Brave 14.07.2024 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2024 Witam, Znalazłem wiele instrukcji co do montażu aczkolwiek nie do końca rozwiązuje mój problem. Rozumiem, że najprostszym sposobem jest montaż skrzyni z płyt OSB, a następnie w środek wrzucić skrzynię od schodów ale w takim przypadku byłbym zmuszony zainstalować schody 55x120 (przy uwzględnieniu grubości płyty osb 25mm) Czy jest jakaś opcja aby przedłużyć skrzynię schodów za pomocą płyty osb i zachować schody 60cm? Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 14.07.2024 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2024 (edytowane) Nie wiem w czym widzisz problem Robisz przedłużenie skrzynki z płyt osb na wymiar idealny jak skrzynka schodów czyli 60 x 120 z tym że długie boki są dłuższe o dwie grubości skrzynki. Krótkie boki są na wymiar 61cm dostosowanym do wymiaru pomiędzy jętkami itp ale są wyższe o wymiar wysokości skrzynki schodów. Płyta osb musi mieć grubość skrzynki oryginalnej plus 5mm tak aby pokryć różnicę pomiędzy 60 a 61cm Nasadzasz skrzynkę na schody tak aby boki długie były przedłużeniem a boki krótkie nachodziły na zewnętrzną ściankę. W ten sposób skręcisz krótkie boki ze sobą natomiast do długich boków od strony wewnętrznej zastosujesz 4 szt. płytek perforowanych PP25 200 x 400 Skrzynkę budujesz skręcając ją kątownikami od wewnątrz Edytowane 14 Lipca 2024 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brave 14.07.2024 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2024 Nie wiem w czym widzisz problem Robisz przedłużenie skrzynki z płyt osb na wymiar idealny jak skrzynka schodów czyli 60 x 120 z tym że długie boki są dłuższe o dwie grubości skrzynki. Krótkie boki są na wymiar 61cm dostosowanym do wymiaru pomiędzy jętkami itp ale są wyższe o wymiar wysokości skrzynki schodów. Płyta osb musi mieć grubość skrzynki oryginalnej plus 5mm tak aby pokryć różnicę pomiędzy 60 a 61cm Nasadzasz skrzynkę na schody tak aby boki długie były przedłużeniem a boki krótkie nachodziły na zewnętrzną ściankę. W ten sposób skręcisz krótkie boki ze sobą natomiast do długich boków od strony wewnętrznej zastosujesz 4 szt. płytek perforowanych PP25 200 x 400 Pięknie dziękuję za odpowiedź. Nie byłem pewny czy tak można zrobić konstrukcję ale nie pomyślałem o płytkach perforowanych do mocowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 14.07.2024 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2024 Zaktualizowałem wpis o rysunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts