi udzielić?? Bo ja to zwykłym laikiem jestem i przyznam szczerze, że jest to dla mnie niezła nerwówka takie "budowanie" domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WK. 27.02.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Podobnie jak Ewusia81 widzę, że forum kuleje: tak 2011, jak i 2012. Postanowiłem również kontynuować rok 2011 jako dosyć świeży wątek. Szukam ekipy murarskiej. Generalnie obdzwoniłem kilkanaście, ale w zasadzie w sensownym czasie dostępnych jest tylko połowa. Jeszcze nie wybrałem. Poszukiwania w Panoramie Firm (pf.pl), jak i Polskich Książkach Telefonicznych (pkt.pl) jak i w mapy.google.pl dały tylko wniosek, że każde z tych źródeł informacji pokazuje różne firmy i firm, które powtarzają się we wszystkich jest niewiele albo wcale, a te które poznałem nie są w nich w ogóle wymieniane. Nasuwa się więc stwierdzenie, że poczta pantoflowa jest być może najlepszym źródłem informacji. Jakby ktoś podpowiedział, dał namiary na jakiś zaufanych wykonawców, którzy solidnie wywiązywali się u inwestora-forumowicza z powierzonych zadań budowlanych, to byłoby miło. Czy możecie dobrych fachowców polecić? Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazan100 18.03.2012 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Mi budował pan Jarek z Nekli, tel. 510 720 265. Jego ekipa liczy 4 osoby, są bardzo dobrze zorganizowani, nie piją w pracy;) Jestem zadowolony z jego roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greenleaf 21.03.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Witajcie, czy ktos sie moze wypowiedziec na temat cen robocizny w zakresie instalacji? Wod-kan, centr. ogrzew. Mam 2 oferty i obie duzo wyzsze niz ceny warszawskie? kociol/zasobnik/ pompy 3000, podlogowka 40zl za m2, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts