arturpucz 22.07.2024 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca (edytowane) W sierpniu startuje z elewacją domu. Poddasze nieużytkowe, strop będzie docieplony. Na dachu membrana i blachodachowka. Czy muszę robić jakąś wentylację poddasza? Jeśli styropianem nie dojadę do samej membrany i zostawię wolną przestrzeń a podbitke z perforacja dam na krowie to czy muszę wykonać dodatkowo jakieś kratki nawiewne /wywiew ne? Albo zrobić to w ten sposób że nawiewy dać po obu stronach budynku a wywiew na ścianie szczytowej? Edytowane 22 Lipca przez arturpucz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pdothash 22.07.2024 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca Ja nie wiem co mówi teoria, ale mogę mówić o praktyce w swoim przypadku. Mam docieplony strych, od każdej strony (czyli na dachu wełna, pod podłogą strychu wełna), okien brak. Wybiłem dwa otwory wentylacyjne na przeciwległych ścianach szczytowych, ale spec od wentylacji powiedział, że wg niego nie potrzeba tam wentylacji, więc zatkałem te otwory korkami ze styropianu i tak sobie są zatkane od trzech lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 22.07.2024 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca Mam docieplony strych, od każdej strony Nie ociepla sie nieużytkowego strychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iskierniczek 15.08.2024 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia W dniu 22.07.2024 o 18:33, pandzik napisał: Nie ociepla sie nieużytkowego strychu Dlaczego? Ja chcę ocieplić dach do samego szczytu, na takim strychu bez ocieplenia będzie przecież piekarnik w ciągu lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 24.09.2024 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września Dokładnie , jeżeli ktoś chce mieć wyższa temperaturę zimą a chłodniej latem niż na zewnątrz to warto ocieplić również nioeużytkowa część strychu JAko izolacje warto rozważyć wówczas skalną wełn np. Toprock Premium w rolce miezy krokwie a jak ktos robi ukąłd dwuwartowy to jeszcze Superrock w płytach pod krokwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts