mnew 19.08.2024 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia Cześć Wszystkim, Znalazłem kilka wątków na forum dotyczących kolejności prac po SSO, ale różniły się często kolejnością co do hydrauliki i elektryki. Możecie podpowiedzieć czy mój plan ma sens z Waszego doświadczenia? Mamy stan SSO 1. Stolarka okienna 2. Drzwi wejściowe (brak bramy garażowej - zabicie dechami otworu) 3. Wentylacja mechaniczna - rozprowadzenia instalacji 4. Hydraulika + ogrzewanie + wylewki (bez podłączenia do pieca jedynie wyprowadzenia do kotłowni) 5. Elektryka ścienna - mała być w podłodze, ale zdecydowałem o ściennej 6. Tynki (tutaj nie mam jeszcze zdania czy gipsowy czy cementowy) 7. Brama garażowa 8. Podłączenie gaz butla/pompa - tutaj w zależności od funduszy, ale zapewne będzie to kocioł gazowy, a w przyszłości może przekonam się do pompy (wyłączenie gruntowa wchodzi w grę) 9. Od tego momentu wygrzewanie i pewnie po ok pól roku ocieplenie domu 10. Wykończeniówka / panele foto 11. Podłączenie rekuperatora Co sądzicie o tej kolejności? Razem z elektryką planuję od razu alarm, jednak niestety prąd będę miał nie wcześniej niż czerwiec 2025, stąd niektóre prace mogę wykonać wcześniej, aby nie blokować, a prąd na potrzeby prac na budowie z agregatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts