Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt domu

Recommended Posts

Dzień dobry. Jestem świeżakiem na forum i mam pytanie co do projektu, na który się z żoną prawie zdecydowaliśmy:) Jest to projekt HR EWA A z garażem i na paliwo stałe (http://projektydomow.domiporta.pl/hr...liwo_stale.htm). Chcemy jeszcze zrezygnować z balkonu. Szukaliśmy projektu jak najbardziej prostego, bez wydziwień na dachu, itp. Co sądzicie, czy to dobry wybór? Będę wdzięczny za opinie Pozdrawiam

• 1 month później...
Dzień dobry. Jestem świeżakiem na forum i mam pytanie co do projektu, na który się z żoną prawie zdecydowaliśmy:) Jest to projekt HR EWA A z garażem i na paliwo stałe (http://projektydomow.domiporta.pl/hr...liwo_stale.htm). Chcemy jeszcze zrezygnować z balkonu. Szukaliśmy projektu jak najbardziej prostego, bez wydziwień na dachu, itp. Co sądzicie, czy to dobry wybór? Będę wdzięczny za opinie Pozdrawiam

Hej :)

Domek sympatyczny, ale trzeba będzie dobrze przemyśleć funkcjonalność salonu i jadalni. Garaż też wydaje mi się troszkę mały. Mała sień i brak miejsca na jakąś szafę, wieszak. Wydaje mi się, że hall zabiera sporo przestrzeni na dole. Pokoje na górze wydają się mieć miejsce na szafy, szafeczki i jeszcze trochę przestrzeni- -brakuje mi tylko zaznaczenia na rysunku tej linii określającej wysokość min1.9m. Powiększyłabym też garderobę w sypialni. Pozdrawiam ciepło!

• 4 weeks później...
Hej, dlaczego chcecie się pozbyć balkonu? Doskonale łączy pokoje na poddaszu, a poza tym sam wiem jak to jest mieszkać w domu bez balkonu. Wychodzenie na dwór za każdym razem jak chcemy się przewietrzyć (w dowolnym celu) nie jest "funkcjonalne". Ja bym zostawił :)