harry28 11.07.2024 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2024 Witam, wykańczam mieszkanie i na podłodze mam zamontowane już panele winylowe z zamkiem pływającym. Majster wiedział, że są one z zamkiem pływającym, ale twierdził, że najlepiej je przykleić. Zastosował przed wylewkę samopoziomującą i przykleił te panele, układając je w jodełkę. Problem polega na tym, że najnormalniej w świecie, przy chodzeniu, co dwa trzy kroki, słychać klikanie zamków. Uzyskałem informacje, że podłoga "pracuje" i to przestanie hałasować. Czy jest możliwość, że te zamki się uspokoją i nastanie względna cisza? Dla mnie klejona podłoga raczej nie pracuje zbyt wiele..Dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 12.07.2024 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2024 (edytowane) Raczej się to nie uspokoi. Fachowiec chociaż zostawił dylatacje od ściany ? Panele klejone są dużo cieńsze od tych z zamkiem. Edytowane 12 Lipca 2024 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harry28 12.07.2024 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2024 Dziękuję za odpowiedź. Majster zostawił dylatację. Panele mają 5 mm grubości całkowitej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts