bogiubogi 19.08.2024 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia Dzień dobry, w maju kupiłem działkę która miała w MPZP 100% pod zabudowę mieszkalną a w planie istniała odległość zabudowy od drogi gminnej 6m. Niedawno przypadkiem odkryłem że już po zakupie na przełomie czerwca i lipca został uchwalony nowy plan który nie przesunął wprawdzie linii zabudowy to w miejscu między nią a drogą gminną pojawiła się w planie KDW. Trochę się pogubiłem szukając informacji w sieci, stąd mam trochę pytań. 1. Co to zmienia dla mnie? 2. Czy powoduje to dla mnie jakiejś problemy? 3. Czy mogę coś z tym zrobić? 4. Jak traktować ten obszar? Czy mogę go ogrodzić? Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 19.08.2024 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia KDW to inaczej droga wewnętrzna, droga dojazdowa lub gospodarcza. Prawdopodobnie uwzględniono dojazd z nieruchomości do drogi gminnej lub zmieniono drogę publiczną na wewnętrzną Odpowiedź na pytania zależą od konkretnego przypadku i mapy, oby czasem nie nastąpiło wywłaszczenie części działki pod drogę ale o tym fakcie na pewno byś się dowiedział. Proponuję dowiedzieć się w urzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogiubogi 19.08.2024 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia Dziękuję @Mareks77, tak zrobiłem, a w międzyczasie chyba sam w końcu zauważyłem o co chodzi. Patrząc po budowach obok to połowa drogi i pas oświetlenia leżą na tym odcinku - zaktualizowano tylko plan o poprawny kolor w tym wypadku. 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts