zukers 19.07.2024 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca Cześć, przychodzę po poradę moja obróbka komina wystaje troszkę poza tynk komina, dotychczas uszczelniałem to preparatem Sikaflex 11FC ale po 2,3 latach wystawione na słońcu to mi pęka i zaczyna mi się lać woda która spływa po tynku komina do środka. Tu mam pytanie czy istnieją jakieś tynki / kity w formie bardziej zaprawy którym mógłbym wypełnić takie połączenie które gdzieniegdzie jest grube, lekko zachodząc na blachę tak aby mi to nie pękało i się trzymało? Dziękuję za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 20.07.2024 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca (edytowane) To jest trochę źle zrobione. Możesz spróbować zaaplikować tam żywicę epoxydowę lub poliuretanową ale z wypełniaczem do żywic w postaci mączki kwarcowej . On zagęści ją tak aby nie spłynęła z pionowej powierzchni. Żywica wpłynie w te szczeliny. https://www.noxan.pl/sklep/masy-uszczelniajace-punktowe/61-masa-do-uszczelniania-dachu-rd-w%C5%82%C3%B3kna.html?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI6Oqc24W1hwMVCJ2DBx04kybQEAQYASABEgKWLPD_BwE https://www.anplast.pl/guma-w-plynie-cws-r-1l,3,14676,10988 Edytowane 20 Lipca przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zukers 20.07.2024 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca wszystko ok tylko grubość nakładanej masy do 5mm, a szczelina gdzieniegdzie w wyciętym tynku komina mam ponad 1cm. ale wysłałem zapytanie do firmy noxan, skoro się tym zajmuję może coś mi poradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 20.07.2024 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca Na ostatnim zdjęciu widzę co to za problem. Ja bym tam zastosował zwykłą kotwę chemiczną wciśkając do wewnątrz i likwidując szczelinę oraz tworząc coś w rodzaju ćwierćwałka a następnie po zamaskowaniu taśmą tynku 2 - 3 cm powyżej i opierzenia poniżej spokojnie zasmarował noxanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts