Elektrobudmax 29.06.2024 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca Witam, mam dwa problemy z instalacją fotowoltaiczną Huawei. Falownik SUN2000-10KTL-M1, bank energii Luna2000, licznik L3F1946-SUN. 1. W aplikacji instalatora pojawia mi się komunikat że konieczne jest aktualizacja falownika, w zakładce aktualizacja pokazuje że jest aktualna. Jak sobie z tym poradzić? 2. Nie mogę ustawić blokady wypływu energii do sieci, tak aby bank ładował się w chwili nadwyżki produkcji. To czego nie zużyję oddawane jest do sieci a bank ładuje się bardzo „symbolicznie”. Jak to ustrojstwo ustawić? Z góry dziękuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.06.2024 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca Wezwij firmę instalującą PV i magazyn.Niech zaktualizują i ustawią właściwe tryby działania. Od tego są !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty1986 01.07.2024 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca Pewnie firma zamontowała i już nie odbiera tel. hehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jambos 02.07.2024 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca Witam, 2. Nie mogę ustawić blokady wypływu energii do sieci, tak aby bank ładował się w chwili nadwyżki produkcji. To czego nie zużyję oddawane jest do sieci a bank ładuje się bardzo „symbolicznie”. Jak to ustrojstwo ustawić? Wchodzisz w aplikacji na telefonie w "Urządzenie" wybierasz urządzenie "Dongle", następnie u góry w 4 kropki klikasz i "Ustawienia parametrów". Następnie możesz wybrać Tryb pracy. Zapewne masz ustawione "Pełne oddawanie do sieci", jak chcesz magazynować nadwyżki to ustawiasz "Maksymalne własne zużycie energii", jest jeszcze jeden tryb "TOU" tutaj możesz wymusić np. ładowanie akumulatora z sieci. Każdą z funkcji masz opisaną w instrukcji, dodatkowo firma powinna Ciebie przeszkolić z obsługi. Protokół odbioru podpisałeś, a tam zapewne jest informacja, że Ciebie przeszkolili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gb987t 02.07.2024 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca Wchodzisz w aplikacji na telefonie Jak się aplikacja nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jambos 02.07.2024 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca Aplikacja od Huawei to FusionSolar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts