bogiubogi 19.08.2024 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2024 Dzień dobry, w maju kupiłem działkę która miała w MPZP 100% pod zabudowę mieszkalną a w planie istniała odległość zabudowy od drogi gminnej 6m. Niedawno przypadkiem odkryłem że już po zakupie na przełomie czerwca i lipca został uchwalony nowy plan który nie przesunął wprawdzie linii zabudowy to w miejscu między nią a drogą gminną pojawiła się w planie KDW. Trochę się pogubiłem szukając informacji w sieci, stąd mam trochę pytań. 1. Co to zmienia dla mnie? 2. Czy powoduje to dla mnie jakiejś problemy? 3. Czy mogę coś z tym zrobić? 4. Jak traktować ten obszar? Czy mogę go ogrodzić? Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 19.08.2024 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2024 KDW to inaczej droga wewnętrzna, droga dojazdowa lub gospodarcza. Prawdopodobnie uwzględniono dojazd z nieruchomości do drogi gminnej lub zmieniono drogę publiczną na wewnętrzną Odpowiedź na pytania zależą od konkretnego przypadku i mapy, oby czasem nie nastąpiło wywłaszczenie części działki pod drogę ale o tym fakcie na pewno byś się dowiedział. Proponuję dowiedzieć się w urzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogiubogi 19.08.2024 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2024 Dziękuję @Mareks77, tak zrobiłem, a w międzyczasie chyba sam w końcu zauważyłem o co chodzi. Patrząc po budowach obok to połowa drogi i pas oświetlenia leżą na tym odcinku - zaktualizowano tylko plan o poprawny kolor w tym wypadku. 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogiubogi 28.11.2024 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2024 Hej, dotarłem do etapu odrolnienia. Starostwo niestety odrzuciło mi wniosek z powodu projektu zjazdu który znajduje na tym pasie na którym gmina podobno planuje rozbudowę drogi. Poinstruowali że wpierw mamy zapłacić za ten fragment odrolnienia, za każdy metr do tysiąca... Trochę jestem zagubiony i nie wiem co robić, dlaczego tak to wygląda i czego się jeszcze spodziewać. Czy płacić czy pisać do gminy o wykupienie tego z ich strony czy uciekać. 😅 Czy macie jakiejś rady lub czy mieliście z czymś takim do czynienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts