Anulek2005 04.05.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 (edytowane) Klikasz w odpowiedz, a potem w zaawansowaną edycję i po prawej masz mordki, a nawet więcej gdy klikniesz w więcej Nie mam po prawej stronie mordek buuuuu - może trzeba je jakoś "uaktywnić"? Poprawka - znalazłam Jakby ktoś nie wiedział, to trzeba sobie w profilu ustawić zaawansowany tryb edycji. Ha Edytowane 4 Maja 2010 przez Anulek2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 04.05.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Nie mam po prawej stronie mordek buuuuu - może trzeba je jakoś "uaktywnić"? No, ale teraz to już mamy OT na maksa - a właśnie tego chciałam uniknąć Poszukam na forum co z tymi mordkami ... Tak w ustawieniach (zaawansowane ustawienia) wybierz sobie rodzaj edytora. Mordek nie ma w edytorze podstawowym. W pozostałych są. A na pewno w edytorze standardowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 05.05.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 agata39 Słuchajcie! Jak dobrać odpowiedni kolor kratek to kominka,czym się sugerować. Witam. Dostępnymi kolorami kratek. Pozdrawiam. :lol2: Planujemy kominek w stylu tradycyjnym,drewniana belka+troche cegły klinkierowej w odcieniach brązu.Czopuch będzie albo biały,albo w odcieniu żółtym jak ściana I teraz nie wiem czy kratkę dobrać pod kolor obudowy,czy raczej pod kolor ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duluni 05.05.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Basia_KRK - dziękuję! Cóż, podłoga to niepopularna na forum deska barlinecka, dąb fazowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 05.05.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Basia_KRK - dziękuję! Cóż, podłoga to niepopularna na forum deska barlinecka, dąb fazowany... Na forum niepopularna, a jak u Ciebie - sprawdza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 05.05.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Witam. Agato - to zależy czy chcesz wyeksponować ładną kratkę czy raczej ją "ukryć" jeżeli nie będą Ci się kratki ogólnie podobać... Jeżeli kratka będzie na froncie, zważ to, że musi być ona większa niż np. dwie boczne (nie daj sobie wcisnąć zbyt małej wielkości kratki - będziesz potem wąchać wszelakie smrody zbyt przegrzewanego kominka). Weź pod uwagę, że muszą być też kratki w dolnej części kominka (chyba że planowana jest jakaś wnęka) - one też będą widoczne, a pasuje by były takie same. Pozdrawiam. PS. "Nie pokazuj języka bo Ci krowa..." ))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 05.05.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Dziękuję bardzo za odpowiedż Jak nauczę się wlejać zdjęcia to pokaże projekt. Chyba jednak wybiore do koloru obudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duluni 05.05.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Anulek2005 Niestety wciąż jeszcze nie mieszkam, wypowiem się za kilka miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 05.05.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Anulek2005 Niestety wciąż jeszcze nie mieszkam, wypowiem się za kilka miesięcy Trzymam Cię za słowo - wiem jak to jest z FM - niektóre lokalne bóstwa w rzeczywistości dużo tracą na atrakcyjności (bądź to cenowej, bądź zawodowej). Jak połowa forum pisze, że deska barlinecka jest do niczego, to bardzo chcę żeby wypowiedział się ktoś z zadowolonych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 05.05.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 http://lh5.ggpht.com/_09o32WPI7m0/S98s46du07I/AAAAAAAAAYc/-ke7BEMyy7k/s800/IMG_5452.jpg Az mnie wcielo. Sliczny ten kominek. Chyba go troche zgapie Ja wysunelabym cala dolna czesc by zrobila sie taka poleczka, ale cudony jest jak nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 21.05.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 witam specjalistów kominkowych. ja w tym temacie (jaki by tu kolor zieleni podać?) zielona. ogladam sliczne wasze kominki bo przyszedl czas i na mnie, moze doradzicie.planujemy kominek z PW ktory musialby ogrzac 230m2 pow uzytkowej. czy 19 KW byloby ok? czy kierunek ku firmie Lechma jest ok? moze macie jakies opinie w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 22.05.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Witam.Jeżeli nie macie zaplanowanego bufora o pojemności co najmniej 500-700 l, to odpuść sobie w ogóle ogrzewanie takiej powierzchni kominkiem z płaszczem. Zwłaszcza wkładem firmy którą wymieniłaś. Bo staniesz się kolejną ofiarą "owczego pędu" i mody jaka panuje u nas w kraju.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 22.05.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 (edytowane) Witam. Coś "umiera" ten wątek w tym dziale...Może by go przenieść do Kominków? (to do moderatorów). Na rozruszanie "kości" : "Siudmak" - dla miłośników jego grafik. Dla wielu będzie to kicz, dla innych coś, czego nigdy w życiu nie wystawili by sobie w domu. Ale dla innych jest to spełnienie marzeń o własnym domowym ognisku i uzupełnieniem wystroju wnętrza. A ja lubię odważnych inwestorów, którzy nieśmiało pytają się czy coś, co sobie zamarzyli może być realne do wykonania, bo inne firmy nie podjęły się nietypowego zlecenia. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=11250 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=11251 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=11252 Kominek "wyrzeźbiony" z szamotu. Grzeje całą swoją powierzchnią, prócz tego ogrzewa całą resztę mieszkania. Pozdrawiam. Edytowane 22 Maja 2010 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 22.05.2010 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Tak wydaje mi się zupełnie właściwe, aby ten temat któryś z moderatorów przeniósł do kategori "kominki" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 22.05.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 O kurczę... Faktycznie dość ...nietypowy ten kominek. Pełen podziw dla wykonawcy- naprawdę. Chyba jednak nie chciałabym takich "kości" w moim domu. Ciekawa jestem, jak inwestorzy wykończyli swoje wnętrza, podejrzewam, że równie odważnie i nietypowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 22.05.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Ja myślę, że nietypowo i orginalnie to duża większość z nas chciałaby mieć wykończone swoje mieszkanie. Tylko większość z nas tak naprawdę nie ma na to pomysłu. Dlatego podpatruje i naśladuje wzory i pomysły innych. A przecież przykładowo kominek może mieć zupełnie dowolny kształt, ograniczeniem jest jedynie wyobraźnia klienta, no i możliwości wykonawcy. Jedynie szyba i ogień za nią może zdradzić że to jakaś budowla, zabudowa grzewcza...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marysia_ 22.05.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 To i ja pochwale sie swoim kominkiem bardzo prosty, nowoczesny pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.05.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 No rewelacja! "Szczena" opada. Takiego jeszcze tu nie było. Bardzo mnie jeszcze zaintrygował ten bambus na ścianie. Na ścianie jest wzór draceny "Lucky Bamboo". Cień bambusa wyglądałby inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 23.05.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 To i ja pochwale sie swoim kominkiem bardzo prosty, nowoczesny pozdrawiam Bardzo ładny i zgrabny kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akselek 23.05.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Forest, osobiście nie chciałabym czegoś takiego w domu, i dziwnie wygląda toto w tym pięknym wnetrzu z cegłą io starym ( jak rozumiem) lub postarzanym stropem... Jednak własnie w tym szkaradnym kominku jest coś co sobie cenię - odwagę inwestora!. Jak ma wizję wnetrza, jakies marzenia, to niech je realizuje. Dom buduje sie dla siebie wg swojego gustu a że o gustach się nie dusykutuje, i nikt nie ma monopolu na dobry gusyt wiadomo nie od dziś. Buduje się dom dla siebie a nie żeby zachwicić rodzinę, sąsiadów, ludzi na forum i kogo tam jeszcze. Zapewne ułańską fantazję miał ten inwestor , a i wykonawca jak ambitnie podchodzi do swojego fachu fajnie moze zrealizować się w swoim rzemiośle, które tu już wchodzi w prace plastyczne Moim zdaniem kominek brzydki ale za to inny, ciekawy, wzbudza jakieś emocje. To trochę jak ze sztuką. Nieważne co mówią, ważne , ze mówią. Pozdrawiam Forest i życzę kolejnych ciekawych inwestorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts