Remiks 25.02.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Tutaj na forum nie można poradzić. Chyba zdam się na ślepy los bo jak narazie kazy z kim rozmawiałem ma inne zdanie. Czy tak trudno komus napisac, czy wystarczy piec kominkowy o mocy X , czy trzeba DGP, czy raczej wystarczy grawitacja z moca Y.. masakra jakas. A czego się spodziewałeś porady firmy która na codzień żyje z kominków czy porady użytkowników kominków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koziol77 25.02.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Może inaczej, mam 10 000 na wydanie , kominek czy co innego w stylu kaflowym, jasnym, klasycznym , nic nowoczesnego. cały dom bedzie w białym angielskim, skandynawskim stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 25.02.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Może inaczej, mam 10 000 na wydanie , kominek czy co innego w stylu kaflowym, jasnym, klasycznym , nic nowoczesnego. cały dom bedzie w białym angielskim, skandynawskim stylu. za te piniądze to kupisz 3 takie ładne białe piecyki + kupisz rury do podłączenia i na opał jeszcze parę groszy zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koziol77 25.02.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Tak o cos takiego mi chodzi, w ten deseń, chcę tylko wiedziec czy ogrzeję powierzchnię jaka zamieściłem strone wcześniej, taki to ma byc styl. nie wiem jaka moc itd. Jak pisałem- mały dom szkieletowy, dobrze docieplony i bedzie rekuperacja. dzięki wielkie, że ktoś raczył cos odpisac. Wygląd to jedno ale jaka moc czy system ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 25.02.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Tak o cos takiego mi chodzi, w ten deseń, chcę tylko wiedziec czy ogrzeję powierzchnię jaka zamieściłem strone wcześniej, taki to ma byc styl. nie wiem jaka moc itd. Jak pisałem- mały dom szkieletowy, dobrze docieplony i bedzie rekuperacja. dzięki wielkie, że ktoś raczył cos odpisac. Wygląd to jedno ale jaka moc czy system ??? Stawiasz 3 i pasuje:cool:...A nie mówiłem?http://forum.muratordom.pl/showthread.php?30120-KOMINKI-nasze-!!!&p=6787260&viewfull=1#post6787260 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 25.02.2015 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Tak o cos takiego mi chodzi, w ten deseń, chcę tylko wiedziec czy ogrzeję powierzchnię jaka zamieściłem strone wcześniej, taki to ma byc styl. nie wiem jaka moc itd. Jak pisałem- mały dom szkieletowy, dobrze docieplony i bedzie rekuperacja. dzięki wielkie, że ktoś raczył cos odpisac. Wygląd to jedno ale jaka moc czy system ??? Dobrze ocieplony szkielet pewnie da się ogrzać i byle jaką kozą tyle że zasada taka palisz jest ciepło nie palisz jest zimno. W domu drewnianym, szkielecie wydaje mi się że sprawdzi się masa akumulacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koziol77 25.02.2015 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 (edytowane) Właśnie o to pytam. bynajmniej jedna osoba sie cos odzywa, myślałem o czyms takim lub podobnym temu, tylko nie wiem czy to zda egzamin. W takim piecokominku nie można Palic cały czas, trzeba robić przerwy na 6 h. Są moze takie co można Palic większą ilość czasu. Tutaj załadunek Pali się do 2 h. Goście przyjda to chcemy posiedzieć przy ogniu a nie max 2 h. http://www.kominkikaflowe.eu/oferta/ania.html Edytowane 25 Lutego 2015 przez Koziol77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 25.02.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Właśnie o to pytam. bynajmniej jedna osoba sie cos odzywa, myślałem o czyms takim lub podobnym temu, tylko nie wiem czy to zda egzamin. W takim piecokominku nie można Palic cały czas, trzeba robić przerwy na 6 h. Są moze takie co można Palic większą ilość czasu. Nie wiem w ile sie spali taki załadunek. http://www.kominkikaflowe.eu/oferta/ania.html A po co Ci palenie cały czas? Cała zabawa polega na tym by rozpalić raz na 24 jak mrozy raz na 12 godzin i mieć ciepałko. U mnie w domu z bala to się sprawdza ale 1,5 t szamotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 25.02.2015 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Właśnie o to pytam. bynajmniej jedna osoba sie cos odzywa, myślałem o czyms takim lub podobnym temu, tylko nie wiem czy to zda egzamin. W takim piecokominku nie można Palic cały czas, trzeba robić przerwy na 6 h. Są moze takie co można Palic większą ilość czasu. Tutaj załadunek Pali się do 2 h. Goście przyjda to chcemy posiedzieć przy ogniu a nie max 2 h. http://www.kominkikaflowe.eu/oferta/ania.html Jak chcesz palić cały czas to ten z linku doskonały! Całe ciepło rurą do komina poleci. Ale przynajmniej domu nie przegrzejesz. Remiks, pokaz mu swoje cacko, bo będzie kolejny Kozioł ofiarny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koziol77 25.02.2015 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Co masz takiego, jaki metraż domu ? Możesz sie pochwalić. Nasz domek to niecałe 90 m ( Parter pietro ) Boję się , że mi to piętra nie ogrzeje, dlatego pytam o DGP albo grawitacje. Może mnie ktoś oświeci , że da rade jakas akumulacja tylko co by na dole sauny nie było a na piętrze 20 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koziol77 25.02.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 wreszcie coś drgnęłło. Dzięki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 25.02.2015 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 W salonie z kuchnia 25m2 koniecznie akumulacja. Tak z 1.5 tony.a tak serio to np. blanka kafel .Albo kominek z dgp. Na parterze lazienka i sypialnia beda trudne do ogrzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 25.02.2015 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Witam. Kozioł ... pitolisz jakby cię co najmniej koza opuściła ... Narzekasz że nie mamy ochoty doradzać, tylko sprzedawać ... potem zaraz ulegasz "czarowi" jedynemu sprzedawcy w tym towarzystwie, kóry pokazał Ci jeden z setek piecyków jaki jet dostępny na naszym rynku ... i akurat ten, kóry stoi u niego przypadkiem w salonie ... Witam, taki mam parter, niewielki domek szkieletowy, sam już nie wiem co tu zastosować. Kominek z DGP, bez DGP, piec akumulacyjny wolnostojący, kominek akumulacyjny. Dom dobrze docieplony, lubimy palić w kominku ale nie chcemy sauny w salonie. Będzie raczej rekuperacja. Może ktoś mnie uświadomi bo zaraz zaczynam a dalej nic nie wiem. Proszę o pomoc. Chcesz pomocy w zorientowaniu się w temacie i fachowej porady czy po prostu ... kupić pierwszy lepszy piecyk ? Bo tego ostatniego wcale przy pierwszych postach nie zaznaczyłeś ... Darek Ci napisał co najlepiej zrobić ... ja wysłałem Ci od razu priv'a z numerem tel. i e-mailem ... z racji tego że mieszkasz 20 minut ode mnie ... Dalej uważasz że nikt się Tobą nie zainteresował w kwestii doradzenia jakie rozwiązanie będzie dla Ciebie najlepsze ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 25.02.2015 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 W salonie z kuchnia 25m2 koniecznie akumulacja. Tak z 1.5 tony. a tak serio to np. blanka kafel . Albo kominek z dgp. Na parterze lazienka i sypialnia beda trudne do ogrzania. Lechoski, skoro trudno to może fach trza zmienić?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 25.02.2015 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Oj tam cacko taka sobie zabawka ale sprawdza się. Zerknij w taki sobie piecyk ceramiczny. Mam domek z bala metrzaż można powiedzieć podobny, przy centralnym umiejscowieniu kominka (piecokominka) góra i bez DGP da się ogrzać. Co by sauny nie robić to podwójna szyba o ograniczonych rozmiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koziol77 25.02.2015 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 (edytowane) z łazienka to sie domyślam bo przez wiatrołap wejście. mały pokoik to zawsze drzwiami cos wleci. A co z piętrem, czy nie za mały ten piecokominek ??? Edytowane 25 Lutego 2015 przez Koziol77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koziol77 25.02.2015 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 (edytowane) Witam. Kozioł ... pitolisz jakby cię co najmniej koza opuściła ... Narzekasz że nie mamy ochoty doradzać, tylko sprzedawać ... potem zaraz ulegasz "czarowi" jedynemu sprzedawcy w tym towarzystwie, kóry pokazał Ci jeden z setek piecyków jaki jet dostępny na naszym rynku ... i akurat ten, kóry stoi u niego przypadkiem w salonie ... Chcesz pomocy w zorientowaniu się w temacie i fachowej porady czy po prostu ... kupić pierwszy lepszy piecyk ? Bo tego ostatniego wcale przy pierwszych postach nie zaznaczyłeś ... Darek Ci napisał co najlepiej zrobić ... ja wysłałem Ci od razu priv'a z numerem tel. i e-mailem ... z racji tego że mieszkasz 20 minut ode mnie ... Dalej uważasz że nikt się Tobą nie zainteresował w kwestii doradzenia jakie rozwiązanie będzie dla Ciebie najlepsze ? Pozdrawiam. Przeczytaj sobie dokładnie, napisałem 'coś w ten deseń' Czy uważasz , że w kwocie 10 000 da sie coś wykombinować, nie powiedziałem, że nie podjadę. Chcę wiedzieć jakie mają inni doświadczenia albo co mogą doradzić. W samych Katowicach znajdzie sie z 10 firm. Każdy chce coś sprzedać, sam jestem handlowcem. Powiedz jakie masz zdanie na ten temat a nie zapraszaj do salonu. Edytowane 25 Lutego 2015 przez Koziol77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 25.02.2015 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Witam.Zdanie na ten temat mam jedno i zawsze to samo ... jak ktoś potrzebuje porady, to godzina, no - góra dwie (razem z dojazdem) czasu spędzonego na konkretnej i fachowej rozmowie w miejscu, gdzie można wszystko o czym się rozmawia zobaczyć na własne oczy i dotknąć własnymi rękami, będzie dużo lepiej spędzonym czasem niż jałowe często dyskusje na FM i spędzanie przed komputerem kilku (nastu) wieczorów ... tym bardziej jak konkretnie i w formie "osobowej" zapraszają ... Pozdrawiam.PS.1. za kwotę jaką wymieniłeś, nie będzie żadnej akumulacji - tylko jej namiastka ... erzac takiPS.2. to co nazywasz piecokominkiem to jest zwykła koza / piecyk ceramiczny, kóry z "piecokominkiem", a tym bardziej akumulacją nie ma nic wspólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koziol77 25.02.2015 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Czyli nie starczy taka kwota??? Napisz jakie masz propozycje. Kumom erzac jak chcesz wiedzieć. Jeśli nie masz ochoty się wypowiadać to może zmień stopkę na " ZAPRASZAM DO SALONU POMOGĘ DORADZĘ- SPRZEDAM ( NIE WCISNĘ ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 25.02.2015 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Witam.Zaproszenie anulowano ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts