Łukasz2809 04.08.2024 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2024 Witam, znajomy ma do sprzedania dom który zaczął budować w 2007 roku. Na tą chwilę jest w stanie surowym zamkniętym. Jak zapytałem jak wygląda sprawa z dziennikiem budowy i dokumentami to powiedział, że ciągłość dziennika jest zachowana do dnia dzisiejszego, tylko zorganizował geodetę który " coś " tam musiał wyrysować. No i teraz moje pytanie brzmi jak to ma się do prawa budowlanego, które się od tego czasu zmieniło ? W planie współczynnik przenikania ciepła dla stropodachu mam 0,26 U a na tą chwilę z tego co piszą w internecie wynosi 0,15 U. Projekt jest do zmiany czy mogę robić tak jak jest ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.08.2024 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2024 Obowiązują wymogi techniczne z czasu wydania PnB jak budowa nie została przerwana. Jednak przy cenach energii jakich można się spodziewać zdecydowanie polecam poprawienie parametrów energetycznych (rekuperacja, szczelność i ocieplenie). To się zwyczajnie opłaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts