szczukot 07.08.2024 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia Witam Czy wg Was, samodzielny montaż klimatyzacji typu multi-split to trudny temat czy raczej realizowalny? Pomijając typowe prace montażowo-elektryczne (kucie, wiercenia, przykręcanie, podłączanie przewodów itp) to nigdy nie robiłem: 1) kielichowania 2) odpowietrzenia Chyba więcej nietypowych tematów przy montażu klimatyzacji nie ma? Czyli w sumie muszę dokupić kielicharkę i wypożyczyć pompę próżniową z zegarami i to mi wystarczy? Ale rozumiem, że tylko te dwa tematy są raczej nietypowe, i jak to ogarnę to jestem w stanie sam zamontować klimatyzację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 07.08.2024 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia Kielichowania można się nauczyć, robienia próżni zresztą też. Problem jest innego typu montując urządzenia sam, sam będziesz musiał je serwisować i będziesz gwarantem tej instalacji ponieważ nikt nie będzie dawał gwarancji na zamontowane przez "Kowalskiego" bez fgazu urządzenia. Znani są nawet magicy którzy montowali klimę bez robienia próżni w układzie i te urządzenia działają do dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts