Prowizorka 12.08.2024 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2024 Witam, Słuchajcie potrzebuję porady. Mam za wysoko wyciągnięty styropian z fundamentu a nie chcę mięć cokołu wokół domu. Drogi są 2: 1. Nałożenie elewacyjnego styropianu 20cm na 15cm aquastyropian po uprzednim wyprofilowaniu go. 2. Wycięcie tego aquastyropianu 15 cm na odpowiednią wysokość. Wycinka mimo że wydaje się prostsza chyba jest dosyć trudna bo ciężko to zrobić prosto i klej zostaje ma ścianach i tak itd. Czy ta opcja z nałożeniem elewacyjnego na fundamentowy i uszczelnienie tego pianą na łączeniu ma szansę działać i nie być jakimś turbo mostkiem termicznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 12.08.2024 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2024 5 godzin temu, Prowizorka napisał: Witam, Słuchajcie potrzebuję porady. Mam za wysoko wyciągnięty styropian z fundamentu a nie chcę mięć cokołu wokół domu. Drogi są 2: 1. Nałożenie elewacyjnego styropianu 20cm na 15cm aquastyropian po uprzednim wyprofilowaniu go. 2. Wycięcie tego aquastyropianu 15 cm na odpowiednią wysokość. Wycinka mimo że wydaje się prostsza chyba jest dosyć trudna bo ciężko to zrobić prosto i klej zostaje ma ścianach i tak itd. Czy ta opcja z nałożeniem elewacyjnego na fundamentowy i uszczelnienie tego pianą na łączeniu ma szansę działać i nie być jakimś turbo mostkiem termicznym? wersja 1 - latwiejsza i lepsza. ale generalnie elewacja bezcokolowa - pamietaj ze moze skonczyc sie tak - zatem rozwagi https://sklep.proetics.pl/pl/blog/odpadajace-tynki-w-strefie-cokolu-jak-zapobiegac-i-jak-naprawic-1722214445.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.08.2024 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2024 3 godziny temu, Prowizorka napisał: Słuchajcie potrzebuję porady. Mam za wysoko wyciągnięty styropian z fundamentu a nie chcę mięć cokołu wokół domu. Masz za nisko - powinien się kończyć równo ze ścianą fundamentową i na tym powinna leżeć papa (przykrywać ścianę fundamentową, XPS na ścianie fundamentowej i chudziak tworzące łącznie jedną płaszczyznę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 12.08.2024 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2024 Słusznie poziom 0 jest pewnie wyzej. czyli ma za nisko. Ale jak chce bezcokolowa koniecznie - w sumie bez jakiejś tam drastycznej roznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prowizorka 13.08.2024 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2024 Dzięki Panowie za pomoc. Robię opcje nr 1 a ten fundamentowy zamiast papy wysmaruje jakimś czarnidłem lepszym niż dysperbit. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts