Robinson74 08.08.2024 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2024 Postanowiłem puścić sobie prąd do różnych miejsc w ogrodzie (np. do studzienki, do blaszaka i dalej częściowo po obwodzie działki). Mam w tym momencie rów na głębokość 60 cm praktycznie na połowie obwodu działki. Macie jeszcze jakiś pomysł co mógłbym tam jeszcze wrzucić przyszłościowo póki mam wykopany rów? Za tydzień już go nie będzie i nie chciałbym żałować, że go nie wykorzystałem do wszelkich możliwych celów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewiadomek 09.08.2024 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2024 Rura wodociągowa: Jeśli planujesz w przyszłości zainstalować system nawadniania ogrodu lub doprowadzić wodę do różnych punktów na działce (np. do szopy, szklarni), teraz jest idealny moment na położenie rur wodociągowych. Kabel do systemu alarmowego lub monitoringu: Jeśli planujesz montaż systemu alarmowego, kamer lub czujników ruchu, teraz jest dobry moment na ułożenie odpowiednich przewodów. Przewód do oświetlenia ogrodowego: Możesz położyć kabel, który zasili oświetlenie zewnętrzne w różnych punktach ogrodu. Dzięki temu w przyszłości będziesz mógł łatwo podłączyć lampy, nie kopiąc ponownie rowu. Rura na przyszłe instalacje: Możesz umieścić pustą rurę ochronną, przez którą w przyszłości będziesz mógł przeciągnąć dodatkowe przewody, kable czy rury bez konieczności ponownego kopania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 11.08.2024 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2024 OK. Dzięki. Może ktoś coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts