tomot79 22.07.2024 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca Cześć, mam strop jętkowy który będzie ocieplony wełną 10+15 cm + płyta osb 22mm z zachowaniem wentylacji. Powyżej będzie tzw graciarnia i nie jest ona zgodnie z projektem ocieplona tj skosy dachu (membrana i dachówka) powyżej stropu i ściany szczytowe. W ścianach szczytowych przy wychodzących z nich na zewnątrz płatwiach są szczeliny, pozatym ściana szczytowa jest szczelna. 1. Czy robić jeszcze dodatkowo jakieś otwory/kratki wentylacyjne, jeśli tak to czy na każdej ścianie szczytowej i jakiej wielkości??? 2. Czy dla wentylacji wełny spod płyt osb wystarczą szczeliny 0.5 cm między kolejnymi montowanymi płytami osb, czy może lepiej wywiercić małe otwory i wstawić kratki. Powierzchnia tej podłogi z osb to 12,5m x 4 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.07.2024 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca "mam strop jętkowy który będzie ocieplony wełną 10+15 cm + płyta osb 22mm z zachowaniem wentylacji." Możesz opisać jaśniej tą wentylację stropu? W szczytówkach, oczywiście, potrzebne są otwory. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomot79 29.07.2024 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca opisałem w pkt 2- nad wełna będzie płyta osb- pomiędzy wełna i osb zachowam odstęp 2 cm, płyty nie będa szczelnie ze sobą przylegać- dam 2-5 mm szczeliny, dodatkowo myślę o kilku otworach w osb z kratkami fi 8 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomot79 01.08.2024 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia ...pytanie, mam "niezagospodarowany" w dachu kominek wentylacyjny do pionu kanalizacji. Czy mogę go wykorzystać do wentylacji nieużytkowanego poddasza. Wyciąłbym otwór w membranie, włożył rurę/przewód który był w komplecie dachówki z kominem, zabezpieczył siatką i tak zostawił na poddaszu. Czy wtedy musiałbym robić w każdej ścianie szczytowej otwór naxwentylację czy tylko w jednej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 24.09.2024 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września Najlepiej jest naiwrcać osb w siatce kwadratu 25x25cm otwory fi 16-20mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomot79 31.10.2024 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października Czyli punkt wysoko przy kalenicy na każdej ze ścian szczytowych, czy mogę zastosować tzw nawietrzak https://allegro.pl/oferta/nawietrzak-nawiewnik-wentylacyjny-z-anemostatem-fi-100-usav-0-5-m-14545832218 Fi 100 czy 150 mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts