Krzysiek_Czech 22.08.2024 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia Witam. Chciałbym wylać warstwę żywicy na balkonie. Jednak przy samej stolarce mam rowego o głębokości i szerokości jakieś 20mm w której był umieszczony styrodur w celu lepszej izolacji balkonu od pomieszczenia. Zastanawiam się teraz czym uszczelnić tą szczelinę przed wylaniem żywicy aby porządnie się to trzymało i nie podciekała woda. Zaprawa, klej do płytek, silikon, czy jeszcze coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 22.08.2024 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 20mm to dość dużo. W każdym razie wypełnij to częściowo pianką lub styrodurem a samą powierzchnię zaprawą klejową do płytek. Następnie po zabezpieczeniu taśmą stolarki i częściowo wylewki na samo połączenie nanieś uszczelniacz poliuretanowy tworząc ćwierćwałek. Podczas wylewania żywicy pokryj nią uszczelniacz i częściowo stolarkę. Ramiak powinien mieć odwodnienia a te powinny pozostać drożne tak aby wilgoć wydostawała się ściekała na żywicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek.Czech 28.08.2024 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia (edytowane) Dzięki Mareks77 za zainteresowanie. A jeszcze się zastanawiam jakbym całkiem ten styrodur wyrzucił i dał piankę niskoprężną, żeby wszystkie szczeliny dobrze pokryło i się do ścianek dobrze przykleiło. I wtedy zrobić tak jak pisałeś. O to chodziło? Bo na uszczelnieniach to się za bardzo nie znam. Ps. Miałem problem z kontem i musiałem stworzyć inne:) Edytowane 28 Sierpnia przez Krzysiek.Czech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 28.08.2024 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia Możesz tak zrobić. Gdy wypełnisz szczelinę to trochę pianki wytnij tak aby warstwa kleju miała ze 3 - 5mm. Jeżeli stolarka okna jest faktycznie zaokrąglona tak jak na Twoim rysunku to ten ćwierćwałek uformuj wyżej tak aby ewentualna woda z odwodnienia nie wciekała pomiędzy ramę a uszczelniacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts