Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odpływ kompaktu WC - czy musi być idealnie okrągły?

Martix

Recommended Posts

Kupiłem kompakt znanego producenta przez internet. Obejrzałem po otwarciu kartonu i odpływ nie jest idealnie okrągły jakby od góry lekko spłaszczony. Im dalej od krawędzi krańca tym jest lepiej.

Czy guma od harmonijki jako że jest elastyczna dopasuje się i powinno być ok czy może być problem? Nie mam niestety przy sobie harmonijki by sprawdzić zresztą na sucho i tak chyba nie da się tego sprawdzić. A montowany ma być dopiero za jakiś czas.

Mam nadzieje że nie jest to istotna wada bo trudno byłoby coś takiego odesłać tym bardziej że przyszło na palecie. Niby mam 2 doby (do jutra ) czas na obejrzenie towaru i zgłoszenie ew problemów. A w teorii chyba 14 dni na odesłanie.

załączam zdjecie

20240703_120223.jpg

Jeżeli muszla nie jest montowana na stelarzu i istnieje miejsce pomiędzy wyjściem muszli a kanalizacją miejsce aby zachować kąt max 90* to najlepiej zastosować:

https://allegro.pl/oferta/zlacze-proste-uszczelka-do-wc-diamond-zlacze-pr-wc-110-15030677576?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_ogrzewanie_pla_pmax&ev_campaign_id=17303547827&network=x&placement=&test=pmax&category=heating&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwkJm0BhBxEiwAwT1AXHQzFgfiX2zR_j2sl8fkdsS27R2EViuBwkT4RQkHmvv4H8zVCZpSoRoCn54QAvD_BwE

I zwykłe kolano fi 110.

Po gładkiej ściance rury zawsze zawartość idzie szybciej aniżeli po karbowanej.