Felik 21.07.2024 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca Cześć, Pierwsze wejście dekarzy a juz nie wiem czy dobrze wybrałem, poradzicie proszę - czy to są dobrze zrobione laty ? Nurtuje mnie fakt, że w wycenie z hurtowni dostałem wkręty poziomujące jak pozycję a ja tu widzę że wszystko poszło na gwoździe. W dodatku te łączenia dwóch lat na jednej kontrola od miejscami nie wyglądają stabilnie (niedociete końcówki nie przylegają). Jest się czym martwić ? https://photos.app.goo.gl/rJU2D1hYySQJwSLx5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 22.07.2024 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca Jak miałeś inny wybór to zmień. Obecni oprócz niechlujnego docinania w niektórych miejscacj przybijali łaty zamiast do kontrłat to przez papę do pełnego deskowania. Jeżeli więźba dachowa była równa wykonana od sznurka to poziomowanie łat było zbędne więc dekarz wybrał łatwiejszą i szybszą metodę, nie zmienia to opinii iż mógł się przyłożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 22.07.2024 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca Cześć, Pierwsze wejście dekarzy a juz nie wiem czy dobrze wybrałem, poradzicie proszę - czy to są dobrze zrobione laty ? Nurtuje mnie fakt, że w wycenie z hurtowni dostałem wkręty poziomujące jak pozycję a ja tu widzę że wszystko poszło na gwoździe. W dodatku te łączenia dwóch lat na jednej kontrola od miejscami nie wyglądają stabilnie (niedociete końcówki nie przylegają). Jest się czym martwić ? https://photos.app.goo.gl/rJU2D1hYySQJwSLx5 Miałeś dobry pomysł, że położyłeś papę ale jakiś cymbał przybił ją do deskowania gwoździami i na dodatek aż tak gęsto. Po co więc ta papa skoro jest już podziurawiona? Łączenie łat robi się na kontrłacie ale końce muszą być równe a widać , że są prawie wiszące na krawędzi łączenia. Trudno w tym stanie cokolwiek doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts