Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

Klikasz w odpowiedz, a potem w zaawansowaną edycję i po prawej masz mordki, a nawet więcej gdy klikniesz w więcej :yes:

Nie mam po prawej stronie mordek buuuuu - może trzeba je jakoś "uaktywnić"?

Poprawka - znalazłam :yes: Jakby ktoś nie wiedział, to trzeba sobie w profilu ustawić zaawansowany tryb edycji. Ha :cool:

Edytowane przez Anulek2005

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie mam po prawej stronie mordek buuuuu - może trzeba je jakoś "uaktywnić"?

No, ale teraz to już mamy OT na maksa - a właśnie tego chciałam uniknąć ;) Poszukam na forum co z tymi mordkami ...

Tak w ustawieniach (zaawansowane ustawienia) wybierz sobie rodzaj edytora. Mordek nie ma w edytorze podstawowym. W pozostałych są. A na pewno w edytorze standardowym.

agata39

Słuchajcie!

Jak dobrać odpowiedni kolor kratek to kominka,czym się sugerować.

Witam.

Dostępnymi kolorami kratek.

Pozdrawiam.

:lol2::lol2::lol2::p

Planujemy kominek w stylu tradycyjnym,drewniana belka+troche cegły klinkierowej w odcieniach brązu.Czopuch będzie albo biały,albo w odcieniu żółtym jak ściana

I teraz nie wiem czy kratkę dobrać pod kolor obudowy,czy raczej pod kolor ściany?

:confused: :bash:

Witam.

Agato - to zależy czy chcesz wyeksponować ładną kratkę czy raczej ją "ukryć" jeżeli nie będą Ci się kratki ogólnie podobać...

Jeżeli kratka będzie na froncie, zważ to, że musi być ona większa niż np. dwie boczne (nie daj sobie wcisnąć zbyt małej wielkości kratki - będziesz potem wąchać wszelakie smrody zbyt przegrzewanego kominka). Weź pod uwagę, że muszą być też kratki w dolnej części kominka (chyba że planowana jest jakaś wnęka) - one też będą widoczne, a pasuje by były takie same.

Pozdrawiam.

PS. "Nie pokazuj języka bo Ci krowa..." ;-))))))

Anulek2005

Niestety wciąż jeszcze nie mieszkam, wypowiem się za kilka miesięcy

Trzymam Cię za słowo - wiem jak to jest z FM - niektóre lokalne bóstwa w rzeczywistości dużo tracą na atrakcyjności (bądź to cenowej, bądź zawodowej). Jak połowa forum pisze, że deska barlinecka jest do niczego, to bardzo chcę żeby wypowiedział się ktoś z zadowolonych ...

• 3 weeks później...

witam specjalistów kominkowych. ja w tym temacie (jaki by tu kolor zieleni podać?) zielona.

ogladam sliczne wasze kominki bo przyszedl czas i na mnie, moze doradzicie.

planujemy kominek z PW ktory musialby ogrzac 230m2 pow uzytkowej. czy 19 KW byloby ok?

czy kierunek ku firmie Lechma jest ok? moze macie jakies opinie w tym temacie?

Witam.

Jeżeli nie macie zaplanowanego bufora o pojemności co najmniej 500-700 l, to odpuść sobie w ogóle ogrzewanie takiej powierzchni kominkiem z płaszczem. Zwłaszcza wkładem firmy którą wymieniłaś. Bo staniesz się kolejną ofiarą "owczego pędu" i mody jaka panuje u nas w kraju.

Pozdrawiam.

Witam.

Coś "umiera" ten wątek w tym dziale...Może by go przenieść do Kominków? (to do moderatorów).

Na rozruszanie "kości" ;):

"Siudmak" - dla miłośników jego grafik. Dla wielu będzie to kicz, dla innych coś, czego nigdy w życiu nie wystawili by sobie w domu. Ale dla innych jest to spełnienie marzeń o własnym domowym ognisku i uzupełnieniem wystroju wnętrza. A ja lubię odważnych inwestorów, którzy nieśmiało pytają się czy coś, co sobie zamarzyli może być realne do wykonania, bo inne firmy nie podjęły się nietypowego zlecenia.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=11250

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=11251

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=11252

Kominek "wyrzeźbiony" z szamotu. Grzeje całą swoją powierzchnią, prócz tego ogrzewa całą resztę mieszkania.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Forest-Natura

Ja myślę, że nietypowo i orginalnie to duża większość z nas chciałaby mieć wykończone swoje mieszkanie. Tylko większość z nas tak naprawdę nie ma na to pomysłu. Dlatego podpatruje i naśladuje wzory i pomysły innych. A przecież przykładowo kominek może mieć zupełnie dowolny kształt, ograniczeniem jest jedynie wyobraźnia klienta, no i możliwości wykonawcy. Jedynie szyba i ogień za nią może zdradzić że to jakaś budowla, zabudowa grzewcza...

Pozdrawiam

Forest, osobiście nie chciałabym czegoś takiego w domu, i dziwnie wygląda toto w tym pięknym wnetrzu z cegłą io starym ( jak rozumiem) lub postarzanym stropem... Jednak własnie w tym szkaradnym kominku jest coś co sobie cenię - odwagę inwestora!. Jak ma wizję wnetrza, jakies marzenia, to niech je realizuje. Dom buduje sie dla siebie wg swojego gustu a że o gustach się nie dusykutuje, i nikt nie ma monopolu na dobry gusyt wiadomo nie od dziś. Buduje się dom dla siebie a nie żeby zachwicić rodzinę, sąsiadów, ludzi na forum i kogo tam jeszcze. Zapewne ułańską fantazję miał ten inwestor , a i wykonawca jak ambitnie podchodzi do swojego fachu fajnie moze zrealizować się w swoim rzemiośle, które tu już wchodzi w prace plastyczne ;-)

Moim zdaniem kominek brzydki ale za to inny, ciekawy, wzbudza jakieś emocje. To trochę jak ze sztuką. Nieważne co mówią, ważne , ze mówią.

Pozdrawiam Forest i życzę kolejnych ciekawych inwestorów